Friday, April 18, 2014

i was so far from You..




i was so far from You
yet to me You were always so close
i wandered lost in the dark
i closed my eyes towards the signs
You put in my way i walked everyday
further and further away from You
ooh Allah You brought me home
i thank You with every breath i take
Alhamdulillah .. all praises to Allah



Thursday, April 17, 2014

weight lifting and holidaying.. tah apa punya tajuk.. hmmm


last sekali aku dapat advise pasal weight training from shan, one of the instructor kat infinitigym.. he said, buatlah weight lifting, it adds up to my weight loss programme.. sikit2 buat tapi make sure buat terus.. tentu boleh nampak kurang berat badan sebab muscle tu semua bersambung2 uratnya.. hahahha.. ontahlah.. time aku nak concentrate on weight lifting, tiba2 gym pulak kena tutup.. tu yg aku terbantut amat... so if korang nampak badan aku naik, itulah sebabnya ye?  hik.. ye, betulll... 

aku ni takde mende lain ke nak citer.. gym, gym gym.. abissss.. nak citer mende?
kat opis ni aku suka keja.. so takde complain.. (mapuhhhh...) sebenarnya taktau nak citer apa dah.. tu la dia.. aku kalu nak tulis sekejap je.. sementelah aku kan type sgtlah pantasnya.. cewahhh .. korangpun kannn? tapi tulah.. aku ni mmglah byk idea.. idea merapu je yg byk.. 

baru2 ni aku dah beria2 tau nak pi indon dgn yuni, kawan baik aku yg jumpa kat komuter.. sejak naik komuter, ramai gang tauu.. ye lah, hari2 naik tren sama.. haruslah ada community train yg best kannn?  so berkawanlah kami.. dia pun kadang2 bitau gak tesnsion menguruskan rumahtangga.. anak2 yg meningkat remaja and suami yg kdg2 gi out of town (bukan outstation tau.. salah)..
yuni tanya.. nak tak pi indon.. murah beb.. 246 pegi balik... mmg affordable.. dah siap semua, harga dah pilih yg elok2 .. nak lepak2 and shopping2... tiba2 tak jadi.. u know why tak jadi?
hehehe... namanya takde jeki.. if not, cukup bulan ni, dah terbanglah kot.. namo ey.. len kali lah pegi. huk huk.. sedih gak.. but terima dgn hati yg lapang.. ada sebab2nya tuuu.. i understand you sayang!!


lagipun nanti bulan mei, aku nak pi bercuti with office frens semua kan.. away day katanya.. heheh.. 3 hari 2 malam ke penang and naik cruise kannn.. ko mampu tak? adoi mengadalah kan nak eksen macam pi overseas padahal just over the bridge jer kottttt... gelak dalam hati je ni tauu..  tapi tulah.. tentu aku tak sabar nak pi bercuti.. sebulan lagi tauu.. less than 30 days..  

kemarin .. eh ye ke kemarin.. ntahlah lah.. kanda soh aku tnegok2 kan tempat nak pi bercuti.. aku tanya.. pulau ke.. dia kata awak pilihlah.. amboiii.. kang aku dah berangan nak pi berdua.. tiba2 dia kata baik kita bawak anak2.. ngehhh.. aku bukan tak sayang anak2 aku, but tu lah.. sometimes i need time alone with him.. ke dah tak boleh lagi nak layan aku nak mende2 cam tu?  tulah dia laki aku yg tercinta.. kdg2 makan ati.. eh, selalu tuuuu... so aku malas nak cek dah.. if really nak pegi, pegi je lah.. lagipun aku dah ada account booking dot com.... lantakk, aku boleh book and go jer.. apedehal?


jalan2 dgn bike pun best kannn.. angan2 dowhhh.. i wish one day aku dapat buat gini!!

Wednesday, April 16, 2014

malam pertama itu tiba jua.. oh sakit

tajuk tak hengat kau.. aku tetap ingat kisah malam pertama aku dulu.. ngehhhhh.. gilo.. no, lah.. ni citer first time pi gym aku yg baru nihhh malam tadi..

