Friday, October 24, 2014

hujan

Di saat ini.. ujan telah turun.. aku baru perasan ujan bila aku jalan ke pantry and nmpak cermin dan nmpak ujan.. cepat2 doa dalam hati.. ya Allah ya Allah ya Allah.. itulah doaku yg tulus suci.. andai ada kebaikan di situ kau kabulkanlah ya Allah.. sesungguhnya Kaulah yg Maha Mengetahui akan keinginanku.. amiiiin..

Pastu terus borak dgn vimala our tea lady.. dia kata hari2 ujan.. aku kata baguslah hujan.. kasi pokok2 semua basah.. kasi jalan semua cuci.. aku kata lagi.. kalu ujanpun mana kita boleh tahan.. dia sunyummm.  then aku proses bancuh air.. dia tengok je kat luar.. manyak lebat kan? tanya ku.. ya la kak... jawab Vimala.. aku bitaunya.. biarkan turun lebat2.. nanti 5.30 berentila tu.. baru kita balik.. ya Allah confident aku.. patut guna in sy Allah kan?  Pastu Vimala tak puas hati.. nanti 5.30 pun tada berentila kak... hmmm.. dgn pantas lak aku jawab.. itu subablah ada invention nama payung.. heheheh.. Vimala gelak..



Itulah penangan mato ngantuk.. nak layan kopi.. nak balik kampung rasanya.. nak sangat balik kampung sama2... hehee.. gilo apo ntah nak balik kg.. kau bukannyo ado kampung pun su oii.. sbnarnya smlm aku bitau kanda nak ajak dia balik pahang.. lama sgt tak ke sana umah kak zizah kak iparku.. rindu gak dgn dorang.. rindu dgn anak3 buah.. tup2 si lin isteri sham kata ada buat massage aromaterapi.. hmmm.. suko la den nak terai.. kanda kata ahad pagi keje.. so i ajak dia balik jumaat malam.. dia mcm setuju.. hmm... see how tonite..





Thursday, October 23, 2014

i need you more than you need me.. ngeee

kat opis dah ni.. keje byk as usual.. buzi tak hengat, but i still want to write something.. off my internet data kat fon sebab tak mau gangguan, cewah.. gangguan itu akan terus jadi gangguan jika kau pikirkannya gangguan.. ko taulah aku ni kan.. once dah ter fb, haaa. like nobody's business, mmg berbalas2 komen and macam2 lagi.. i m really fb addicted, what can i say, that's the truth.  hidup aku selalu kesunyian dan aku perlukan kawan2 utk menceriakan. ewahhh.. ya lohh.. bukan just kawan2, tp pengajaran dari fb yg aku amik dan yg paling penting sekarang.  yea betul Allah tu ada, aku tak pernah nafikan bila org kata kalu sunyi baliklah kepadaNya.. well.. i still need to socialize, so i efbi lorr.. i really appriciate all my frens in fb.. they make my day.. walau kdg2 hati sedihkan sesuatu, aku cuba lupakan dan buat2 bizi dgn fb dan kawan2.. so pathetic life i have.. but i m so thankful fb is created.. now it is part of my life..



meh dengar lagu lak.. bosan korang kan?
dugaanku by ning baizura.. best lagu ni.. aku suka since dia mula2 nyanyi dulu

inikah dugaanku inikah kesempatan
haruskah ku terus atau membiarkan.. ianya berlalu
dekat di depan mata, berat meluah kata.. terpendam segala apa dirasa sekian lama ini
apakah kita nanti tiada dapat serasi... ataukah hanya aku bermimpi tuk memiliki
aku berpaut pada sejengkal tali cuma
inilah yg ada sementara aku hidup di dunia ini
inikah dugaanku inikah kesempatan
haruskan ku terus atau membiarkan.. ianya berlalu





Tuesday, October 21, 2014

dapatkah kita..

nada yang engkau lafazkan 
timbulkan sangsi
hinggakan memaksa aku bertanya lagi
adakah engkau masih merasakan cintaku
atau sudah bosan dengan cara hidupku
akupun tahu kesalahanku 
meninggalkanmu selalu
adakah kita berbeza dengan cara begini
tiadakah jawabannya agar cinta
punya erti
engkau punya cita2 aku punya mimpi
dapatkah kita mendirikan percantuman mahligai cinta dan mimpi

nada apa itu yg bermain di benakmu
nada percantumankah yg ku rindu darimu
akupun tahu kesalahanku
meninggalkanmu selalu







Sunday, October 19, 2014

sorang diri


Aku baru siap masak about 30 min yg lalu.. bergegas masak smntara kanda tido kat sofa tu.. yea lorr.. bangun tentu dia lapor.. selalu gitu.. ehh.. tetiba dia bangunn.. aku nmpak dia makan kuih dangai yg aku stdby beli utk minum ptg.. dia makan and then bangun masuk bilik air.. solat.. pastu siap2.. aku ajak makan dulu tanak katanya.. nak pi dah.. pi mesyuarat anak2 kola peghelih.  Ingt dapat berkepit dua hari penuh dgn dia.. rupanya terpaksa ku lepaskan jugak kanda.  Aku smlm tanya dia.. nak spend time betul2 dgn dia.. dgn muka tak malu aku ni lah.. bitau dia.. dia angguk jer.. pastu.. tghr smlm masa minum dekat sekolah amal ada carnival tu.. dia bleh call kawan dia lak kata ajak pi mtg.. esok katanya.. harini la kann?  Laaa.. naper x bitau masa aku tanya semlam.. saja la tuu.. keluarlah kanda.. saya takkan halang kanda walau kanda nak ke mana pun.. sebab kandapun bukannya milik saya.. tapi milik Allah jua.. yg dipinjamkan utk saya sbg suami saja.. ekekek.. kemain ko su.. ye lah.. kalu gi mtg mana lak nak ngajak aku??? Akupun bukan anak2 kola.. aku anak2 selangorr.. tiada kena mengena dlm dia punya gambar.. kannn?



So.. dah sunyi haa.. dah siap masak tada sapa mau makannya punn.. akmal and amir pas zuhur dua2 dah kuar main kat cc.. ingat nak makan pun tak jadi sensorang tak beshh.. nak tidopun later2 lah.. aku hapdet blog pun ok gak kann?  

Nak citer apa ntah tadi.. ohh.. aku masak ikan nyok2 masak asam bening.. peria tumis dgn daging and telor dadar.. hmm.. yer.. lambat la sayang.. wat cemana.. timing saya mmg lambat sikit dr timing tempatan.. ekeke.. fmly saya dah macam ni bila weekend.. saya kenalah folo.. masak tetap kena masak.. walau kdg2 badan penattt.. dan merengek jugak mintak kanda masak pulak.. hmm.. dia buat2 tak dengar jer.. huuu.. redha kan hati.. pujukkan diri.. masaklah su.. masaklah bg lakimu makan.. biar dia rasa hepi kau ada masak utk dia dan anak2.. gitulah ku pujuk hatiku selalu.. 



Ikut sejarahnya ni time tido.. maka.. meh la kita layan tido jap.. kot2 dapat rehatkan badan ujung2 minggu nih.. 



Petang kang.. nak ikut che taa gi ke kedai zurina kat area bendahara nun.. nak check out nasi lemak tetek zurina niaga.. hehehe.. i got plans.. i have to have plans.. tata my love.. let me dream about you again and againn.. heee!!