Thursday, February 13, 2014

down to the bin

tau tak kenapa aku sedih?
rasa macam tak berguna
rasa hampa rasa tak diperlukan dah
rasa itu rasa ini
semua rasa ada
menyampah sangatpun ada

kadang2 kita pikir begitu, rupa2nya begini... kita pikir dah berubah rupanya masih gitu2
kita mengharap panas hingga ke petang .. rupanya ujan di tengahari
sekarang kalu ujan mmg org suka sebab dah lama no tak ujan katanya.. heheh.. kita mintak je la kann?
kadang2 aku ada terpikir, aku ni penting ke dalam idup dia?
or just tempat dia melepaskan rasa saja.. owh so bad.. 

woi, sebenarnya aku nak citer aku dah seminggu tak jejak kaki kat gym.  badan dan berat ke apa.. tak punn.. rasa ringan ada.. biar betui.. ya Allah.. kenapa aku jadi malas macam ni?  aku nak sihat, tapi aku layankan malas ni... huuu.. harini ada kelas apa? khamis ada zumba, but kelas tu lambat benar. 7.30 baru start.  nak guna treadmill aku tak selera, really aku tak selera..  harini rasanya takdelah gym.. balik jelah.. nak lepak2 dengan anak2 and along.  mak masih kat umah am.. rindu mak.. oh mak.



esok lah.. eh, senin next week la aku pi gym start semula.  hai hai hai..


lama gak tak pi main badminton nih.. meh la sapa2 yg nak main badminton.. kita kuarkan peluhh.. sitiiiiiiiii.. ateh takde gang!!



Wednesday, February 12, 2014

tentang rasa

aku tersesat
menuju hatimu
beri aku jalan yg indah
ijinkan ku lepas penatku
tuk sejenak lelap di bahumu

dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya

tentang cinta yg datang perlahan
membuatku takut kehilangan
ku titipkan cahaya terang
tak padam didera goda dan masa

dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya


meh kita pektis lagu ni utk sessi karaoke akan datang.. heheh

Tuesday, February 11, 2014

terharu

semalam aku dijemput dinner oleh Wan, my boss, one of the partner in my firm.  for the first time in about 10 years of my service with pwc.. dia soh aku call dia Wan jer.. boleh?  tak kena la kann.. but hehe..  i was invited to join their dept. dinner, i mean CNY dinner.  selalu dengar kawan2 je dapat gini.. eh, bukan aku kisah ngat, dah rezeki dorang... mmg aku dikelililingi boss2 cina saje since day 1 aku joined pwc nih.. but since aku tukar ke dept baru ni, aku dapat jemputan pulak pi makan sama2 
dgn dorang.. owh .. so terharu ngko.. ngeh3.. mak suker sbb diterima.. like belonged gitu.. hehehe.  i hope i can stay happy and welcomed with this new dept and fellow frens.



citer dgn kanda.. kanda kata. kalu kat company dia, dah 10 taun tu dapat 15,000 dah duit loyalty.. adui makkkk... heheheh.. aku bersyukur je laaa.



 

Monday, February 10, 2014

pening2 lalat

pening2 sikit sebab tak cukup tido.. ntah kenapa panas yg amat malam tadi, nak tido tak dapat, akupun layanlah surfing dgn henpon aku yg canggih tak canggih tu kan.. kat2 kol 3.30 dah ngantuk.. nak tido, tak buleh gak tido.. huuu.. nak buat apa.. nak bangun paler dah pening.. nak kena tido jugak.. pusing2 dah kol 4.30.. adoilarrr..  



dalam kepala dah pikir takmau bangun pagi, nak amik half day petang, nak call sapa nak bitau, ker.. nak sms mira je bitau ke shira ker.. aduihhh.. tingat pulak, ameer tak bangun lagi, hari dah senin beb.. and its almost 6am.  aku masih tak berapa nak lena. perasaan dok kata bangun dok kata takyah.. amik mc.. adoi.. rupa2nya nak piyed dowhhh.. mapuh kerah.. huuuu.. baru sgt rasanya aku piyed last month.. takkan dah piyed lagi?  inikah tandanya menopos nak hampir tiba?  heheh.. kalu tibapun apakah dayaku menghalang?  aku rasa cam.. hey.. semua ketentuanNya kan.. aku redha.  

melalut je dah 2 perenggan.  aku nak tulis apa yek?  ohhh.. mmg aku rasa mamai la sekarang ni.. dahlah tak dapat tido kan.   kena pi keje.. at least dapat tido 2, 3 jam ada gak rehatnya.  semalam bukanlah hari aku main badminton or swimming, aku tak larat.  apa yg penat?  i guess faktor usia la kot.. ngeh3.. seaktif manapun... sekuat manapun aku, zahir la macam kuat sbb bila siti mengurut, dia selalu kata keras macam batu.. heheh.. aku ni tetap makhluk Allah yg sangat lemah zahir dan batin.  bila datang perasaan itu, akupun letihhh.. air matopun mudoh ngat ngalirnya..



apa berlaku ahad? semalam takde mende.. pi bekfast kat barkath korner and come back.  pastu tak keluar2 till pagi tadi baru pi keje.. other than that masak, fb, tv, tido2 ayam.  kandapun skrg dah rajin jemaah di mesejid..Alhamdulillah, aku bersyukur. .. walaupun dia tak ngajak aku.. which aku tatau rajin or not nak pi..heheh.. ameer je la yg diajaknya. akmal idak pulak. takperlah, asalkan dia suka dan nak buat seselalu, kan?  laki den org mesejid dah weh.. syukurrr..


sabtu aku kedemaman.  dari jumaat balik keje lagi dah down.  tido dr balik keje smpai ke 10pm baru bangun.  lapau?  a ah, boleh?  bangun mamam and layan tv jap, pastu tido.. chat dgn liza adik iparku pastu tido balik.. mmg lembik badan.. sakit perut punya pasal since khamis.  tulah dia.. apa hal lah angin masuk dalam perut.. ngeh3.. agak2nya usia meningkat macam2 penyakit dapat.. huuhuu.. ya Allah, kau sembuhkanlah aku ni.. aku masih nak berbakti pada keluarga dan dia...huhuuu


boring weh.. ni sampai opis semua org pakat paham kot.. diammmm jer.. akupun takde keje.. boleh? kawan2 sahabat pena semua busy takmau chatting .. hmmm.. redha je lah.. isnin kottt.. aku tahan jelah.. mata pun pedihhhhh...