Wednesday, April 10, 2013

apa yg sudah kau lakukan?

weekend lepas aku masih ingat lagi. .. friday ni org akan tanya lagi.. what is yr plan for the weekend.. adoi.. tak de plan laa.. takyah plan.. selalu tak jadik.. ahhaha.. tak jadi, marah pulak, pehal la ko su?  ko tau kan.. kita plan2 tapi selalunya Allah's plan is the best yg akan menjadi sokmo.. hahaha.. takper.. dont worry.. semua Allah punya keje!

sebenarnya mmg takde planpun.  saja.  kanda plak kena keje sabtu tu till petang, tu yg lagi tak syiok tu.. kalu kanda takde, takdelah acara bfast sefamily kat pasar macam selalu.. big deal.. yeah.. big for me that i get to kumpul2 with my family.  selalu kan bizi sokmo.. cuma weekendlah kami nak bermakan sesama.. i guess org lain pun gitu2 lah jugak.. but kalu kanda ada tentu lagi best.. sayang kanda tau.  ahak.. marah pulak org aku tunjuk sayang kat laki aku kat blog ni.. huiyo.. but okay lorr.. sayang laki sendirik, dari pada kata sayang kat ntah laki2 mana yg bukan muhrim kita .. acohmakngahhh... ada ker bini2 org yg sayangkan lelaki lainn?  hik.. ader la tuu.. eh, laluts la pulok!


see.. aku kalu dah mula menaip.. mmg non stop idea datang ko.. idea di ujung jemari katanya.. tak sia2 aku pi belajar menaip dulu.. ahak.. 4 semesta kaler melayang katanya.. hik.. suka tak suka kena buat suka sebab nak jadi yg terbaik.. hehe.. tingat pulak zaman itm dedulu tauu.. hmm... best time ever!  typist kat opis ni pun tak type selaju macik tauuu.. oh astaghfirullah hal azim.. ower kau su!!

hey.. aku nak citer pasal weekend aku dgn mak aku daa.. hari tu, aku plan since jemaat lagi nak pi kubur abah.  cam lama gak tak pi kubur.  kalu seminggu tak pi pun dah rasa lama kau. tulah dia.  macam dah jadi habit plak.  mak tentunya rindukan abah.. i know i am.  huhu.. but situlah kita nak sedekahkan dia bacaan yassin and also mengingatkan diri kita sendiri pasal hari mati kita.  dulu mmg aku tak rajin pi kubur.. nak pi kubur sapa? nenek kubur jauh kat lipat kajang, klang nuu.. skrg abah takde, pi la menziarah.. lagipun, org yg dah pegi tu masih dapat rasa kehadiran kita tau.. semalam aku dengar lagi kat citer arab tu, with ahmad sughairi tu.. mmg kehadiran kita boleh membuatkan dia gembira di sana.. huhu.. semoga abah dalam golongan org2 beriman di sana, aminnn.


pas balik kubur pi isi minyak.. kat petonas near BBS.  jumpa plak kak nita.  oh my.. suka la aku jumpa kawan bekfast time2 bekfast ni.  ajak dia pi sama mnum lepas isi minyak tu.  kak nita pi cuci kereta dia.  so we all pun pi la kat restoran mamak apantah namanya kat ujung jalan tu.  sonok dapat kenalkan mak aku kat kak nita.. memacam kami borak tau.. last2 kaknita belanja kami. hihi.. malu tapi tu dah rezeki namanya.. mak kata kalu org belanja, kita doakan je yg baik2 utk dia.. haa. mak aku sorang insan yg mulia tau.. heheh.. i also want to be like her.. hati yg mulia gitu..

balik tu singgah umah akak aku kat astana pulak.  adoi, nak surprise dia la kononnya pi terjah kat taman dia.  sib baik ada visitor's parking kau, mmm.. hik.. pastu called dulu sambil mak lepak kat taman mainan tu.. tiba2 akak aku tak larat bangun daaaa... demam... tak delah sarapan lagi kat umah dia.. tanya2 kabau melalui tipon mak dgn akak aku tu.. kami pun balik.. hoyeh.. eh, kami pi pasar laa.. mana pula baliknya..pi beli sesayuran dulu, pi beli kekuihan dulu.. ahak.. sakan bila dah pi pasar.

balik pasar sibuk masak pulak.. apa aku masak yek.. dah tak ingat..hmm