Friday, January 24, 2014

lapangkan dada, terima dengan terbuka

pernahkah engkau hargai.. cintaku yg sejati, pernah kau mengerti tentang diriku ini... betapa hebatnya cintamu.. memberiku sejuta pilu... betapa agungnya asmaramu.. membuatku terpaku!!
di sisimu aku terdiam seribu bahasa .. di hatiku bergetar sejuta rasa .. namun sukar utk aku meluahkan.. 

dah dah.. huuuuu... sedihh

best sangat lagu ni.. ntah kenapa aku suka sangat.. maybe sbab suara penyanyi tu sangat mendayu2 dan jugak liriknya sgt best menusuk kalbu.. aku ni kan kadang2 jiwang karat tak hengat, padahal akulah yg paling brutal katanya kannn.. mapuhhh.. 

dua tiga harini aku tak tau apa dah jadi dengan diri aku ni.. asik tak keruan.. asik silap jer.. silap langkah, silap cakap, silap belaka.. bila dah buat silap tu kan, haruslah kena tegur.. huuuu... biarlah ditegur dari dibiarkan lama2 aku tak ingat diri.. ye tak?  so aku terima dengan hati terbuka.. bila ditegur tu.. tau lah yg aku inin masih dikasihani, masih disayangi.. huuuuuuuuu.. nangis tetap nangis.. walau luaran aku ni nampak cam kental tapi aku tetap wanita yg lemah.. aku tetap sedih, aku tetap nangis.. mudah jer ngalirkan air mata.. cucikan mata mu, dan cucikan sekali hatimu su.. berubahlah jadi yg lebih baik, jadi yg lebih peka dengan perasaan org lain, peka dengan suasana yg perlukan kau utk lebih peka.  buang semua sikap buruk yg tak disukai org.. bukan semua org suka kau yg suka bergurau tak tentu hala.. maybe boleh hilang sabar, putus sedara malah boleh putus segala2nya.. oh so dahsyat perkara yg telah aku buat... sesungguhnya aku buat org meluat / benci .. oh so teruk perasaan ini .. mana aku nak lari sorokkan diri.. tak tau.. aku ni mmg manusia yg jahil yg perlukan bimbingan.. oh ustaz, marilah terus membimbing suriani.. awat ustaz, awat tak ustazah?  


 


Thursday, January 23, 2014

aku bukan lemah

kalu korang menghayati lagu shila amzah yg ini.. lagu dejavu ni... dan korang tau serba sedikit kisah cinta dia dgn bofren dia yg bapak dia halang tu.. tentu korang syahdu.. cinta mmg gitulah.. tak semesti yg kita nak tu kita dapat dan baik utk kita.. dan yg baik tu tak semestinya dapat bersama dgn kita... alahai.. apa kata org.. cinta tak semestinya bersatu..  haa..paham?  ko bayangkanlah n d lala menjadi penghalang cinta dia dgn mamat tu..ntah apa ke namanya tu.  heheh.. but the main subject is .. lagu ni membayangkan dia betul2 dah jatuh cinta tapi terpaksa melepaskan.. aduhai sakitnya.. 


aku bukan lemah tanpa cinta
hanya tidak mampu sendiri tanpanya
biarkan aku menangis
kerna derita

dia hadir mengubatkan rindu
mengajarkan aku erti cinta
namun semua 
tidak seindah ku sangka

dialah yang aku inginkan
dia cinta yg ku dambakan
namun semua hanya tinggal mimpi
terpisahnya cinta

aku harus melupakannya
aku harus memadam rasa
namun hati tidak pernah mampu
melepas kau pergi

dialah yang aku inginkan
dia cinta yg aku dambakan
namun semua hanya tinggal mimpi
terpisahnya cinta

setelah sedar dari mimpi
harus ku terus hidup tanpamu
kini ku pasrah
segalanya tentang cinta









pasrah segalanya


Orang-orang yg sentiasa menyediakan dirinya untuk menerima nasihat, maka dirinya akan mendapat penjagaan dari ALLAH.  Orang yang insaf dan sedar setelah menerima nasihat orang lain, dia akan sentiasa menerima kemuliaan dari ALLAH juga.










Wednesday, January 22, 2014

kisah dongeng atau kisah benar?

apa nak buat?  buat bodo la nampaknya.. 
part of the job.. keh3.. bosan ke alah bila takde keje.. aku ni bukan jenis selalu ada masa during last time, masa kat dept lama.. sokmo tak cukup masa.. ini maybe bulum ada keje, so i have lots and lots of time... mapuh if my boss tau i takdo kojo.. ntah apa2 disuruhnya buat tataulah.. so aku pun buat2 lah bizi haaaa... 

sheila.. if u are reading this.. kindly keep your mouth shut, ok? ngeh.. i know u read my blog all the  time, kan kan.. perasannn.. heheh.. 



apo nak citer.. oh yeah.. semalam aku pi gym. yeah.. like that is new?   hell no.. but this time aku join kelas banghra kauu.. huiyo... dia punya lompatttt.. dia punya enjut tangan di udara.. aduhaiii.. lohey dah lengan aku ni.




