Friday, September 13, 2013

sakitnya hati.. terjadi lagi



selalu sangat dah terjadi
tapi aku tak diamkan
aku dah tanya, aku dah bincangkan
apa katanya.. sorry..
apa katanya, len kali tak buat lagi
memanglah betul kata org, tingginya ego seorang lelaki bernama suami
lagi2 suamiku ini..

hati jadi beku lama2
hati jadi kaku kalu dibuat taktau
aku nak lari tak mampu
aku nak mengadu tak tau

lalu aku buat macam biasa
macam tak ada apa2


Thursday, September 12, 2013

takkan terpisah...

untuk dia, kekasihku...

andainya kau tahu
apa yang ada di dalam hatiku
tersimpan takkan pernah berubah
andainya kau tahu
apa maksudku lafazkan cintaku padamu
dengan cara yg berbeda

uhhh mengapa seharusnya kita masih bersengketa
demi cintaku demi cintamu
jangan biarku tersiksa
hembus nafasku hembus nafasmu
adalah udara yg sama
kerna cintaku kerna cintamu
sememangnya satu cinta
takkan terpisah

andai ku termampu
leraikan semua kekusutan
yg melanda percintaan kita
mungkin ini semua
tetap menjadi satu pertanyaan
selagi hati belum ada kepastian





Wednesday, September 11, 2013

terjaga




dah byk kali in these few months, aku asik terjaga tengah malam and terkelip2 tak bley nak tido balik. apa nak buat? selalunya aku tak bangunpun, just golek2 and tengok org sebelah tido dengan khusyuk dan tawadduk and dengkurannya. lagi tambah kesusahan aku nak cari feel nak tido balik.. huhuuu.. mulalah pi bangun and dok kat luar tgok tivi..

apalah kan.. patutnya time tido, kita tido and rehat secukupnya sebab tido malam mana nak cari ganti even ada masa siangnya nanti. tapi itulah yg aku alami.. kalu ada novel, aku layan novel. kalu aku rajin aku buatlah solat sunat.. ya allah punyalah tenang time tuuu.. walaupun bunyi dengkuran kanda kedengaran sangatlah jelasnya.. tapi itulah nikmat solat malam yg direbut2 org yg Allah sediakan utk mereka yg mau meminta pada masa itu..huuu.. sedihpun tiba2 mai so akupun layannnn jer mintak itu ini dari Dia.. mmglah banyakk sangat dosa aku ni ya Allahh.. Engkau saja yg Maha Mengetahuiiii.. huuu..

Ish, bukan nak menunjuk, but itulah realiti yg susah nak dibuat. Selalu aku bangunpun, terus pi cek fb.. oh so teruk, kan.. hehhehe.. selain mengacau kanda and pi melihat2 anak2 aku kat bilik sebelah. Padahal badan mmg letih sgt.. dengan keje yg buat aku lagi stress. Kat sini je lah tempat aku meluahkan perasaan aku.. kat blog kesayangan aku ni la haa.. jangan marah ye blog, aku tak sompek nak hapdetmu macam selalu... sebab aku sangat bizi melayan diri..