Wednesday, March 28, 2012

suka hati akak jer kan?

tajuk tu sebenarnya tak related langsung.. since akak tak tau nak letak apa.. sebb konsep akak nak mulakan musti ada tajuk.. tulah dia buat masa ni... sukati aku.

sejak dua menjak ni mmg bizi sesangat.. weh.. bilanya ko tak bizi.. tak boleh kata ko bizi tau..sebab semua org pun bizi.. ye ke.. oit.. ada yg tak boleh dikacau bila dia bizi.. mampus tak layan, siap marah2 merapu kat kita bila kita terkacau.. alih2 kita bizi kita tak boleh buat gitu pulakk.. hampehhh.. hihi.. luahan hati akak yg bizi nih jer.. hormatkan masa, barulah org boleh hormatkan kamu.. konon.. lepas ni mau dapat surat layang lagi niii.. hik...

ni nak citer bab masa.  ada org sgt menghargai masa.  ada yg tak kisah sgt.  lantaklah... aku sapa, org tu kenalah tunggu aku.. eh, jangannn.. masa itu emas .. tulah dia sebab kenapa org buat perumpamaan begitu.  pastu ayat quranpun ada tulis Demi masa sesungguhnya ...tu.. haaa.. surah apa tu. adik2?... surah al-asr kan? ..  haaa.. mampus nak mengajar pulak.. hehehe.. kena sampaikan walaupun sebaris ayat katanya.. akak sampaikanlahhh..

kita berniaga ni lagiiilah kena tepat masa.  org perlukan kita.. mmgpun.. tapi kalu kita tak tepat dgn alasan2 tak sesuai..walaupun dah siap2 book time tuu.. hangin dowhh.. aku ni mmg selaluuu je menunggu.. takper.. kalu pelanggan selalunya kitalah yg tunggu.. itupun biasa.  tapi masa aku selaluuuu je terbuang sebab menunggu.  last2 tak dapat datang.. geram tak?  adoooiiii.. tuhan je yg tau bagaimana rasanya.. tak taulah kalu korang tak pernah kena begini.. nasib korang mmg lebih baik.. dari dulu2 semuanya buat aku menungguuu.. jadi bodo you!!


CDM kak ana.. MASA telah men"transform"kan dia begini.. cuma dgn PB and lactolite sajork dan disiplin pakai.. hik

last2 aku buat sendiri tak yah menunggu2 org.  takper.. ya allah dialah yg mengetahui.. hihi

tu je buat masa ni..