Friday, March 07, 2014

aku suka selfie.. kau pun kann?

Hallooo.. macam tadak kereja aku asik ngapdet blog.. aku suka laa.. aku mmg byk gambo nak upload ni.   Hahah.. smentelah aku ada hp yg best.. pic amik boleh enhance kulit jd cantikkk..  ngeh3.. aku suker selfie kann.. camwhore dulu kami panggey..


Ni pic hari aku makan mi rebus kat pasar seni .. aumm dapp.. ontah kenapa aku tersuka pulak mi rebus ni.. heee.. cer ko bitau apa yg ko tak suka su?  Sumer pun ko suka kannn.. ahakk..

Ok normal .. eh ada yg kata aku pemakan sebab aku rajin post gambo makanan abis tu dia kata aku pemangsa jugak.. apo la kan.. heee..

Eh dah laa dulu.. nak start dah klas erobik aku nih... babaiiiiii

Thursday, March 06, 2014

terlepas simpang maut

hari selasa kanda sent me to work, rempit.. i donno why he wanted to send me, one week oreadi. macam kalut2 jer.. sblum ni akupun mmg dah masalah gak if he wanted to send me.. he will always say tak sempat.. nak cepat sampai opis, and so on and so forth.. tapi bila dia kata nak anto and amik aku takyah drive ke batu caves lagi.. i mean takyah pegi sendiri.. aku suko amek.. tapi aku wonder.. how long he can last. sebab bukan aku yg request .. ni dia yg pikir agaknya nak aku jimat masa and minyak??? oh so not him.. aku penah dimarah sebab aku kata sukanya dapat berkepit peluk dia sebab dapat naik moto dgn dia.. akupun tak paham.. bukan ke best dapat pelukan dari bini.. ini tak.. dia macam hangin.. aku bukan meraba2 pun.. akupun takmo dia terkejut kalu aku raba and jadi sesuatu kan.. lagipun taulah kanda tu jenis siyes tak tentu hala.. tu yg aku bagi time... sampai bila dia nak hantar and amik aku.. sebab dia akan rasa susah .. aku kenal sangat cik abang aku nih.. 




so back to the story. senin tu.. lambat pulak dia bersiap.. kenapa lambat.. hmmm.. sendiri mau ingat.. but he tetap jugak nak sent me.. tanya dah siap2 where to drop me.. so i said.. kat ofis laa.. sometimes i wanted to be sent to KL sentral sbb gang2 bfast would meet me there and then we walk to office together. this time kanda macam kalut.. nak pi opis sangat .. ntah sapa or apa ke yg membuat dia gelabah.. Allah aja yg tau.. cik abang aku yg paling cermat paling berjaga2 ni boleh terlepas simpang nak masuk opis den.. aku pun tepukla badan dia bagi signal aku ada kat blakang dia and i need to go to my office.. dia pulak bila sedar dah terlebih jalan tu.. dia punyalah pi brek emergency kau.. hampir nak tergelincir pun ada..masya Allahhhh.. aku diam2 jer.. takut pun ada gak.. rupa2nya org belakang kami hampir nak terlanggar kami.. dia pun marah2 kanda selepas dah terlepas tu.. bukannya dapat terus berenti and go back to the simpang punnnn.. so kanda kena terus jugak.. kenalah buat u turn kat depan sinun.. abislah dia bertegang lidah dgn brader motor blakang tu.. letih aku menunggu.. kanda mntak maaf brader tu tetap membebel2 gak.. maut la katakan.. takkan mudah dia nak terima agaknya yg dia dah terselamat... ya Allah.. pada aku.. you let go sudahlahhh.. kanda pun macam hanginnnnn.. aduhaii.. sib baik tak melarat turun bertumbukk.. harus aku lari terus ke opis aku takyahlah kanda antar.. 

sampai jugak pe kalu ko u turn.. memang la ko lambat sikit.. but u know u are late even when you go out from the house tadi lagi kann.. 

hai hai hai.. rupanya itulah last aku naik moto dgn kanda yg kononnya nak cuba merapatkan hubungan kottttt. entahlah.. esoknya aku decided.. its best to just drive as before.. aku tak kacau time kanda.. and dia pun tak gocoh2 mikirkan dia terlambat and buat aku rasa macam menyusahkan dia jer. .. well.. mmg aku dah tak penting sgtpun dalam senarai dia.. what is the point kan.. as long as i am back home sudahlah.. maybe sesekali nak hantar.. i take it as a bonus laa.. dapat peluk dia.. ngeh3.. peluk laki sendiri pun berkira one two three.. best kannnn? 


lenkali aku taknak susahkan dia dah.. aku boleh2 taknak susah2kan sesapapun.. biarlah aku susah.. 




best naik moto sebenarnya.. lagi2 naik dengan yg tersayangkannn.. kan kan kannn

Wednesday, March 05, 2014

putus

Aku dah putuskan utk maleh amik tau sgt .. just do what i m supposed to do saja.. maybe nmpak macam not caring at all.. mmg pun.. i cared too much.. but he was just the same.. apakahh??

