Thursday, August 07, 2014

noktah cinta?

ternyata semua bicaraku tersimpan di dalam hati itu... ternyata semua soalanku tak pernah kau fikir di fikiran. mengapa kau masih mencari kepastian dalam cinta, dan di sini masih menanti jawapannya

tuhan tolong nyatakanlah padanya tentang cinta, adakah masih diriku diperlukan.. tuhan tunjukkan padanya tentang apa yg kufikirkan, adakah cinta ini perlu untuk dirinya
berbicara tentang cinta kita, masih tiada noktah penghujungnya..
berbicara tentang perasaan, simpan saja semua itu.  mengapa kau masih, mencari kepastian dalam cinta.  dan di sini masih menanti jawapannya.. ohh



Aku pernah tersenyum meskipun aku terluka, kerana kuyakin Allah tak menjadikannya untukku.. aku pernah menangis kala bahagia, kerana ku takut kebahagiaan cinta ini akan sirna begitu saja.. aku pernah bersedih kala bersamanya, kerana aku takut aku akan kehilangan dia suatu hari nanti.




matahariku


berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergeming menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nada beranjak aku terdiam sepi



Wednesday, August 06, 2014

stress dgn google

duit den kono kobeh lagi.. aku share supaya korang semua tak terkena sama cam aku.  lega dah called to terminate the card and also dah buat kad baru.. berapa punya malang nasib aku.. huhu.. dugaan lagi mai haa.. 500hengget dah kurang and to total up dgn bulan dulu.. dah jadi 900 kau.. sedey sedey sedey.. tapi nak buat cemana kelalaian aku la tuu.. sebab tak pi soh maybank terminate kad tu siap2.. konon nak pegi buat kad baru secepat mungkin.. tapi tulah.. leka..  so.. jadi pengajaran kat aku dan korang yg membaca jugak ok?  jgn sesekali bagi anak2 mintak no. kad atm / debit anda digunakan utk mereka membeli online games.. ingat tu.. akupun tak taulah genius mana yg gunakan system diorang tuk tolak sikit2 lama2 jadi bukit duit aku..

huhuuu.. mmg genius cara amik duit aku or lebih kasar mencurik.. nak dapat refund from google tentu amik 199 hari atau lebih.. so aku sabar je lah.. sibbaik buleh refund... huuu.. kurang la belanja nampaknya..  aku tinggalkan 500 dlm acc maybank tu sbb nak buat topup2 internet ker.. apa ke nak beli2 apa2 tru maybank online.. tup tup tinggai 3.40 jer.. sbb next transaction dah tak ckup kot.. tu yg stop tu..





Tuesday, August 05, 2014