Thursday, May 05, 2016

tata darling, i nak pi mandi laut kat PD.. hihiii

1 set baju mandi
1 set baju tido
3 set baju jalan
kasut sukan
5 set panties/bra
charger handfon
batteri extra (cos i dont have a good powerbank)
toilettries

weh.. i nak gi jenjalan lagi nih.. dengan opis... been waiting since last year.  last year avani sepang.. this year jauh sket, PD.. ekekek.. peh tu selit2 ke melaka and full of ntah apa2 activities.  dont forget the meeting.  boss tentu tak mau lupakan utk bermesyuarat menaikkan semangat bekerja.. kuang3.. away day ni is like leaving the office.  tapi weols tak buleh leave the shop unattended, tu la pasai kena tunggu kol 6ptg baru dapat pegi.  so, esok, i pegi keje tak balik2 lagi la till sunday.  hope u wont miss me my dear.  coz even if i am away, i will still be in your heart katanya.. ekekekek.. takyah la miss me at all.  u can always contact me.. bukan pi nigeria kena bayar roaming pun.  dekat pun tak contact, jauh2 apatah lagi kannn?

tak sabar pun ye.  tapi bukannya siap berkemas pun lagi.  baru amik list tu dri shira tadi.  punya malas nak pikir, tanya je kat kawan yg expert bab berjalan2 ni. zasss dia bagi kita salin je.  nanti malam i pack la beg.  i really want to relax, but i guess it is not easy if hati tak berapa tenang.  Allah je yg tahu betapa sedih pilu di dalam hatiku.  sayu rindu mengenangkan.  eh.. ternyanyi lagu nassier wahab lak.

k lah.. akak nak abiskan keje till 5.30 and nak balik tido dalam tren.  sedih bercampur gembira nak tinggalkan rumah 3 hari la dengan jemahat.. well.. i will surely miss my amer.. my baby azmeer.. ekekekek.. but ayah dia janji tak mo balik kg nak temankan dia. wahhhhh.. hmmmm..  huhuhu




wasiat

aku ni kena tulis wasiat laa
harta abah tinggalkan kat aku ada dah
tapi ada lagi yg tak settled
nak tulis utk along and angah buat itam putih
arwah abah dulu masa duduk2 dengan aku and mak ada bercerita
rumah ada 6 bijik tu kena bagi along angah sorang sebijik
ni aku nak buatkan surat utk mintak kebenaran adik badik yg lain
nak kena reka ayat nak buat surat sumpah bagai
macam2 kisah zaman dulu yg bila aku tau aku rasa insaf
betapa sesetengah manusia rasa sedih dgn aturan yg dibuat oleh manusia lain
aku harap harta dunia tak memusnahkan ikatan adikberadik kami dan menjadikan kami lebih rapat selepas ni.

harta dunia ni buat jematan kesenangan di akhirat sepatutnya kan?

Wednesday, May 04, 2016

ku tahu

ku tahu
kau bukan lawan utkku
sampai ku harus cemburu fikirkan dirimu
bukan mahu
cuba dabik dada denganmu
siapa dia kasihku
aku lebih tahu
luar dan dalam tiada rahsia
lafaz dan diam dahpun ku bacanya
langkah dan ragam hanya mencipta bahgia

dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa


lebih senang menyanyikannya dari melakukannya
kannn?



Tuesday, May 03, 2016

kecik sangat dari sekangkang kera.. huhuu

semalam i pi giant, teman along i beli barang2 dia nak meniaga.  along i sejak tak tolong i masakkan utk family i, dia dah meniaga kuih muih join venture dgn kak bedah kat ujung jalan umah i tu meniaga.  seronok tgk along beria meniaga.  baguslah buat apa2pun kalu suka, beria2, in sya Allah ada kelebihan dan keuntungannya.  lagi2 meniaga, double dapat.. pahala sunnah dapat, duit pun dapat, kannn?  so, sesekali i temankanlah along bila barang dia tu agak banyak dan susah dia nak ngayuh beskal pi beli.  sian.   kalu tak i tolong, sapa lagi, tu jelah bantuan i boleh bagi ke ibu tunggal tu.  

eh, nak citer apa ke tadi?  oh ye, kat giant tu semalam..  terjumpa anak sedara i, anak akak ipar i yg kat pahang tu.  kira anak sedara laki i la, nadia.  dia masih study ke atau dah keje i pun dah tak ingat.  setau i dia masih belajar, but buat practical kot.  entahlah.. salah info pun nasiblah.  terjumpa dia, dan bersalam tanya kabar lerr.. dia nak ke hospital selayang katanya, melawat kawan sakit mata.  dia mintak tolong i kem salam kat paksu dia.  dalam hati i.. ohhh, hospital selayang tu dah dekat beno dgn umah i.  in fact, rumah i lagi dekat if she wants to singgah.. ekekekek.. tetiba terdetik  pulak di hati i,  mana la sedara mara nak singgah umah kami, mmg umah kami bukanlah sesuai utk diziarahi, kerana terlalu kecik di pandangan mata laki i pun.  asiklah kata umah kecik sgt, bersepah2 pulak tu, tu yg sedara mara dia takmo singgah.  aduhai, itulah ayat2 dia pasal umah tu.  i sedih bila mikirkan bab umah.  i rasa dah syukur umah takyah bayar sewa, tapi tulah, memang kecik.  anak kami sibbaik 2 ketui ja, if ramai, tentu ntah apa kata laki i pasal umah tu.  abah oh abah, teringat arwah abah berusaha bagi kami anak beranak duduk umah dia buatkan kami rumah dgn titik peluh dia sendiri.  dah tu, laki i dok kata tu ini pasal umah sekangkang kera ni.  mmg sedih dapat laki yg selalu mengungkit dan tak reti bersyukur.. lantaklah org kata apa.. i feel so hurt right now.  i wish my laki membacalah tulisan ini.

if you rasa umah kita too small for u, find us a bigger house.  buy it or rent it.  up to you.  banyak duit, so, do your thing la.  jgn ngomel kata umah mahai, nak beli kat kampung la konon.  utk bersara.  sempat ke bersara?  kalu asik merungut, baik beli utk pindah sekarang.. dia nak hidup selesa sekarang kan?  buat apa la beli umah di kampung nun.. sapa lah nak duduk di kampung?  bila i suarakan rasa hati, tu la jawabnya.. mahai.. pehtu soh sewa je umah lain.. diam pulak.  diam tu tandanya apa?  hmmm.. sakit hati i tau. blog ni je tempat i mencurah rasa.

bersyukurlah dgn apa yg ada.  kalu duit bertambah, tapi kau jadi lebih berkira.. buleh bertambah ke rezeki tu?  boleh berkat ke rezeki tu kalu hari2 merungut tak cukup duit sedangkan kau sgt2 berkira dgn isteri?  podah.. pedih wor!!