Wednesday, March 25, 2015

penat

aku dlm tren nak balik ni di saat ini.. 20.10 waktu tempatan.  Dah macam biasa jer kena balik lewat sikit dr biasa sbb keje.  Badan pun letih.  Hatipun sayu.  Nape ek?  Maybe piyed mengganggu hormon wanita aku ni.  Turut sama terganggu urat2 ceria dan juga urat2 hepi gumbira.  Rasa nak buat apa ntah..

Kadang2 rasa apalah aku banyak sangat pikir?  Kadang2 rasa napelah aku ni byk sangat tanya.  Kadang2 aku pun selalu terpikir sebab apa lah aku jadi cam ni.  Terlalu emosional mikirkan.  Apakah sikap aku yg macam tu buat orang tak suka kat aku.  Cakap2 tak henti dan tanya2 ntah apa2.  Sampai satu ketika org akan layan kau manis2 supaya kau stop bercakap.. yeah aku terasa begitu.  Aku mmg kena belajar menghargai org sekeliling.  Tgk reaksi dia cemana.  Kalu nampak macam x mau layan or buat2 takdengar soalan2 kau tu.. baik kau shut your mouth and just be quiet.  Gitu... U wont know when people are really tired or maybe they are tired of you.. huhuu..



mengapa ada...

keasyikan layananmu
menggambarkan kemesraan
di antara sejuta kenangan
diabadi dalam jiwa kepuraan timbul jua
hakikatnya tersisih dari sisi

mengapa..
ada persimpangan yang memisahkannya
di sebalik keasyikan itu
lalu kutersingkir menjauh
di sudut memori duka abadi

jika itu tak dipinta
mengapakah tercipta
dalam sedar semua itu kerna simpati atau lena
dibuai resah dan curiga
ku tak pasti
adanya perpisahan....






Monday, March 23, 2015

stebek la ling..

hari biasa dpt buat keje2 terhad sgt.. Mmg asik ada saja gangguann.. nak amend la.. nak accrue la.. nak transfer tu.. tah apo2 kann?

So aku stebek la haa.. 3 jam pun rasa da malam laa.. pe taknya.. udah kol 8.30mlm pun x byk dapat di settle.. adoiyai.. gst oh gst.. sabarlah wahai suri..  sampai stesen bt keb dah 9.25 kauu.. lewat.. laki den dah tido pun haa..

Esok maybe kena layan stebek lagi..