Friday, March 08, 2013

Being right all the time


hai gang.. cewah.. bila ko kawen ek?  aku dah almost 18 taun kawen tau..uih.. berumahtangga gitu.  korang yg dah berumahtangga, or baru jer berumahtangga tentu ada or paling tidakpun sikit mengalami masalah.  tak byk sikit pasti ada ketegangan.. eh ketegangan lain la, bukan yg itu.. hahaha.. tak hengat ayat yg kugunakan.. paham kan? 
tengah marah2 or hangin2 or bencik2 tu terserlahlah warna sebenar pasangan anda, kan? adakah dia seorang yg penyabar or adakah dia akan menyembur or meletop kebabom geram bila marah and tak puas hati or apa2 tak kena..

saja la buat topik ni, lama tak citer pasal rumahtangga... oit, tak baik citer hal umahtangga kat org tau.. halooo.. sapa kata ni citer umah tangga aku? this is in general dol.  kadang2 masalah kecik kat org lelaki sebenarnya masalah rumit kat bini dia.. tu la yg nak kena ada persefahaman.  letak le ke tepi perasaan yg ko tu ketua kuarga sebagai suami yg berkuasa, but kenalah sama2 amik inisiatif cubalah selesaikan masalah or ketegangan tu. 


gaduh laki bini korang penah tak? tak pernah?  tipu laa.. org bercinta pun gaduh, ini kan pulak lakibini.. tak cayer korang tak gaduh.. tak best la gitu.. sebab.. kalu dah gaduh, dah baik pulak lepas tu... korang akan rasa hubungan tu lebih kamcing dari sebelum tu tau.. haaa.

apa lagi?  eh.. satu lagi.. kalu nak marah isteri or laki anda, jgn la buat di depan anak2, sgt tak sesuai.. macam bagi anak2 tengok sapa lebih berkuasa.. mmg tak baik, kan?

Wednesday, March 06, 2013

biar betul-betul kaya

semalam i talked to ahin on some matters.. then it was on a topic where we both like to read about the rich and famous people.. paris hilton, oprah w and so many more.  are they are really2 rich and have like six figure income as they always claimed?.. bestnyaa... memang ada ramai yg kaya raya begini kat msia ni... aku pun penah gak berangan gitu..
haghapan kata anak2 bujangku, kanda lagi la.. jgn harap nak sokong..


borak2 tu membuatkan aku sendiri terkesima.  ahin mmg selalu tengok mende2 begitu yg aku tak terpikir langsung.  so bad of me.  pecaya jer  hahaha.. aku mmg jenis luruih bendoi kauu..  tapi aku tabik ahin sebab daya analitical dia sgt tinggi. 

biasanya org kaya betul tak kede maa, malah lebih pemurah.. sebab dia tau, if duit kecik tak keluar, duit besar takkan masyukkkk.. and aku percaya sgt benda2 ni.. pelaburan katanya.. aku dulupun masa meniaga dulu2 la... selalu je anggap aku bersedekah je pada org yg aku jumpa masa buat marketing nak promote business aku kalu deal tu tak menjadi. 



berangan tak kena duit tau.. berangan la dulu, beli je apa2 duit tak takut habis!!
konsep keje kuat2, belanja kuat2 jugak.. millionaire katanya.. ahak



Tuesday, March 05, 2013

no specific event

aku dengan sengaja meminta anakbujangku akmal, meminjamkan pc dia yg semata2 utk game, game and more games utk aku hapdet blog kau.. boleh pecaya? dia yg tak buleh bermain sesuka hati di hari2 sekolah amatlah dgn sukacitanya mau pinjamkan sebab dia boleh online jugak.. kan kan?  

bukanlan aku bizi sgt siang tadi.. ntah apa keroje aku buatpun tak terbuat lognya.. hehe.. dulu sibuk buat log apa aku buat, tuk siapa berapa lama.. gitunya..  skrg udah tak heran.. tak pulak macam byk sgt kejenya, tapi tulah.. takde time.  oh ye.. mencuba masuk website mebenk tu ada kat 115 kali tau.. hihi, ezejeret la pulak ko kaksu sampai 115 kaliii, but more than 5 times le jugak.. selagi bill2 rumah ibuku dan rumahku tak berbayar, maka tak tenteramlah jugak aku tauu.. berkepuk duit dalam tu tak bergerak2 tak syok la pulak. heheh.. berangannnn (yg ni tak kena duit!!)

pastu apa mende aku nak tulis ni.. udah lupa.  semenjak usia remaja senja menjelang ni, byk mende beta lupa, padahal beria tadi nak hapdet.  lama benau rasanya tak tulis sini.  oh ye, aku adalah jugak rasa diri bermanfaat bila dapat le sikit2 membantu kawan2 buat keje baru dia.  dia udah naik pangkat, so dia kena biasakan diri buat keje2 yg aku dah lama buat.. so, akupun tolong2lah tunjuk ajar kasi dia tau serba sedikit.  yelah, aku ingat benar kata motivasi tu.. kalu kita mengajar org, kita nanti jadi lebih pandaiii.. haa gitu.. aku ikhlas bantu kawan2.  nak buat baikkkk jer tauu.. hihi... tak kisah kann?  aku tak sibuk sgt punnn, so dapatlah tolong dia.  

oh yes,, pasal lutut aku yg sakit tu.. masih lagi sakit.  maybe nak kena urut dgn tukang urut yg specialize on urat saraf la kot.  in sya allah, kalau ada time, aku akan urut perbetuikan apa2 la kat kepala lutut tu.. ni pun katagori sakit biasa tapi sangat menyakitkan.. kalu ko tak merasakannya sendiri, takkan ko paham.  ok?  aku cuma kongsikan sebab aku sayang lutut aku yg sgt byk berjasa nii!!

eh, udahlah tu, nak tido esok keje.. babai.. sebelum tido buat apa adik2?  kita maafkan semua org dulu okeh?  adios

  
kenangan masa kat uitm dulu, berlakon jugak selaluu.. masa tu lutut akak sgt baik, maklumlah muda rumaja.. hik!