Wednesday, January 20, 2016

tum hi ho

ini lagu hindi satu2nya yg menusuk dalam ati aku yg brutal nih
lagu ni dikongsi oleh opis mate aku, Yogi, thanks ye beb!
lagu ni selalu dibuat jenaka oleh amie tony stark, bila2 dia nak gelakkan aku..

tau tak apa maknanya tum hi ho?
maknanya ialah.. you are the one

haaaa.. kau
patutlah aku rasa cam besh.. rupanya lagu tu aku nak tujukan pada kekasih hati penawar jantung gunung berapi aku yg sorang tu.. tum hi ho, me tum sey pyar kar ti huu.. ekkeekeke

mapuh



Monday, January 18, 2016

usia menganjak

selalu suka je kat fb.. buat posting ke, share2 ker.. apa2 kerr.. baca2 komen.. gelak2.. komen sikit, gelak lagi.. kalu tak reti komen, or mmg tak perlu komen like je lerr.. tapi sekarang rasa maleh nak fb pun...

adakah itu tandanya aku sudah jemu?
adakah itu tandanya tada apa2 yg menarik kat fb lagi?

hmm.. apakah tandanya?
seminggu dua ni macam letih tak bermaya
macam bodoh je bila2.. semua buat jerr.. takde feel, takde keseronokan.. kenapa yek?
maybe badan tua ni dah nak kojol?
uih.. bukan senang nak kojol kalu belum sampai ajalnya
kalu kita ni org yg sangat2 jahat.. nauzubillah.. mintak jgn diambik nyawa time kita blom taubat.. kalu kita plak dr kalangan org2 yg baik, jgn dimintak mati cepat kerana mungkin kita boleh lagi banyak membuat kebaikan semasa masih hidup dan dapat mengajak org lain bersama2 buat kebaikan.. apa2 pun, jangan mintak mati, kerana bukan mudah perkara mati itu..

astaghfirullah hal azimm.
astaghfirullah hal azimm..
astahgfirullah hal azimmm...

kalu kita tak leh sama level dgn org2 soleh bab kesolehannnya..
biarlah kita usaha utk sama level dgn org yg berdosa bab mintak ampun dan istighfarnya..
huhuuu..

ini soleh pun tidak
mintak ampun pun tidak..

ya rabbi.. ampuni akuuuu


sahabat

kamukah sahabat baikku?
kamukah yg selalu memberiku nasihat?
kamukah yg selalu menegurku bila aku terlebih?
kamukah yg selalu ada bila aku perlukanmu?
kamukah yg selalu buatku rasa aku masih bertuah?

kamu?
kamukah itu?