Saturday, April 04, 2015

selamat pagi sabtu..

Tajuk tak reti nak reka dah.  Tengah golek2 ataih katil lagi ni.  Kanda pg td 7 dah kuar kena keje.  Pastu nak pi ipoh menjenguk abg ipar aku yg kena strok.  dia idakpun mengajak aku tau.. bukannya aku nak sgt pegi.. tapi apa lah salahnya bermanis mulut ngajak.  Sah pas ni aku tamau ikut dah kalu dia ke mana2.. sakit jugak ati.  Melawat org sakit tu pun dituntut agama kan?  Harap2 abg hassan tu cepat sembuh.



Harini nak buat apa?  Jap agi nak ke pasar.  Seingat aku blom lagi beli barang dapur ni.  Ater.. Kanda sibuk manjang.  Akupun sibuk jugak tapi kalu nak soppin sekadar barang dapur aku takyah ikutpun kanda buleh aih.. dia lagi pandaii.. aku ni sekadar menempek nak pilih2 apa2 ke yg tak cukup kononnya.  Well.. my laki is the best in shoppin barang dapur.. so.. wait je laa.  Pi pasar ni sekadar nak bfast and kuih2 .. eheee.. nakal pulok rasanya.

Oit.. semalam aku pi buat treatment lohh..  dgn kawan aku rozlin kat spa dia.  Sonok rasa dibelai dimanja badan tua aku nih.. mmg urat aku byk yg tegang2.. aterr.. keje keje keje last 4 weeks kann.. eloklah pi spa memanjakan diri.  Lin bagi aku harga pengenalan dan promosi.. half price tuhh.. utk kawan2.. ngeee.  relax betui aku dikejekan.  Dr kol 8malam smpai ke 11.30 ko.. adoi.. lembikkk.. berapa round dapat tuu?



Ekekke.. honestly aku sukalah.. aku rasa enjoy and aku rasa aku deserve memanjakan diri.  Kau punya badan kau jaga elok2 ye tak?  Nak tunggu ada byk duit baru nak pi buat treatment gitu.. hmm.. lambatlah.. just go and do it.  Lega.  Lin siap buat bekam utk aku.  Semoga wajah aku akan bertambah ceria dan menceriakan semua org lepas ni.. ekekek.. veh rah ngans la kau suri..

Ok lah.. nak golek2 skjap lagi and pastu nak bersiram dan bersiap pi pasau.  Tghari nanti nak pi kenduri kawen lak kat kuang.  kawan skolah aku nazmi, nak ngawenkan anak dah.. nampak tak tu?  Aku ni kawen lambat la kann?  Org baya aku dah dpt menantu.. aku?  look at it positively.. aku dulu sibuk bljr.. keje pastu baru nikah.  Dah nikah lambat sikit dpt anak.  So, mana ada sama semua olang?  Mana?  Masing2 ada celen masing2 la kann?  Okeh.. got to go .. tak gak reti berenti.. ehee.. daa





Thursday, April 02, 2015

missing you being there..

Halloo.. how r u my darlin?  Been a while since i last wrote to u kan?  Yeah.. i miss u so much.  Kekangan keje dan keletihan membuatkan aku tak sempat nak meluangkan masa menulis.  Yeah.. semalam semua dah settled.. in fact pagi ni tadi masih ada hal keje dan sistem yg diperbincangkan.. doiyai.. mak letih mikiokan.. last2 alhamdulillah abih juga..

Mmg tensen time keje bertimbun.  Takut tak abih.. buat buat buat tetiba mari pulak stack lainn.. dengan yg nolong kawan2 pulak.. hey... keje kau buat elok2.. jangan merungut..  takde pahala dah kalu merungut.. huhuuu.. ntahlah mmg takde pahala la kot aku ni.. huhu.. Allah bantulah akuuu.. sememangnya aku ini hambamu yg sgt kerdil dan lemah bila bab2 ikhlas dan redha..

Dah.. please come back su..and do your best..

asik citer keje je mmg tensen.. walaupun aku suka keje aku tapi bila terlalu byk masa spent kat situ.. aku jadi mengong lorr..

Sibbaik ada jugak sometin to look fwd.. apa tuu?  travelling to Korea... yeahh.. tiket kapaterebang dah beli dah.. and teruihkan ngumpul utk penginapan and shopping jer.. cewahh.. shoppin konon.  Harap2 bofren den sudi mensedekahkan sikit utk belanja2 di sana.. ngekk.. hehee.. semalam borak dgn dia.. katanya uih mahalnyaa.. macam org kaya.. padahal tau aku ngumpul sikit2 tu.. hmm.. yg penting dia dah bg kebenaran.  Tak bg duit pun tak apa lah.. aku kumpulkan duit aku sendiri.. apa diharapkan pd org lain utk keseronokan diri kita ye tak?

Ada je kawan2 aku yg laki bantu belikan tiket.  Tu laki dia mmg berada le kann.. jgn la kau nak jeles2.. ramai je yg macam aku.. berdikari jer bab2 berjalan nih.  Ya Allah.. lama lagi october.. ntah smpai ntah tidak umur aku ni tapi tetap aku rasa syukur 1 step dah terlaksana.  Tu je lah dulu.  ingat ye su, banyak2 kan ingat kebaikan org pd kita dan selalulah bersyukur.. jangan mengungkit.. jangan cari pasal.. biar kita mengalah.. biar kita diam..

daaa..