Saturday, March 14, 2015

suka makan

Aku mmg suka makan chinese food.  So bila dpt jemputan lunch oleh boss, mr wan hari tu.. terus la click yes.. stuju.  Yee sang lunch pulak kali ni.  Taun kedua aku join dept gst nih.. aku happy gak.  Keje melambak takpe.. asalkan kita tak dikaco dek spy2 yg mengadu domba pasal diri kita sudahlah.. ehee.. sapa la nak pedulik kau su.. buat je la keje elok2.. kann?

So .. ni la antara lauk masa yee sang lunch haritu.. kat pj hilton..










Entry ditulis waktu nunggu siti milih rantai perak kat alpha angle.  Berjanggut wehhh!


Friday, March 13, 2015

urat saraf tegang

Ada masa kita rasa sangat tegang.. ada masa kita rasa sangat relax.. ada masa kita mau dibelai2.. dan ada masa kita menyampah dengan semua mende di sekitar kita.  Yg kita mau cuma tido tido dan tido.. badan letih buat kita lupa yg kita perlu buat manyak mende sebelum kita lena.. baca bismillah jer dulu and bacalah mana2 yg sempat.. padammmm

Harini aku tak sihat.  Demam urat katanya.  Badan mmg sakit.. tulang punggong.. tulang peha.. tulang lengan sakit worr... tapi dengan batuk.. sakit tekak and selesema jugak ni.. urat sakit membawa ke demam.  Kanda kata mc lah.  Aku mintaklah dia takyah keje.. temankan aku.  Masa tu dia tengah bersiap nak pi keje.  Dia kata.. "ehh?".. yg aku paham maksudnya.. "kenapa pulak?".. huhuu.. tiada lah rasa kesian ke bini ni ye?  Kalu aku dah sakit nazak maybe kau boleh tggu temankan aku yer?  Ontahlah.. maybe dia tak rasa aku teruk sangat.. begitulah sygnya suami pd isteri yg dah dikawini hampir 20taun.. semua tahan ye syg..

Kalu tak pasal opis aku strict about cuti or mc.. maybe aku masih kat atas katil terperuk menahan sakit badan.  Tapi mc tu perlu sebagai bukti aku tidak berpura2.. maka aku terpaksa bangun nak ke kinik.. pegilah aku tadi.  Lembik badan rasanya.. dah siap2 rasa tak larat nak drive balik.  Nak tido barang sekejap dlm keta dulu..



Monday, March 09, 2015

what ever will be will be..

Takde idea nak nulis weh.. tapi rasa macam perlu hapdet supaya sentiasa ada cerita2 baru..



Meh kita hapdet pasal kisah terbaru dalam hidup suriani.  Ehem.. apo yg baru lak?  Takdo.  Latest is dapat result spm akmal and he has passed.. not with flying colors but still there is always an opportunity to shine in his future.  Itupun kalu dia usaha kuat la kan.  Must make sure i can motivate and monitor his studies.  susah beb jaga anak2.  Mak and pak kena satu hati.  Mak kata aa.. ayah kenalah ikut sama kata aa.. barulah anak tau jalan aa yg kena ikut.  M sure kita paham sapa yg lebih ariff dalam bab pendidikan anak2 dan bab membimbing keluarga.  Masing2 mak and pak patutnya ada guideline yg patut difolo..

aku memang corot la bab parenting.. and i am always open to learn new things.  Anak2 tu jgn dimanja2 tapi di tangan2 kan demi melihat masa depan dia/mereka yg cemerlang.. biarlah dia rasa susah sikit demi masa depan dia yg senang kerana ada ilmu pengetahuann.. in sya Allahh... thanks pada yg sudi memberi nasihat.  Akan ku cuba merealisasikannya..