Itulah bait2 cerpen aku utk minggu ini.. yg akan ku kirim kat majalah harian bosan.. ngeh ngeh.. korang tau tak.. aku ni nunggu kelas zumba.. tapi cam lmbat bona 6.30.. baru ada 3 ketul yg mai.. dgn instructor tuu.. so aku tulis la kojap.. ahakk.. since aku dah pandai guna hp canggih beta nihhh..



Tu semua atas tu pic smalam.. aduhai.. lotih amek semalam.. bertaburan lemak beta kat lantai pake tu tauu.. sib baik semua org bizi .. so tak perasan la sangat.. hehee..

Kelmarin aku mai gym.. tapi x masukpun streetdance.. aku layan machines je.. 25 minit kat crosstrainer pastu another 30 min kat treadmill.. makabahhh.. raso cam nak tercabut kaki .. lepas abis tu laa.. masa dah duduk kojap.. nak bangunnn.. masya Allahh.. ya Allah.. Kau sajalah yg menjaga kesihatanku.. aku tak berdaya dahh..   bab makanpun aku dah cuba kurang2kan sikit2.. sikit2 laaa.. cannot so drastic takut gastric.. 

Ehhh... alasan kann?


Tu dulu wehh.. 
Babaii



Tuesday, March 04, 2014

pulau tioman .. kau tunggu aku datang

balik ni, aku tak nak balik terus.. aku nak terus pi book tiket kat travel agent.. pi pulau tioman.. cari chalet jer pun jadilah.. book 3 hari 2 malam.. terus pi malam ni jugak.. dengan siapa?  hehehe.. sendirian kok.. aku nggak perlu tunggu2 org.. asalnya diri ini mahu bercuti, tapi malas nak tunggu2.. ye haaaa.. can?  anak2 dah pesan along soh tengok2 kan masa kanda keje.. ngeh3.. ingat tuuu



pakai je apa yg ada.. bawaklah duit lebih sikit.. kita buat style itu.. pegi je.. sampai sana.. hang nak mandi laut ka.. nak snorkelling ke.. nak pi pulau2 ke.. up to you.. u decide when u reach there.. best tak.. wild tak?  just got this idea kejap tadi.. best tak kalu aku dapat buat begitu dgn kanda.. kalau.. kalau.. if not.. just go by myself.. sampai sana aku tentu keje amik gambo je ler, aku kan suka nature.. ngeh3.. pastu aku pi mandi laut puas2.. lepak2 kat tepi pantai.. ada kawan lagi la best.. tapi biorler yg satu kepala.. yg akan buat mende sama macam kita.. 


snorkelling beb.. look at the fishhhhhh.. cantik2


shd also try scuba diving.. hmmm


sehari aku nak tido je dalam bilik. and called for food to be sent.. makan dalam gitu.. tido, tido and tido and relax.. cari pulak chalet yg betui2 tepi laut.. ohhhhh.. nyamannya bunyi deruan ombakkkk... 


malam2 jangan lupa pi makan seafood.. aumm... aku takdelah berapa heran ngat seafood, but if ada, aku tak tolaklah kannn... hehehe... makan musti ada dalam angan2 kau ni kan su.. barulah best.. abisss?  pastu kan.. cuba2 la sewa pancing ke kan.. ikut la mana2 grup pi mancing.. ohhh.. lamanya tak memancinggg.. cewahh.. dapat tak dapat tu perkara lain.. yg penting pegi memancing.. ater asik kena tinggai.. mana ke tahannyaa.. ni kita pi sendiri. haaa.. sonok tauuu..  dah puas.. kita balik laa. tak puas kita tambah sehari lagi.. enjoy tido atas pantai tu waktu lepas subuh.. see the sun rise.. 

sup seafood.. makan dalam kuali ngkooo..



huiyooo.. i m sure this trip will be the most wild and carefree one.. hehehe..




balik dengan senyummm.. puas hati?

Monday, March 03, 2014

frustration is normal

apa yg kugenggam tak mudah utk aku lepaskan.. aku terlanjur cinta kepadamu.. dan telah kuberikan seluruh hatiku.. tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku.. akupun takmengerti yg terjadi.. apa salah dan kurangku padamu .. kini terlambat sudah tuk dipersalahkan.. kerna sekali cinta..aku tetap cinta.. 

mencubalah bertahan atas puing2 cinta yg telah rapuh.. apa yg kugenggam.. tak mudah utk aku lepaskannnnn...

ni gambar album den yg tak siap2.. nyanyi kat karok ajer lahhh.. heheeh


lagu rossa & pasha ungu ni pun selalu main2 dalam kepala beta.. so kali ini dia masuk blog beta.. so.. korang hadap, bacalah..kehkehkeh.. 

