Thursday, July 11, 2013

kisahnya

Ramadan dah 2 hari.. ok jer.  Makan cam biasa.. haha.. patut update pasal nak tambah amal ibadah.. hee ni tak.. citer makan plak.  Mmg taun ni nak kurangkan makan sbb nak slim katanya.. so amik peluanglah bulan penuh barokah ni utk ituuu..  so.. kita amalkan makan kurma or yg ringan2 je ok?  Tak mati lah.. kurma tu sgt byk khasiatnya.. okeh??

Kalu taun2 dulu mmg gigih baca quran and nak khatam dlm sebulan bila bulan puasa tauu... huih.. sonok bila dapat khatam bila ujung2 ramadan dulu..and dah mcm amalan tiap2 ramadan nak katamkan lagi.  Taun ni blum mula lg.. naper ye?  Ntahlah..  hati x tenang agaknya.. hai la. Tuhan saja yg paham hati aku ni.. Dia jugaklah yg pegang hati setiap umatNya..  kau lembutkanlah ya Allah hatiku dlm menjalani ibadah dan mencari redhaMu.  Byk yg aku nak mintak dgnNya.. mintak mintak dan terus mintak sbb hanya Dia saja yg boleh penuhi semuanya..  mmg betul jika mintak dgn org setakat 2, 3 kali bulehlah org layan.. kalu lebih mulalah deme meluat.. ye tak?

Makin byk dugaan hidup bila dah lama berumahtangga ni.. anak2dah meningkat remaja.. kita plak dah meniti senja.. hee.. rumah kta pergi.. kubur kata marii.. tu dia.. Sedangkan aku masih perlu  utk disayang dikasih dan dicintakan smpai mati tau... rupa2nya Allah kasi ujian yg lain plak.  Kau terima dgn redha dan usaha mengatasinya or kau pasrah je dan terima segalanya.  Rasalah sakit tu sorang2 or usahalah nak baikinya.  Pepehalpun semua masalah yg dtg dr org takkan kita sensorang boleh settle de.. musti nak dua2 pihak buat tindakan.. How?  Kalu dah bincang dan dah setuju.. carilah jalan utk ubah.. aku usaha buat yg terbaik dah.. mintak doa jugak dgn Dia moga menjadi.   Ada jugak gang yg bagi tunjuk ajar dalam hal2 ni.. aku ucap byk2 timakasih.. Allah je yg balas jasa korang tu.. tp haruslah sama2 usaha... hmmm.. harapannn.

Kalu dah xpek nolong.. harus bgaimana lg??

** kalu entry tarak gambar tu adalah krn wa tatau buat setting kat tab ni.. huhuu.. can some one show me??****

Wednesday, July 10, 2013

hati sayu





Lirik Lagu Sayang – SHAE

Sayang apa khabar dengan mu

Di sini ku merindukan kamu

Ku harap cinta mu takkan berubah

Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu

Cobalah kamu telepon diriku

Ku rindu dengar suara indahmu

Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku

Jangan ragu kan cintaku

Sayang percayalah apa kataku

Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku

Jaga hatimu untukku

Sayang dengarlah bisikan hatiku

Kerna ku sayang kamu

Monday, July 08, 2013

marhaban ya ramadhan

Tinggal sehari lg nak masuk bulan ramadhan haa.  Korang tentu dah sedia, kan?  Macam biasa akupun suka sbb inilah bulan penuh berkah yg Allah kurniakan utk semua hambaNya mengumpul sebanyak pahala dan mendapatkan keredhaanNya dlm setiap ibadah kita.

Takde idea la nak tulis ni.. beku.. sbb nak concentrate citer ramadhan yg hilang.  Macik ni sgt best lakonannya dgn lupa nama orgnya dgn selambanya nak ngawenkan anak lelaki dia dgn sorang pompuan lain .. anak sedara dia sbb alasannya.. menantu dia tu tak boleh lahirkan zuriat lelaki.. oh so ada lg org kolot mcm ni kan?

Heee.. bygkan laki ko kena paksa kawen satu lagiii.. how will u feel?.. and how would your  husband feel?


**** naper guna tab ni nggak bisa upload fotooooooooo???.. adakah blogger yg poblem???... hangin ni x leh letak pic********