instructor tu nama kerinjit singh.. aduhai.. aku pasan kawan2 yg dah biasa siap ikut lagu2 yg dimainkan tu.. aku pulak, first time.. gelabah taik anjing aku nyahhh.. sib baik mak join sbb nak kuar peluh and nak pecahkan lemak jer.. if nak masuk pertandingan.. harus mak goyah nyah.. apa la aku tulis ni.. hantammmm..





abis klas nampak sms kanda.. nak apa lak, ingat malas nak layan aku, kan.. tanya nak tumpang balik ke tak.. hmm... aku balas..takyahlah... biarlah aku balik sndiri, dr ngingatkan yg dia malas nak layan aku dan aku nyusahkan dia pulak.. hmm.. nanes je nanti.. udah abis air mata aku rasanya nanes masa hari kemarin..  membazir pulak nanes pada mende yg aku tak bley buat apa.... but at least aku lepaskan semua kesedihan yg aku rasakan.. mmg bongok menangis, tapi aku nak cuci mata jer.. ngeh ngeh ngeh..

exercise mmg best, release tensionnnnnn.... harini nak pi zumba plak .. in sya Allah .. see you guys later.. will update when i m free.. okehh?



Tuesday, January 21, 2014

dipenjara janji

dipenjara janji

Hatiku digirisnya lagi
Kali ini lebih dalam dan pedih
Kerna aku sudah berjanji
Dia cinta ku yang terakhir

Sungguh tak pernah ku menduga
Dia akan mengulanginya semula
Namun untuk menodai cinta
Dan membiarkan aku sengsara


Dia tempat ku sandar
Angan ku pendamkan
Satu percintaan
Yang bisa ku jadikan
Tangga-tangga ku ke pintu syurga
Meleraikan rindu

Mengecap bahagia
Yang kerap dimadah
Insan yang murni
Yang dah rasakan cinta
Yang aku mimpi


Sungguh tak pernah ku menduga
Dia akan mengulanginya semula
Namun untuk menodai cinta
Dan membiarkan aku sengsara



jiwang bona kan.. keh3




malas nak layan awak laa..

adakah anda mempunyai pasangan yg tidak mahu melayan anda?
saya ada.. kanda saya tu mmg jenis tak suka melayan.. tapi kenapa pulak saya kisahkan?  saya dah kawin/hidup dgn dia more than 18 years, patutnya saya dah tak kisah if he layan me or not.. but, that is not true.  bini ni utk apa ye?  utk dikasihi utk sama2 memberi kasih dan sayang.. ke apa.. ntahlah. saya je ke yg nakkan kasihsayang dan kemanjaan dari dia?  dia tak maun dah?  maybe pada dia nak manja and loving2 tu bila nak main jer.. yes, i guess so, bila manja2 and kita duduk berborak2 manja akan membawa ke katil.. ish ish.. lecey laaa.. makin lama kawin makin sakit ati.. ntah kenapa boleh tahan 18 taun ntah.. sedangkan dia bukannya kisahpun kewujudan saya. . heee.. sedih jugak bila kita ni diperlukan utk melepaskan itu jer... yg lain2, utk masak, utk bancuhkan air, utk lipat kain.. lain2 tak perlu.. adoiiii..  macam tak ada perasaan, kan?



rasa nak lari dari rumah pun ada.. tapi dah tua2 ni... layankan ajer kata org.. hui layannnnnn.. ati sakittttttt
istighfar banyak2 ye su.. istighfarrrrr





Monday, January 20, 2014

family day pwc 2013 - ict shah alam (18 jan 2014)

katanya ini utk taun lepas 2013, but since calendar was fully booked, terpaksa buat on january, but still considered last year's one.. mmm.. new place this time, at ict shah alam.  okay la kan.. new tuu.. new experience.. for me and family.  walaupun akmal taknak pegi and ganti dengan siti, we had fun.. i guess we did.  penat tak terkata laa.. lembik rasanya petang tu.  tak sampai petang pun kami, by 2pm plus kami dah cabut.  tak balik tapi terus pi umah angah, sementelah dah dekat, shah alam ke klang.


 baru sampai, posed dulu.. ameer tolong amik pic.. tak penuh la pulok.. adoi



sessi aerobic yg best.. peluh2 jantan betina pondannnnn..



mmg sejuk ngko... -4degree katanya.. mana tak sejuk.. aku yg lemak tebai pun rasa sejukkkkk




at the red carpet with all the patungs (not so real the faces.. yeah sorry)






i was lucky to win the lucky draw no. 4.. Alhamdulillahhh.. 





oh my God.. so biggggg!!



azmeer and umi, asik kepit dgn ayah jer.. umi pun tak dapat kepit ayah.. huuu


kanda nak pulak posing dgn ku.. owhh.. so rare!!


collage kan saja pic2 ntah apa2.. 




 nak balik dah time ni.. posed before masuk kereta and chow to umah angah




next time if you wanna go ICT shah alam, pi la time malam, baru beshhh.. lampu2 byk warna warni.. huuu.. suka lampuuuu.. haiii

dah.. wa boring tatak keleja.. asik kena je.. serba tak kena.. kat umah pun tak dipedulikan, di mana2 pun sama.. huk huk.. nasib aku lah.. terhegeh2 menagih kasih sokmo