betapa sakitnya apa yg ku rasa.. tuhan kuatkanlah hatiku yg terluka.. semoga ku bisa tuk melupakannya.. kerna ku masih mencintainya.. ohhhh.. wohohhh hooooohh.. huuu


tu je bait2 lagu papinka - masih mencintainya yg dapat ko coretkan ketika ini.. amagavanyapla.. heheh
nak buat lagi satu entry.. sementara sistem is still down nih.. amik peluang katanya.. arghhhhh

petang2 gini, kalu pekena pizza kan best? dapat kopi macam kat swiss oven tu.. alangkah heaven kan?
kau su.. kalu tak citer pasal makanan bukan kau la tu.. maybe kono sampuk jin la kot.. haaa.. kalu kono sampuk aku raso lagi banyak la kot aku melantak.. maso tu baru korang tokojuttt.. ni hantu ko su? heheheh
merepek kasi ke dia.. hampehhhh.. layan 

sebenarnya ko nak citer apa su?
yeahhh.. meh citer kan pasal gym baru aku tu
ayat pertama.. busyuk.. bak kata dia.. airflow dia tak bagus.. haaa.. tu dia bahasa org technical..
aku plak tak ingat nak bawak kunci .. i mean mangga kunci, sbb locker situ cam tutup je tak berkunci.. aku plak bawak barang macam nak lari kan.. dah biasa kat infiniti dulu gitu.. nak kena adjust la balik kotak pikiran aku ni.  semalam balik dr gym tu terus je aku singgah kat kedai serbamacamaneka tu.. cari mangga and anak kuncinya.. and i also bought a new bekas air minum.. heeee.. semangat giler nak mula berjimba kannnn?  ntah kenapa aku excited pun aku tak taulah.. padahal bukannya tak pernah pi gym sebelum ni.. ngada2 la ko su.. mmg ko ngengada.. heeee


tingat kat marcella, my zumba instructor kat infitniti dulu.. she is still an amazing person to me.. good heart, good body, and makes u feel appreciated when u were in her class.. tu baru best yek?  boleh katakan every time lepas klas, aku akak posed with my frens and also with her sometimes.. just to check on my achievements and also because i just love to be in picture.. ngehhhhh.. malu tak?

so, sambung balik experience kat gym baru ni... namo ey ezy blast one stop fitness .. haaa.. gempak tak?  aku dulu ingat nak join rocka fella.. well.. dah tukar jadi ezy.. aku terima je lah..blum jumpa kawan pun sbb macam takde mood nak beramasmesra lagi. 


nak cari kawan, cari yg muda2 cam lulu ni. hehehe.. she's as sporting as she looks tau.. 
aku ni boleh je kawan dengan sesiapa.. sbb aku peramah.. ayakkk.. apasal aku citer masuk bakui angkat sendiri nihhh? hehehe.. tidakkkk



harini nak pi ke tak?  tak silap ada zumba kot harini.. pi tak pi.. pi tak pi?
hmmmm

semalam sudah berlalu.. tinggalkan kuu

jadikan ia kenangan.. so.. apa berlaku semalam?
hmmm.. bosan sokmo.. hari2 pun bosan.. sibbaik aku ada keje kan.. if not.. mau aku pi tido je la kat umah agaknya.. ni la agaknya yg akan aku lakukan if aku tak keje.. i mean dok umah jadi surirumah..

hmm.. bangun pagi, kejutkan kanda, anak2 bersiap2 nak buat bekfast.. goreng nasik ker, goreng nuggets kopok lekor ke, roti telur ke.. or if telebih rajin, i would just make nasi lemak.. huiyo.. i really doubt myself cookin nasi lemak so early in the morning.  haaaa.. if i m on a daily bfast and on a malas mood, i would just take out the fresh milk from the fridge and then letak cococrunch for the kids. hahaaa.. so malas of u is the normal thing su.. ngehhh.. anak2 pun suka amat cococrunch.. macam homputeh gak dorang ni.. dari kecik aku tengok selera dorang mmg sgt omputeh.. walapun makpak melayu tulen nih..  hehehe.. 


bab siapkan bfast dah settled, i would make sure i send them out till muka pintu.. kanda tentu2 lah nak kopi or milo ke sebelum pi keje.. taknak makan aih... so, aku cium and peluk dia sudah.. babai kanda.. and anak2.. ameer kalu aku ada di rumah tentu mengada nak soh aku hantar dia gi sekolah.. so aku pun bebel laa.. ayah dah belikan ko beskal dekkkk.. mahai tuuu.. gunalahh.. kunci elok2 ok.. ayah takpelah ko mintak hantar gi sekolah.. naik moto, kalu umi nak hantar ko dgn kereta.. takpelah nak.. umi taknak.. hehehe.. abis2 dia bising, dia pegi jugaklahhhh.. amal senang.. pegi je sekolah lepas sarapan.. tengok jimmy dulu, bagi jimmy makan dulu lah dia sebelum pi sekolah..  

