Thursday, March 02, 2017

sayu sedih

tatau kenapa
tapi mcam tu la aku rasa pagi ni
dah tua2 ni cepat benau terasa hati
mmg dekat dah nak mati gamaknya ni
terasa hati sapa pedulik
ontah
konon2 nak mengadu nak bercerita
tapi dia buat donno je
silap daaa.. simpan sendiri sudah
org pun dah byk hal nak pikir
org pun dah byk keje nak buat dari melayan kau
itulah
dah tua2 ni kita bukannya nak cinta2 sgt, sapa ntah aku tak ingat yg sebut mende ni
ntah puspa ke niza ke
takpelah sapa pun yg cakap, tapi betullah tu
kita cuma nakkan perhatian saja
carilah tempat di mana kita dilayan
seperti menulislah di blog haaa









ku menunggu

hey
ku menunggu
ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini utk menunggumu
cinta itu
ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

haruskah ku bilang cinta
hati senang
namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yg punya
ku tetap menunggu

datang padaku
ku tau kau kelak kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
akan selalu setia tuk menunggumu



takde ulasan.. mmg best lagu ni.. den suko amek.. nak tunggu bopren putus.. ekekek.. jahat!

aku benci pemandu2 teksi

semalam aku dapat parking kat tepi tangga komuter bc tu.  merasalah 2 hari parked situ.  harini tadi, udah tak buleh.  nampak mmg ada sebijik je keta sesat parked situ.  apalah kan.  teksi drivers pakat tak bagi keta sapa2 masuk, siap tutup dgn menatang kon tu.  ntah apa lah.  laki aku pi tanya kenapa tak bagi park situ, deme kabo menyusahkan, jam.. ek elehhh.. blah mana dalam mesia ni tak jam?  bengang betui.  aku suka kat situ dari dulu sbb dekat.  dulu situ bayar pun kita boleh je bayar.  tapi tulah.. ditutup pulak sbb teksi cilaka la punya pasal.  tu psal lah org bengang dgn teksi sekarang ni.  aku mmg bengang lama dgn teksi.. macam haghammmm..  dia buleh kata, nak dekat park la dekat dalam tu, bayar 30hengget.  ehhh.. kalu ada yg free, apa ke jadah nak pi bayar.  zaman2 ekonomi teruk ni bodohlah nak bayar2 kalu buleh dapat free, kan?  gerammmmmm

tu je lah aduan pagi ni. malam ni bawak lori, pi angkut kon2 tu, buang lombong, tentu takde lagi utk halang keta masuk parking dek driver2 teksi bangang tuuuhh!!





Wednesday, March 01, 2017

best fren shd also be your best love..

lucky i m in love with my best fren
lucky to  have been where i ve been
lucky to be coming home again
lucky to be comin home some day

lucky we are in love in every where
lucky to have stayed where we have stayed
and so i m sailin to the sea
to an island where we meet
u hear the music feel the air



















are we that lucky?  are u? am i?
meh la kita layan i berangan jap
i nak pi tepi laut yg ada resort tepi laut tu kan
bila dok kat tepi berandahnya pun dah nampak laut dan ombaknya
kita pun turun pakai selipar, or takyah.. kita lari2 je ke pantai yg sgt dekat dengan tangga resort
kita jalan2 kat pantai sambil berpegangan tangan dan u merangkul pinggang i
bergurau senda sambil melihat ombak2 pegi dan balik di kaki2 kita
berjalan sampai ke ujung sana dan menyedari kita dah jalan terlalu jauh
walau jauh tak terasa letih kerana bersama dengan you
walaupun begitu, kita pusing balik menempuh jalan sama balik ke tempat kita mula tadi
kali ni kita duduk pulak di pantai, ombak dah semakin jauh tak dapat mengejar kita lagi
sambil bercerita, kita bergelak ketawa mengingat kenangan semasa baru berkenalan dulu




di manakah you sekarang, napa tanak ikut i pi pantai sekarang?




Tuesday, February 28, 2017

pecah kepala

sejak dua menjak ni rajin benau akak sakit kepale you.  sakit yg macam nyucuk2 kat atas kepala, tengah2 tu.  atas kepala yg perlu akak tarik2 rambut tu utk kurangkannya.  akak kurang suka makan ubat kalu sakit kepala.  sebab akakpun jarang benau sakit paler weh.  tpi bila mcm takleh tahan, akak rasa sebab sejuk la kot.  selalu akak rasa if ekon opis superb sejuk, akak mmg sakit paler, peh tu selalu kat umah pun akak kalu tido kena ekon mmg kalu tak selubung, mmg shakitttt.. aduiii..

semalam rasa the whole day shakit paler.  lepas maghrib, dodok2 je, tunggu isyak tak larat rasanya nak ngaji byk2, mmg berat sgt.  lepas akak buat isyak, doa pendek je.. akak dah menggelupor gantung telekong, tutup lampu, tarik simut, totop data tenet, tido.  berapa punya padam semalam.  sibbaik bila tido tak rasa.  mmg perlu tido la gamaknnya tu ye.  sedar2 dah 5.30kau.

terlebih kopi?  tak ckup air?  tak cukup tido?  semua ni pun trigger pening nih.  harini sibbaik tak mari itu sakit kepala.  semoga Allah pelihara akak.. dan org2 yg akak sayang semua ye.. akak sayang korang yg betui2 sayang akakkkk.. akak tak tipu..

eh lupa.. akmal baru balik pagi tadi.  he wassapped me saying he's on his way back to BP dah.  akak pesan jgn lupa pesan2 akak yg selalu tu.  and pray that he will get the mara offer tu.. shian dia.. henfon rosak, but he will still use it and said he will survive sampai loan dapat katanya.. hmmm.. semoga Allah pelihara kau nakkkk... umi redha!