Friday, May 04, 2012

cuti hari buruh and abah

haritukan cuti labour day.... aku takde apa2 plan, selain pi bekfast sefamily at our usual place, pasar selayang.. mak memesan mi jawa, and also teh tarik for abah, the usual drink for abah.  awal giler haritu, like 8.30am kami dah terduduk kat ujang's tu.  mmg org ramai weh.. sementelah cuti, kan?  kanda makan lontong dgn paru, adik makan lontong kosong, amal makan nasi lemak with ayam goreng and i had mihun sup with begedel kentang.  mmm.. rasa mula2 nak makan memacam since lapau ke alah tp bila dah makan separuh je  mihun sup itu.. purutku sudah rasa sgt kenyang, lalu aku melupakanlah nak pekena laksam after that... hahaa.. sgt besar selera aku kan?  well.. suka sgt makan2 ni, so tulah badan aku pun seswai sgt dgn selera aku ni.. ahaks! nasib baik aku dah ada premium beautiful.. terkawal la sikit, rasa dah kenyang cepat dowhhh.. hik!




malam tu nak dekat maghrib, abah mengadu sakit2.  mak kangkabutlah panggil kami.  kesian sgt abah.. aku ingat abah nak pegi dah tau masa tu.. huhu.. maafkan akuuu.. mmg dia nampak menahan sakit yg amat sgt.. "sakit, sakit".. itu je yg keluar dari mulut abah.  aku sapu2 kan belakang abah.. aku soh dia tukar sebut allah, allah, jgn sebut sakit2 tuu... mmg dia sakit dalam perut and kat belakang badan.  rasa macam dihiris2 katanya.. aduhhh, tak buleh ku bayangkan cemana rasanya tu.. mak sapukan minyak kat perut abah.. angin keluar sikit2.. ya allah.. rupanya dia tak lalu makan dua tiga harini, angin sudah masuk byk la kot tu.  kesiann abah.  menitis air mata aku bila tengok dia gitu.  dahlah kaki dia kat jari2 tu dua2 pun bengkak macam buah lisut tuu.. hari2 ku sapukan minyak, ini jadi sakit begini.. aduhlahh..
ya allah, kau sembuhkanlah abahku ini.  biarlah dia tenang menghadapi hari2 tuanya.. jauhkanlah sakit2 dari badan tuanya itu ya allah... 



waktu abah macam ni, mmg aku nak bagi apa saja yg dia mintak nak makan.  dia pun kalu kita tanya.. sokmonya takde apa.. abis2 teh tarik.  tadi aku nak pi keje, dia mintak apam balik.. how incredible.. dia boleh pikir nak something.. tentu aku akan cari balik keje nanti, insyaallah.. 


sabar ye bah!!

Monday, April 30, 2012

jualan penghabisan stok

sudahkah anda mendapatkan set Premium Beautiful anda?
jika belum, pastikan anda mendapatkannya dari agent bertauliah yg akan memberikan servis terbaik utk anda.  


hubungi saya utk mendapatkan harga terbaik sempena jualan penghabisan stok ini..



call me - 014- 7242 338 utk mendapatkan harga istimewa!!