once dah pegi semua.. aku nak buat apa?  hey hey hey.. bukak tivi la dulu.. dengar lah tanyalah ustaz.. biarkan hari berlalu dengan bosan.. tapi ilmu harus kita isikan sikit2 ok?  aku ni dahlah jahil.. dapat pulak suami yg soleh.. haiiii.. Allah je la yg menjaga aku dunia akhirat.. kalu aku tak cari sendiri, mmg berdosalah hidup aku ni kan.. so, dengarlah apa2 yg dapat kat tv.. citer aku suka tu.. 30 minit ust. don tu lamo bona dah tak tengok.. ntah ada lagi ke tak sekarang ni kat tv9 tu.. tapi yg tu malam laa. hehehe.. jgn cari alasan ok su?
pastu barulah nak basuh kain ke, nak basuh pinggan ke, nak keluarkan lauk dari peti ais nak masak tengahari la kononnyaaaa... hehehe.. ini semua aku andaikan aku tak keje ok?  dah siap2 aku mandi laaa.. eh, tadi tak mandi yek.. aaa.hhh.. tak pi keje, baik takyah mandi awal2.. pehal berebut dgn laki and anak2 nak pi sekolah?  so, lepas mandi dah pakai kemas2.. haruslah aku tido.. hehehe.. best wooo.. syahdu tau umah aku bila siang2.. nyamannnn.. tak panas so, sedap giler tido.. dapat 2 jam max tu dah kira best sgtlah tu.. dah bajet nak bangun and masak.  masakpun kena pikir lah.. kasi dorang makan sedap and berselera.. mmg letih gak la dok umah ni aku dengar dari para ibu2 dan isteri2 yg dok nak mikio apakah menu dari sehari ke sehari.  huiiiiiiii... beratt.. yg penting, lauk tu mustilah berkhasiat.. ntah apa la aku nak masakpun tak pasti lagi.  depends on the bahan mentah la kot.  kalu anak2 aku mmg senang nak tackle.. masak kicap, masak merah, masak tomyam, goreng2 yg tak pedas.. amal tak makan ikan, so ayam or daging laa.. or telo.. kanda pulak, make sure ada kuah2 and his feveret is kari, some time masak asam pedas, rendang asam and spageti.. mudoh lah.. senang je jaga perut suami kalu dah tau.. kehkehkeh.. senang nyer.. perut and selera bini ada tak laki amik tau?  bini nak lebih ke kurang ke ada dia kisah tak.. heheehhe.. takdo selalunyo.. ikut yo lah kondak dio.. tak redho kang bedoso.. huk huk



apa lagi?  lepas siap masak, lepak2 lah lipat kain ke, mop rumah ke, aduhaiii.. malasnyaaa.. nak tido kang anak2 balik lak.. so, pi jalan umah mak jap lah.. borak2 dgn mak and along.  tentu byk citer dapat kat sana.. hahahaha.. bosan dowhhh.. tak borak kang beku.. huuuu ... ada jeki mak masak best, or along masak best, dia bagi pulakkkk.. tambah lauk akuuu.. yeahuuuu.. gilo kan.. 

memang bosan laa.. aduhaiii




petang sikit aku sure pi lari ke gym or cari gang main badminton.. cewahhh.. konsep nak hidup sihat harus diamalkan.. takpun pi main layang2 or tengok org main layang2 jer.. amacam.. still bosannnnnnnn.. sebonar ey.. den rindu kehidupan gym dennnn.. 


Tuesday, April 15, 2014

berjimba lagi..

Hai sayangg.. u apa kabar?  Rindu i tak?  Tak ape la kalu u tak rindu.. i tetap rindukan you.. hukhuk.. walau apa jadipun.. u tetap di hati i ni.. top list tau.. i tau u kadang2 je dapat spend masa dgn i berdua.. tapi.. i still tggu2 saat itu tau sayang..

Ngada tak?  Hehee.. tu manja la.. tu bukan ngada.. ehhhh.... ntah mana dapat idea nak tulih meghapu lagu tu aihh...


Relax laa.. sesekali memang kena meghapu.. eh.. ye ker?  Bila pulak menjiwang?  Aku suka menjiwang dr merapu okey.. korang tak suka tak apa lah.. nak wat cemana.. bukan senang nak senangkan hati semua org..

Apa jadi yek semalam.. oh yeah.. i went to sri gombak.. i thot nak pi dgn bofren i.. tapi u tau lah how bizi the bee he is.. so i went myself jer.. ehh.. tak.. dgn siti anak buah den laa.  amik dia balik keje kat warta.. terus ajak dia teman.  bukan takut pi sendiri.. tp tempat baru adalah elok pi berkawan.. pi mana su.. aik.. pi cari gym laa.. eh tak bitau ye tadi?  Hehee .. ok.m aku pi signed up dah kat ez gym tuh.. startnya work out maybe today in sya Allah.  Hope to start again getting myself fit and healthy and turunkan kg if i can... ahakk.. 


Tu muka aku smlm.. balik tgk gym ajak siti makan burger kambing.. hehee.. x lalu dia.. pelik gak selera aku smlm.. huuu.. telan jerr

Adios syg.. nanti citer lagi..






