Friday, September 27, 2013

berbagai rasa perencah hidupku..












beberapa harini aku rasa berbagai rasa.. ada masa hepi ngat, ada masa tu down ngat. korang biasa tak cam tu? ntah2 korang ni takde feeling2 cam aku.. perasaan korang tentu samaaaa jer hari2.. takkanlahhhh.. takkan la den jer yg bertukar2 perasaan? bukanker Allah tu ciptakan kita semua ni dengan perasaan?

ke aku yg terover.. cepat ngat terasa? cepat ngat melatah? heee.. takdelah... i think its just normal.

baru2 ni aku rasa suka sgt sbb aku dah slim sikit.. janganlah tanya turun berapa berat.. hui kalu aku tau.. tentu aku share kat sini, but aku dapat rasa ringan jer.. and also, jeans aku tu, yg aku mmg beli ketat2, kini dah dapat rasa ruang kat tepi peha tu, and also kat perut. haa.. tulah dia perasaan yg rasa nak melompat. also, my office frens also kata.. ye la su, ko dah kurus sekarang.. uiiii.. i rasa nak lompat bintang tau.. alhamdulillah, begitulah perasaan bersyukurnya aku bila apa yg aku idam2kan dah mula sikit2 menjadi kenyataan.. but not so happy yet.. u have got another 25kg to go, my dear sweet suriani.. ececehhh.. i wish kanda could once a while call me that.. takde punnn.. dia cam tak kisah.. huuu.. well.. takpelah..


haa.. recently aku mmg ada rasa sgt down about work.. who hasnt right? but sesekali terkena tu buat aku rasa soooooo macam loser sangat. well.. i talked to some frens, i asked what to do and i also called and talked to my feveret person and when discussed, mende ni jadi takde apa dah.. well, how heavy things are, when u redha, sabar and yakin Allah is there for you, to keep on the good work, to be more careful in the future.. you are already lega, at least i was there.. lega sgt.. huuuu.. life has to go on, right.. tu yang kita kena terus bersemangat, hidup ini satu ibadah yg harus dijalankan dengan ingatan kepada Allah jualah barulah mendapat ketenangan akhirnya.. in sya Allahhh



Tuesday, September 24, 2013

tetiba dah sampai bagan lalang beach?

Bagus kan, baru cadang2, tiba2 abg ngah called tanya nak pegi tak... sebabnya nak kasi can along and angah pi cari kepah .. heee.. last2 dgn aku2 sekali termasuk dalam itu felem.. haaa.. dah dia buat reservation and booking all.. kami pi lahhh.. sabtu pagi sampai ahad tengahari.. enjoyed.. yeah.. i have to say that.. mmg enjoy.. next time buleh pi lagi.. berdua kot?.. haaaa.. matilahh