Wednesday, September 09, 2015

tak sama timing

di kala dan saat ini.. aku dah takde keje.. aku mmg bosan ya amat.  tapi takde pulak yg nak ajak borak.  apa nak buat.  time aku bizi tak sama dengan time dia bizi, maka takde lah borak.  borak2 pun macam borak sensorang jer.  tak best lah.. ntah kenapa.  yg asik sibuk nak ajak borak adalah omputeh2 yg agaknya negro2 belaka kat fb tu.  meluat je aku dorang2 ni.  harus kejap lagi aku block je la semua.  tak reti2 bahasa, aku bukan guna fb tuk berborak, aku guna fb tuk fb la kann.. ish, lemas.  kawan2 grup mana ntah, masing2 bizi la kot.  kdg2 dorang berborak, aku tak dpt join, bila aku nak borak, aku pahamlah, dorang pun maybe bizi.. hmmm.. life goes on.  u cannot expect people to please you anytime your time.  take it la suriani.. orang pun tak terlayannnnn.

so, aku pakat hapdet blog je la.  apa ke ntah nak tulis ni.  kejap je nak tulisnya, tapi apakah yg nak kutulissss?  bengong jap.  tadi kat fb zie dok tanya ke dia bitau ke aku pun tak pasti, pasal belt keta.  bila tanya balik udah buat senyap.  aku bab mentipon org ni maleh benor.. maklumlah suara aku sgt mahal.  biar je lah aku tunggu dia respon balik.  org ni pun kadang2 tanda soal (?) tak biasa guna kot.  ayat tu jadi ayat soalan ke ayat penyata dah kena wonder pulak.  itulah pentingnya education yg diamalkan.. ekekekek.. entahlah.. some people just dont care.. for me it is really important to stress out your questions or if you are making a statement jer.  punggahhhhhh..

petang ni cadangnya nak pi tukor duit won korea.  tukar sikit2 la kan.  kalu nak pegi nanti baru nak tukau sekali, takut gak tak tertukar or tertukar dpt sikit. time ekonomi mesia bergolak pulak lah jadi nak pi korea haa.. Allah je la pelihara kami semua.  nak buat cemana kan?  in sya Allah aku nak berseronok berjalan melihat negeri2 lain, semuapun ciptaan Allah, dan melihat dgn penuh kagum ciptaanNya ada pahala tuuu.. ngeee..

Dah la tu. Ntah apa2 aku mepek.





 

Tuesday, September 08, 2015

Feeling down down down

Ni kat platform 3 nak balik dah.  Gym buat workout sendiri lebey kurang 1 jam.  Mmg seret montot bawak pegi.  Semangat yilek.  Cakap pun tak guna.  Layankan jer.  Mintak semngat dr org yg disayang seperti tiada smpai.  Maybe dia x sedar aku perlukan sokongan moral dari dia utk buat apa2 pun.  Mmg lah aku punya badan yg nak bersenam, tapi kalo aku tanya tu.. bg la semangat sket.  Rasa macam hampa pun ye jugak bila org layan macam acuh tak acuh.. ngada2 aku makin menjadik lak dah tua2 ni.  Sapa nak melayan ntahh..

Selalupun kau bawak diri sendiri dgn smangat kental mengkal kau tu su.  Apalah diharap pd org lain.. kann?  Maka akupun bercross training sambil main fb.  Eh ehh.. manader syarat x leh layan tenet kann?  So suko den arr.  Cross training 33 minit.  Pi machine pinggang, mesin tummy, machine utk blakang.. and last machine utk peha and perut.  Utk apa gi gym kata satu kawan fb tu.. nak jadi sado ker?  Ekekek.. gelak gak den yg pemalas ni boleh jadi sado.  Bukan hari2 pun den layan gym.  Kalu gym ni x on d way je dr opis.. harus den x join dah gym.  Biarlah lomak2 badan den ni menjadi bukti cinto den.. ehhh.. cinto lak.. bukti kemalasan den.  Uihh.. jangan dilayan su.. ekau nak kono sihat.  Ekau nak kono fit.. ekau nak kono jalani maso dopan yg cerah dan gilang gemilang dan silap2 boleh terbang kann?  Hmm
. Apo2 pun semuo bergantung pado niat, yo tak?  Niat den cumo nak badan yg sihat dan mantap.  Ngekkk.. jangan lak ekau kato den tak usoho.. den terajang kau kang.  Ekekekk.. kau cubo la cakap..




tak sabar

gang2 korea dalam grup dah bincang2 nak bawak apa.
shira siap tolong bitau list apa barang nak bawak nanti
mmg tak sabar beb.. rasa cam lama giler tak ke mana2.. last was february, tu pun gi Kundasang, KK je.  cewahhh.. macam la kau selalu pi obersea kan.. berangan lettew.

well, dah mmg nak kena plan elok2
taun ni in sya Allah ke korea
taun dopan buleh gi maldives ke, bulgaria ke.. or just Indon.. hmm.. as long as we have everything nicely planned, good company, pe lagi, jadi jerrr.. aku mmg suka kan bejalan tengok alam indah ciptaan Allah.  sesekali mmg kono venture out into the world.  

dok umah je pun best
byk je keje umah nak buat
dah mmg rutin sebagai pompuan katanya kannn?

tapi tu takkan menghalang aku pi berjalan
kanda pun ada time tinggalkan aku gak pi buat hobby dia, yg aku takkan dapat join lah selama2nya agaknya.  heeheh.. tak kisah dah.. lantaklah ditinggalkan bila2 pun aku dah redha je.
harapannya semoga Allah bgi dia dorongan utk cari duit lagi banyak dan bagi aku utk buat berjalan2 jugak yg cuma setahun sekali nih.  kannn?
hidup rumahtangga ni macam workshop kata somebody i heard.  
laki mmg kejenya work, bini lak kejenya shop.. workshop lah jadinyaaa.. ekekekek

i love myself more now
even if you dont love me as much 





Monday, September 07, 2015

mimpi

ceritakan padaku
cerita yg terdahulu.. kisah cinta yg pernah kau tahu
sempurna selalu pada kau dan aku
ceritakan semua
cerita kisah cinta bersama
kisah terindah pernah ku rasa
selama pernah jantung ku bernyawa
berdua
hanya kau dan aku
andai ini hanya mimpi.. tinggalkan ku begini
biar terus ku lena sampai kau tiba
andai ku hanya bermimpi biar aku begini
sampai ketemu lagi aku di sini ohhhhh

ceritakan padaku
ceritakan padaku selalu
kisah yg tak mungkin pergi lalu
selama akan hidupku denganmu
bersama
mengharungi semua
andai ini hanya mimpi tinggalkanku begini
ohh biar terus terlena sampai kau tiba ohhhh
bawa daku ke angkasa
memetik bulan bintang
bawaku terbang bersama
jangan kau lepaskan
jangan kau tinggalkan semua ohhhhh
biar saja begini
ohhh
biar terusku lena sampai kau tiba ohhhhhhhh
andai ku hanya bermimpi biar aku begini
sampai ketemu lagi aku di sini ohhh
andai semuanya mimpi biar saja ku terus begini
ku mahu terus kisah cinta kita
terus sampai hujung masa hooooohhhh