apa telah terjadi su?  apo?  kena ada sesuatu terjadi?  well .. let me tell u somethin.. laki den.. also known as kanda .. tak balik on saturday from his mancing/mengail trip.. aduih.. takde tau dia kata nak balik on sunday, he promised saturday lewat2 pun takpe, but when i was in karaoke.. he wassup saying he balik on sunday petang... hmmm... aku sedih aku frust.. tapi aku terima je lah.. sehari lagi kosong tanpa kanda.. ngeh3.. mmg sepi kau.. cam bodo je aku ngaku kat sini... but tu lah dia kenyataan.. aku sepi kanda takde.. huuuu..

muka along excited nak pi jalan2 sblum karaoke.. heee.. 
pi amik azmeer balik rombongan dulu



selfie di kedai mamak lepas jalan2 di pasar malam SG menunggu siti sampai dihantar oleh nazli.. 
siti dah sampai kita tunggu kejap ujan berenti sikit.. hehe. apa motif tunggu ujan pun tatau.. hehe


pi karok dgn along, siti, liza and 3 anak2 dia mmg enjoy abis.. siap ada tarian gelek and everyting.. back up singer lagi havoc dari lead singer pun ado.. heheh..
siti balik keje trus jumpa kami dekat sana.. liza pun datang sendiri without acu sham. bizi main bola jer.. so we had fun.. lupo jap yg kanda takde.. until he wassup saying not coming back malam tu.. huuu

so ahad aku kena go tru the process again.   anak2 tau dah.. aku akan ajak pi bfast kat pasar and then find DVD ke apa nak layan in the afternoon.  ada jugak nak gak pi sogo jalan2 semalam.. ntah kenapa nak ke sogo, cam lama nyer tak shopping kat sogo.. so, aku suarakan kat siti masa nak pi pasar pagi tu.. siti terkujat.. elok plak dia cuti kannn.. dia kata once balik dr pasar she will change clothes and we will go sogo.. along super duper excited of the idea... tengah lepak2 tu mak balik dari dok umah am.. am dah hantar mak means dah puas la tu dia dok sana.. dah rindukan umah dia.. so she came back...   berbalik kisah nak gi sogo.. lepas discussed dgn along and siti.. kami tak jadi pi.. oh tak jadi lagiii..  lepas zohor kami pakat lepak umah i pulak sambil layan dvd.. heheh.. "kami histeria" dvd pertama... best la citer tu.. i like. masuk dvd ke dua. citer balistik.. aku dah ngantuk.. nak tido.. semua pun tak jadi tengok,.. semua pakat nak lena . pastu ujan turunnn... heheh.. aku sidai kasut nak kasi kering.. tiba2 basah balik sbb lupa nak angkat.. boleh.. heheh. nasiblahhh.. but ujan semalam sedikit sebanyak mengurangkan kekeringan hatiku.. eh.. ada kena mengena ker.. taklah saja merepek..


selfie sblum pi pasar.. dgn muka tak boleh blah mata kuyu.. lipstik apo yg merah ngat tuuu... duckface yg menggiurkan takkkk?  mapuhhh

tido pun kejap jer... kanda wassup kata dia almost nak balik dah.. lepas maghrib dia akan sampai.. so, he wanted me to pick up the fish from his fren's house.  so bersiaplah aku ajak anak2 pi makan luar dulu sementara pi amik ayah dia.. amal so excited nak makan piza.. so keluarlahhh.. ehhh.. tiba2 ongtua tu dah sampai pulokkkk.. haiii.. kenalah pi terus ke umah kaan dia.. adoi laa.. lama nyer dia nak bagi2 ikan, pastu nak siang pulak sekor ikan duri yg besauuuu.. 

almost 40 min jugak nunggu.. but anak2 sabarrrr je dengan perut lapau.. adik nak pi selayang mall pizza hut.. amal plak nak pi giant batu caves domino... yg menang ialah amal.. so kami pi la domino at giant bt caves.. dah makan 2 biji yg large pizza.. siap tapau lagi 2 biji tuu.. alahai..piza jer.. bukan kenyang mana..hehehe.. so, i know my boys punya appetite.. tu yg pizza ni sesekali jer.. kannnn?

kanda dah balik bukannya nak kata rindunya kat aku.. aku laa pi peluk2 dia.. tu pun dia kata tunggu kat umahlahh. heheheh.. halal tuu.. gitu tauu.. heheh.. aku sabar la kann.. bila kat umah, diapun macam tak berapa nak kisah aku.. aku ni yg nunggu dia 2 hari 2 malam tauu.. appreciate la kata rindunya kat awakk jugak ke kan.. ada? idak!!. ntahlah.. mmg takde la mende2 tu lagi dalam hidup aku ni.. katanya penatt sgt, bila dah siap2 mandi solat, time pun dah lewat.. still aku ajak tido tak mau.. takut ker aku ajak main? adoilaa.. aku pun paham laa.. aku paham sgt ko penat kanda oiii.. hai nasib la lagi.. so i let u sleep without me bugging and hugging you... dah pagi baru la mai nak  peluk aku.. oh so sweet kannn.. huk huk.. aku dah nak bangunpun dah subuh.. tido dgn perasaan terharuuu... sedih tak?
mana tak kurang kasih sayang cam  ni.. 



adios.. blancos.. we continuos later