Friday, September 05, 2014

aumm.. shayang dier

Hai blog..
Harini nak tulih apa tatau..
Tapi kena tulih yg baik2...
Apa yg baik2 tu?

Apa2 yg kau fikirkan boleh mendekatkan kau pd Allah.. tu lah yg baik..
Apa yg membuatkan kau ingatkan Rasulullah saw.. tu lah yg baik.. selawat lah kan.. ikutlah cara baginda.. semua baik.. x pat follow betui2.. follow yg mana termampulah..  kita kena kenang jasa Rasulullah membawa nikmat islam, nikmat iman pada kita.. if not.. ntah apa jadi dgn hidup kita ni kan..

Fattabiuni.. ikutlah cara ku... baginda bersabda.. so ikutlah sebagai ibadah hari2.. tenangkan hati.. lapangkan pikiran.. teruskan lakukan yg terbaik setiap hari..



Thursday, September 04, 2014

bizi wehhh

memang saya bizi, tapi bila time lunch, saya akan amik masa utk makan..
hahaaaa.. statement apakah itu?
statement yg mengatakan time makan ialah time kau berehat2, buatlah apa2 yg kau suka asalkan ko balik masuk keje selepas rehat... hahaha..

ye, aku bizi la blog.. nak buat cemana, semalam aku amik cuti imejensi... huhuuu
sebenarnya dari kemarin kojo dah mmg banyak, balikpun lambat, tapi nak buek cemano
mmg keje takkan abis selagi kau masih menerima gaji.. in sya Allah.. bila keje ada jer, means you are doing fine, keep the work comin yerrr.. heheheh.. aku kan mmg tak cukup tangan sekarang.. 

jap agi kol 12. 30 nak mitin.. sib baik aku punya lunch date kena kensel.. if not.. aku sedih la jugak kan.. so, aku pakat2 nak kono pi mitin lah ni.. mitin apo lak time lunch?  mitin utk menjimatkan masa bekerja.. tapi tulah.. boleh makan time meeting kita okey la kot.. huuuuuu

org nak surf org nak layan fb, and all.. but then.. meeting is more importante, got it?


Tuesday, September 02, 2014

selamat pagi semua..

Amboi tajuk.. skema tak?  Tak?  Hehee.. tak skema pun tak per lah.. akupun bukannya skema punya worang.. apa citer pagi ni?
Entahlah..
Nak kata awal mmg awal.. tapi tido balik.. jadi terlebih awal lewatnya.. kehkeh.. ni dalam tren ni.. 7.55 kang baru jalannya tren nih.. redha tak?  Redha.. in sya Allah.. ku terima kelewatanku.. harap2 perjalanan tren smooth je trus ke kls.  Nak tapau bfast and lunch teruih.. see how lah..

Kanda balik dr kenduri kawen ahad tengah malam.. punyalah lama aku menunggu.. bila dah puas baca buku2 and novel "suami aku ustaz" pun dia tak  sampai2 jugak.. maka terlenalah tuan puteri ketipangpayung ni menunggu puteranya balik.. sedar2 terdengar dia panggil akmal suruh bukak pintu.. sibbaik akmal dengar dan belum tido.. aku tengok jer dr bilik.. hai kanda .. byknya beli barangggg .. besar beg barang dr beg baju dia.. i knew he was enjoying himself.. good for you kanda.

Pastu aku bangun.. tanya tu ini.. akupun kata nak tido balik.. dia ntah kol brapa baru naik katil akupun tak shedarr..


Sunday, August 31, 2014

sensitip ke ego?

Kalau aku nak terasa dgn kau.. tentu aku pun jadi tuttt macam kau gak.. tapi aku pikir.. takpelah.. mungkin ada org yg tak mau dirinya dan pendapatnya dicanggah langsung.. walhal dia paham apa yg aku cuba sampaikan.. pendapat aku itulah yg cuba aku ketengahkan..

And me being myself.. mmg kuat bergurau.. aduhai.. nasib la kau labu.. hidup sebagai manusia ni memang ada ups and downs.. and seorang yg kuat bukanlah org yg boleh mengangkat tong air dengan sekali angkat or org org yg kuat bertinju or wrestling.. tapi adalah org yg kuat ialah yg pandai menahan hawa nafsunya ketika marah..

Tu bukan ayat2 aku okey?  Tapi ayat itulah yg aku pegang utk melihat/menilai org yg kuat di sekeliling aku..

Satu lagi ...misi dakwah kalu senang benau.. mungkin takde cabaran.. so i take it as a challenge.. baginda nabi yg maksum tupun byk cabarannya.. kita umat dia yg masih byk sangat nak belajar.. tentulah lg besar cabarannya..  alhamdulillah.. ada hikmah sesemua ni.

Keje kita bg dakwah.. keje Allah bg hidayah..


Sebelum tukar tarikh ke 1sept 2014... aku juga nak ucap Selamat hari merdeka Malaysia.. dan semua rakyatnya...

aku ni tak de sapa nak bawak pi tgk perarakan kat dataran merdeka tu.. ehhhh.. manjanya kau nak tggu org bawakkk.. geli su.. sapa nak layan?  selama ni pi mana2 boleh sendiri kannn?  hehee.. tapi aku paham.. takyah pegi dataran merdeka aku still boleh menghayati erti kemerdekaan itu.. ok?