Tuesday, December 09, 2014

sengguk

nyah.. mak sangat ngantuk nyah
sengguk2.. padahal keje banyak giler.. haruskah mak pi tido jap kat mana2?
mak rasa cam tak larat nak layan mata mak ni.. jap2 tertutup.. jap2 terdiam tangan mak.. adoi la mak..
dah banyak biskut bantal mak makan nak nahan rasa mengantuk ni.. abis dah segelas teh tarik mak lawankan dengan biskut bantal tu.. oh tidak berkesan.. so mak amik keputusan tulislah blog jap..


lunch tadi mak makan dengan ira, mayang and kak yati basrani dari JB yg datang cuti di KL dgn anak dia balkish.  terror worr balkish buleh nyanyi lagu korea dengan selambanya jer tadi... mak plak dok bizi lama sangat tak layan citer2 korea cam dulu2.. mak ingat sangat dulu2 mak bley tak tido till 2, 3 pagi kau.. layan korean series.. oh sungguh kenapa sekarang tidak?  ekekekek... teruk jugak mak punya kegilaan pada drama2 korea ni dulu.. dulu laaa.. sekarang ni.. ayat2 korea pun mak dah tak buleh nak ingat melainkan anyo ha sayo and aigoo.. ekekekke.. padahal mak dulu cukup terror ngafal.. baik mak hafal doa2 ke apa2 ke kan.. gunakan keanjalan otak mak tu ngafal ayat2 lagi baik dokkk?  kehkehkeh..

adoi.. kojo mak banyak laaa.. banyak amat since hari tu
since mak bitau all of these people that i am taking leave soon, and if they want me to help them before i go on leave, maka banyaklah keje mak haaa.. tapi ok la kan.. dari melangut takdak keje. mak suka keje mak.. ok lor.. dah dapat call lak nak tukar descriptions dalam invoice.. mak chow dulu lah


pic yg tiada kena mengena dgn entry ini.. sekadar terkenang jalan2 dgn gang2 kat USS taun dulu2.. huk huk



Monday, December 08, 2014

happy bday

kanda turned forty tuutttt yesterday.  and we were at home, not in London as i planned.. ekekek.. ngarut wehh.. yeah planning is good right?  some bijak pandai will say u will fail if you dont plan.. fail okay, fail.. but i did plan.. just that it doesnt work.  it was just sunday when bday kanda came.  i woke up smiling thinking what i would do today to make him happy.. nahh.. he's just like that.. woke up and checked his phone.. heheh.. the normal man these days la kann.. so i asked him.. banyak wish ke kanda?  a ah katanya.. happy la tu.. just that he dont smile that easily.  hmm.. but i have given him a special present earlier and hopefully kanda will gain somtin from it.. 

buat cekodok, baki tepung dan bancuh semalam.. kanda nampak aku sibuk kat dapur dia kata dia nak keluar beli sarapan.. apo?  cant u see i m making us breakfast?  nak beli apa lagi abang?  aku tanya.. 
nak beli lauk2 ke apa2... hmm.. oklah. pegilah.. shd have not masak apa2 pun kan.. just bawak kanda makan je apa2 dia nak since it's his bday and shd be special.. so well.. cekodok ikan bilis and nasi goreng aku tak lerr se special yg ku sangkakan.. and he bought nasi goreng to top that up.. sedih jugak.. buat kalu layan.. mmg nangis laa.. buat donno je la.. aku siap2 masak, mandi.. and makan.  lepas tu buat bodoh takmau masak lagi sampai malam.. lantak.. protes.. sib baik anak2 suka je makan nasi goreng tu.. jadilahhh.. i guess i  have not been a good wife to him.. but, dia patut bitaulah aku takyahlah susah2 masak, kita makan luar je sempena bday dia yg special ni.. hmmm.. salah aku lagi.. salah salah salah.. my bad.. 


this was last year, kanda mmg tak suka sangat amik pic, lagi2 sekarang.. nak tanya dulu, buleh ke amik  pic.. walaupun aku ni bini dia.  malu agaknya bini macam aku? lama2 maleh dah posing dgn dia..