Friday, November 18, 2016

has been 21 years.. huhuuu

sonok bona raso ey
bukanlah den ni pemalas ngat, tapi since CEO bagi cuti half day lagi jumaat ni, iaitu harini, maka amiklahh.. kita kena mensyukuri nikmat yg dikurniakan.
kali ni half day sebab malam ni ada dinner ofis, so smua dibenarkan balik tengahari in case yg nak pegi tu nak bersiap2 sebab ada tema la kan.. tema apa ke akak dengar, cartoon kot.  tapi akak tak pegi ni amik kesempatan je la.. since dah dapat kan.

so, akak nak pi ikut shahira pi aked mara.  nak beli cadar.  dia nak belikan aunty dia jubah.. in sya allah.

pagi tadi nak citer, akak tunggu2 gak kot2 laki akak nak ucapkan "selamat ulangtahun kawen sayang" .. takdo pulak.. biarkan yo lah.. akak pun tak berapo nak hepi, walau lama tempoh tu.. takde mende kat akak.  alhamdulillah je melepasi tempoh yg lama tu.  korang nak kata akak tak bersyukur katalah.. akak saja yg tau betapa akak bersyukurnya dapat menjalani hidup yg begini seronok, dengan laki yg sangat special and anak2 yg comel2 dulu dan sekarang dah jadi hensem2.  akak je yg semakin gomok membela lemak di sana sini.. dengan mendapat beberapa penyakit sempena meningkatnya kesayangan Allah kepada akak.. Allahuakbar.  semoga akak tabah dan redha terus menjalani kehidupan berpenyakit.  Allah Maha adil.. semua lengkap hidup, diberi pulak penyakit.. supaya kita sedar diri yg kita ni sedang diuji dan akan terus diuji.


Wednesday, November 16, 2016

Atas nama cinta


aku wanita yg punya cinta di hati
ada dirimu dan dirinya dalam hidupku
mengapa terlambat cintamu telah termiliki
sedangkan diriku dgn dia tak begitu cinta
mengapa yg lain bisa
mendua dengan mudahnya
namun kita terbelenggu
dalam ikatan tanpa cinta

atas nama cinta
hati ini tak mungkin terbagi
sampai nanti bila aku mati
cinta ini hanya utk engkau
atas nama cinta ku relakan jalanku merana
asal engkau akhirnya denganku
ku bersumpah atas nama cinta



lagu jiwang ni best sgt.. lagu rossa.. kisah cinta kan suami org nihh.. oh remy ishakku  eh.. remy bulum kawin lagi daa.. kui kui kui . ngekkk
menjiwang lak pepagi ni bila tutup telinga dari suara jiran sebelah pok pek pok pek..
ada je dia nak borak.. if aku tak pakai earfon.. pasti aku takkan dapat concentrate buat keje..
ya rabbi.. sampai bila dia nak berborak.. sibbaik aku ada earfon yg baik.. heheee.. terima kasih Allah menciptakan akal utk mereka menciptakan earfon.. ekekeek..







Tuesday, November 15, 2016

anak2ku shayang

ye benar.. bagi yg ada anak.. anak itulah ujian buatmu..
sama juga aku and laki
kami ada 2 ketui je anak, walaupun gitu.. alhamdulillahh syukur..
itulah ujian yg agak besar jugak buat kami
anyway.. segala mende pun aku anggap ujian je la senang kan
biar hati tu redha je..
masa mengandungkan akmal, i was 27.  kawin umur 25, tapi gugur 2 kali sblom lekat akmal.. peh tu lepas akmal ada sekali lagi mengandung luar rahim, ectopic pregnancy they call it.. peh tu dalam usia 32 taun.. aku baru dapat azmeer.  tingat masa mengandung azmeer, akmal cam tak approve.  selalu kata tanak adik tanak adik.. sedih sgt time tu.. tapi bila adik dah lahir, tau lak dia sayang adik.. alhamdulillahhh.. walau bergaduh tu mmg wajib la kan.. anak sapo tak penah begaduh meh aku bagi dia seribu hengget.. takde kann?

