Friday, April 04, 2014

angin syurga

dan katamu sebuah kota bahagia kan berdiri..

sehingga hujung masa.. berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku..
kasihku.. tuluskan cintamu.. sebuah jawaban ku damba dari bibirmu.. bibirmu..
tidakkah kau tahu.. hidup punya waktu.. kasih tersia.. bukan itu ku mahu..
andai kau membisu.. tentu akhirnya.. perpisahan ini.. akan tetap terjadi.. hoooo

oh aku sangat menyukai lagu misha omar yg ini.. heheh.. ntah kali ke berapa aku post kat blog aku nih.. lantakkk.. everytime aku blog dia mai kat tinga aku.. how?  bila jumaat je rasa cam malam ni nak amik bas pi bercuti2an.. agagaga.. nak lari macam.. kenapa?  sebab malas nak dok umah cuti2.. nanti keboringan.. heheheh.. padahal boleh tidurrrrr..  arghhhhhh.. tidur je la keje ko kan su?

weekend sama je.. bangun, pasar, makan.. balik, masak, makan tido.. apa nak buat lain sikit weekend ni yek.. main layang2?  adoih


dah.. nak lunch jap.. cuci mata!






serabut

apasal ko serabut?
no lahh.. aku mana ada serabut.. aku clear je.. semua aku dah siapkan
tinggal nak pegi jer.. 
pi mana?
pi lariiii.. heheheh

cer jgan mengarut?
naper tak bley mengarut.. 
sebab takde sapa nak melayan
hehehhe


sekadar gurauan.. aku ngantukkkk... 

Thursday, April 03, 2014

hari yang indah.. hari yg parah

Hallooo.. assalamualaikum all.. eh ada ke yg membaca blog aku nihh?  Tak kishahlah.. yg penting aku suka nak tulih.. so aku tulihla buat kenangann.. cewahh..

K.. nak tulis apo ntah tadi beria masuk..
Oh yeah.. aku nak cerita pasai kehidupan aku.. keluarga aku.. perkembangan terkini.. mak.. along .. acu . siti.. haa.. sapa lagi?  Well.. byk yg sedihnya.. tu lah dia.. nama pun kehidupan jap di atas .. japgi dah di bawah.. haa.. mula la tuu.. pikir lain.. ye aku suka atas dan bawah gilir2.. agagagagaga..  hambik kau.. layann..

Semalam aku blk keje awai la.. 5.30 dah cabut sbb aku tak pi gym dah kan.. tu pun satu hal.. sampai umah terus singgah umah mak dulu sbb dia dah ada kat depan pintu umah dia kan.. so pi lah bertanya kabau.. akupun dah lama nak tanya mak pasal adik aku .. sham.. dia dah mai seminggu dah dok dgn mak.. and aku x sempat2 lagi pekehalnya dia tu.. rupa2nya kata mak dia dgn liza dah berpisah.. oh alahhh.. sedihnyaa.. muka makpun cam nak nangis.. x cayer pun ya.. tapi aku tanya mak few times.. makpun kata cam x percaya.. well.. mak kata liza yg mintak begitu.. hmm.. cuma x selesai rasmi.. but still dah berpisah or bercerai dlm bhsa kasarnya.. hai laa.. itulah dia yg paling dibenci Allah tapi dah pun berlaku..  amik iktibar wahai suriani and siapa2 juga.. kita kena hargai isteri or suami and anak2 kita.. kena selalu luangkan masa sibuk kita tu yg ntah apa2 sibuk tatau.. kaya raya tak juga kalu kata sibuk mencari harta.. Masya Allah.. semua takdir Allah dah tertulis.  liza bukan baru lg aku kenal.. kami rapat since dia kawin isham lagi.. dah ginipunn.. dia tetap adik/kawan rapat aku dunia akhirat.. huuuuu..

hubungan suami isteri bukan sekadar bg isteri main puas jer.. woi.. itupun ramai isteri2 tak puas okey.. bukann.. bukan sekadar ituuu.. ataupun bulan sekadar bagi duit belanja jer dah ckup kasi senyap mulut isteri korang.. no no no... for me dua2 penting tapi yg paling top penting ialah.. ingat tujuan Allah bagi kita pasangan hidup tuu.. apa?  Haa.. nanti korang pikir lah sendiri.. semua pandai2 belaka..

Jgn diambil mudah didikan agama pd isteri.. sbb isteri adalah tgggjawab suami.. hmm.. isteri pulak jgn lah serah bulat2 tak mau belajar agama dan mendalami tentang keperluan.. apa2 pun persefahaman sgt penting!!




Wednesday, April 02, 2014

rindu bertandang lagi

apo jiwang amek?
apo la jiwang.. mang den rindu laa.. tu la den koba kannn.. den rindu nak nulih balik kat blog den ni haaa.. 
last i wrote was 24th march.. uih lamo gilor.. bersawang dah tuu.. haaa poyooo

meh kita tulis sesuatu.. sesuatu apakah itu?
meh kita tulis lirik lagu dulu... itu yg ada dalam tinga aku sekarang ini..


malam selalu panjang
di waktu aku merindukanmu
kau bisa menjaga aku
hingga diriku merasa teduh

aku seperti kamu
menginginkan dan memerlukanmu
karna kita tak mampu utk selalu
pergi menjauh

kau jadikan aku ini wanita yg kau pilih utk jadi kekasihmu
dan kaupun telah aku pinta setia sepertiku hingga waktunya tiba

aku percaya penuh
kau kan buatku bahagia
karna cinta tercipta datangnya dari
dalam hatiku

ni lagu rossa.. tajuk maleh nak cek

okey.. what hepen lately?  not much.. oh yeah except me being sooooooooooo busy yesterday and the day before that for march hard closing.. ontah apo2.. redho je... sbb i really love my job.. if i can take this kind of pressure, i will survive in sya Allah. Allah je la yg menjaga aku.. 


oh yes.. satu lagi benda besar happened to me was on monday, 31/3/14 tu jugak.. my gym where i always berjimba dah bungkus.. donno how to explain dah.. its gone it seems.  have to find other alternative to exercise.. hmmm.. setahun lebih jugak aku jadi member setia gym tu.. i am thinking of joining a gym near batu caves or maybe yg dedekat sini .. but sini.. where? haiii.. hopefully tak lama la mencari tempat baru ni.. kak nita ada gak ajak join aerobics class belah malam 2 kali.. see how la.. these things happened for a reason or maybe for some reasons.

Shd i just balik cepat and lepak with my boys?  both pun ada big exams this year. Amal nak SPM, ameer nak UPSR.  how how.. mother cow?  i guess i shd laa.. spend more time to be with them and just monitor closely.. haaa.. apakah yg lebih baik dari menyayangi keluarga sendiri ye tak?


adios.. lapau dah.. gi lunch jap!!