Monday, April 14, 2014

bisikan itu

dengarkan bisikan kalbuku.. sungguh resah mencintaimu.. rasakan rasakan rinduku.. yg dalam sedalam samudera.. mencintaimu.. menyayangimu .. merindukanmu seumur hidupku.. Tuhan kuatkanlah hati ini.. saat dia tinggalkan diriku sendiri.. walau pedih ini sungguh pedih.. akan ku relakan .. asalkan dia bahagia.. rasakan.. rasakan rinduku yg dalam sedalam samudera...

kita intro dengan lagu dayang dulu.. lagu bisikan rindu.. jumpa kat 4shared.. cam best kan?  tu baru lirik.. taulah kalu lagu dayang how she tarik, kan?

so, what do i write this morning?  what do you want to know?  my boring life?  ahhaaha.. as i asked my kanda on friday.. what do you want to do during the weekends.. he said "pegi pasar sarapan & sekolah azmeer.  awak ada nak pegi mana? pukul 4pm saya keje.".. gitu

seronok sgt aktiviti tu.. mmg sangat seronok yeah.. soooo .. pagi sabtu relax2 je la sbb cuti kan.. kanda mmg bab tido superb la, bab bangun pun superb kalu nak pi keje, if not.. lepak2 je la.. so, kami pi pasar pun lewat pagi tu.. ingat nak pi barakath corner kat mamak biasa tu.. tpi kanda nak pi pasar, dia yg memandu, diam je la, pi ikut je la bfast kat pasar.  along ikut, so kurang stresss la sikit.. hehehehe.. aku dgn kanda berdua harus takde mende nak cakap.. he said he need to focus on the driving.. amik ko.. org kan driver professional gitu.. aku kalu tak kena tegur haruslah aku ni tekejut bab driving nih.. hmmm


along and me.. nunggu kanda x siap shopping kat pasar!!

pastu mak pesan beli rojak kat barakath.. pi la beli pulok, gilo punya pusing kau.. pastu semalam aku dengar along kata... dia taknak rojak barakath tu.. dia nak kat barkath tepi jalan nunnnn.. adoi makk.. awat jadi lagu tu mak ku ituuu?  hehehe

pastu pi antar barang2 beli kat pasar letak siap2 kat umah.. terus pi sekolah azmeer, ada karnival.. masya Allahh panaih lit2 aih. mapuh.. air je la yg ku beli.. sbb cuaca tu sgt panas tekak jadi sgt kering.. paham tak?  dah lah nak beli apa2 semua kena beli kupon dulu.. ngengada tauuuu.. cik tak suka beli kupon.. cik suka beli belah jer.. huuu.. abis gak banyak puluh hengget haritu.. adoi.. tu la org kata ada anak2 sekolah, memang kena duit banyak.. tu kalu masuk university?  haaa.. ko standby je la.. so aku tengah mikir ni.. dapat ke aku membeli moto besau lepas dapat duit epf.. hehehehe.. gilo palo otak beku jap.. kanda cam tak berapa nak kisah nak beli apa2.. air pun sebat air aku beli jer... heheh.. udah panas sgt apa la boleh buat.. unless cuaca redupppp.. kan kan?  oit.. ada umah hantu tau... ada bungee jumping juga and ada 2 ekor kuda dia bawak kat tapak sekolah sempena karnival tu.. hebat takkkk.. ada kuda tu mmg kira hebatlah tuuu.. ko mampu?
mee rebus van itu.. yummehhh..


panjang ngat dah tulih ni.. pastu apa jadi yek
ohhh.. i told kanda nak buat spageti je for lunch and dinner sbb aku rasa letihhhhh ngat.. ntah nape badan asik lenguh2 especially kat sendi2 tangan, belakang badan and all laa.. bila tengahari je asik nak lena.. naik katil mmg nak lolap sokmo.. bukan kejap2.. boleh padam like 3 hours direct tu.. aduhaiii.. masak spagetti siap2 aku terus boom.. kanda balik ntah pukul berapa aku tak ingat dah..
carnival day at my ex school..

yg ingat sangat malam sakit perut.. ngapa la aku selalu sgt sakit perut.. makan angin byk ngat kot.. takkk.. takde makan angin nyerpunnn.. udah sakit mulas2.. sib baik ada yg bagi petua buat air halia, minum.. dan2 buat sebab tak tahan dah.. terus tunggu dia mendidih and tunggu suam terus minum.. ya Allah.. leganya Alhamdulillah ye pada yg memberi petua.. jasamu ku kenang, thanks so much dear!!  lena tido ku malam tu!!

sleeping soundly.. purrrrrr