gap deme dua badik tu 5 years.  but bila dah besau ni, tak terasa lak jauhnya bila adik yg dah 14 tu nampak lagi besau pada abgnya yg 19.  abg dah mula remaja melangkah dewasa.  nampak kewibawaannya bila berbincang dgn aku bab2 dunia.. bab2 rumahtangga.. bab study and macam2. masih gaduh even dah bebesau ni tau.. kadang2 aku takut bila dia mula mukul adik.. adoi.. hopefully dah dewasa ni korang janganlah naikkan darah umi yg mmg selalu naik bp nya and now dah naik manis pulak sekarang.. ekekek.. taklah.. anak2 den baik2 belako.. in sya Allah.

apa ke sebenarnya aku nak tulis tadi yek.. ohhh.. azmeer and akmal, rambut tebal2 dua2.. akmal lebih ikut rambut den, and ameer lebih ikut rambut ayah dia, a bit brownish and sangat2 kasar helai2annya.  ohh. nak citer pasal ameer request beli syampu and conditioner lagi.. entah sapa advised him to use conditioner utk melembutkan rambut dia tataulah.. dah jenis rambut koreh.. keturunan.. buleh  ke lembut?  dia ni pulak tiap kali mandi bantainya pakai syampu and conditioner tu byk agaknya.. aku pahamlah ko mandi basuh kepala  hari2, takyah la pakai bebanyak.. tiap2  hari.. letih mak nak melayan dia membeli syampu setiap minggu.  soh ayah dia je la pulak beli.  boleh?  hehehe.. masalahnya anak ni, syampu den tuu.. disapu ey sekali.. udah den pun takdo laey syampu kauuuuuuu..

tu je kisah utk harini.. semoga terhiburrrr..









Monday, November 14, 2016

sakit kepalo

semenjak dua menjak ni den asik la sakit kepala
kadang2 sampai rasa macam berpusing2 berpinar2.. minggu ni rasa dah 3 kali cam tu
kalu kat umah.. mmg cari katil je.. tutup mato.. diam2.. sampai rasa tu ilang sendiri.. lamo pun takpo lah.  kalu kat luar cemano?  carilah tompek nak duduk kojap.. tutup mata kau.. tenangkan diri.  ya Allah.. takut, tiba2 layankan jugak berjalan.. rasa mcam nak ke tepi ketepi sampai senget.  takut pengsan lak kat tepi jalan.  pehtu kono langgar lak dengan keto.. allahhhh.. dah sampai ajal ruponyo.. innalillahiwa inna ilaihirojiunnn..

pagi tadi pun terasa cam tu. keluar rumah nak naik moto rasa nenong nenong pusing.. cakap dgn laki dia tak dulikpun.. cepatlah tutup pintu katanya.. kang kucing masuk, kunci copek.  hmm.. nampak tak betapa beratnya kasih syg laki pd kita?  diam2 yo lah.. sobab tak akan dipedulik.  mmg bondo kocik, tapi pado den.. mmg la nak ngadu, kek laki la kek sapo lagi nak ngadu.. mak ado laa, tapi kek umah lain.  huhuu.. tahan yo laa, naik moto, raso nak lolap ataih moto tu.  tahan, tahan.. smpai yo kek opis ngadu lagi.. bang, sakit kepalaaa.. dia kata apa?  awak tu byk sgt tengok henpon.. huhuu.. mana la tak tengok henpon, nak borak, nak gurau, nak berkepit, abang tu sibuk ajer main pool kat henpon jugak..tak dulikkan saya.  cakap pun, dua tiga kali baru dijawab.  bencik tau tak.  bila dia kata aku byk sgt tengok henpon tu, aku pahamlah.. dia mmg takmo dah layan bab nak mengada2 mengadu.  aku jugak yg tak paham2.. asiklah nak mengadu kan?

lenkali aku nak cari laki org lah, try mengadu, kot2 laki org lagi baik responnya bila aku ngadu.. ekekek.. adui.. now palo den dah pening lagi.. allahhhh