Thursday, January 16, 2014

dialog aku yang sayu

harini aku harus mengaku.. aku keboringan takde keje.. aduiii.. i really feel bored not having to do what i m supposed to do.. kojo byk pagi tadi dah settled.. nunggu yo la ha..
mengada la kan. kata boring takde keje.. hui.. i still remember when i was at this kind of situation few hundred days back.. heheh.. maleh la nak stori.. let stori yg currrent2 jer..


aku pi sana sini, i mean on line ler.. nak sembang2.. hmm.. kawan borak pun tanak layan aku.. huuu sedih.. time dia nak borak, akulah dicarinya.. ni time aku boring.. dibiarkan je aku.. sedihhh.. dia bizi la ngok..  ye lah, aku jer yg tak paham2.. pehal ko nak emo2 plak su.. ko layan je la tulih blog.. ye la kan. baik aku tulih blog.. tulih apa2 yg patut.. menagih masa org dan perhatian org buat org menyampah/bosan dgn kita lama2.. aku paham tu.. meh layan diri sendiri.. sambil mata menahan sedih.. huuu


harini tadi aku bangun awal giler. 4.45am dah terjaga sbb nak kena kuar awal.  siti anak buah aku tu kena shift pagi, so mintak tolong aku hantar dia ke bc stesen dia nak ke tempat keje.  bincang2 dgn kanda, and memandangkan takut sangkut kat bc sebab india berkumpul di situ.. kanda kata baik kami keluar sekali dgn dia.. dia hantarkan.. ku pikir kanda nak hantarkan ke jalan ipoh/taman wahyu je si siti.. tapi tulah.. since 5.30am tu awal lagi and jalan clear.. kanda terus hantar ke starhill kaedahnya... so, bfast dulu situ dgn siti yg makan kuih keswi yg mak dia (along aku) bekalkan.  sian siti.. kena keje jauh2.. kena susah2 demi menyara dia dan mak dia.  dua beranak tu dah banyak pengalaman bab menyara hidup, dari dulu sampai sekarang.  apa la yg boleh aku bantu selain sikit2 tolong hantar2 gini.  once siti dah stabil nanti macam2 plan dia dgn mak dia nak buat.. aku cuma doakan yg terbaik je buat dua beranak ni.  time susah kita harapkan sapa lagi kalu bukan org yg dekat dgn kita.. huuu


adios.. continue later.. 

Wednesday, January 15, 2014

jatuh cinta

maaflah wahai sayang
andai dirimu terasa
dirimu yg jauh
tapi percayalah aku tetap dekat


hi.. aku mulakan dgn bait2 lagu dewi cinta yg sedang ku dengar waktu ini..

nak citer mende ni?
tataulahh
ohh.. kita citer pasal cintalah..
cewahhh.. ko suka kan?
aku dulu bercinta, dulu la, duluuuu. like 400 years back
how i wish i am still in love
the feeling cam best jer, cam istimewa jer.. cam di hargai jer.. cam cam cam
berangan kalu.. bagi kat su
kanda tak layan dah aku nak bercinta.. buang masa macamnya.. padahal
aku masih aku cinta padamu.. dia.. aku bolayan kamu.. keh3



alamak.. ado kojo plak..we continue later.. mak bizi tetiba, boleh?




Monday, January 13, 2014

aku ingin menjadi..



Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

Hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada



dea lova
on ce 

berenang2 ke tepian..


korang suka sukan tak?  aku pilih2 jugak.. since kecik aku mmg minat sukan.. sekolah rendah, rumah kuning, aku lah selalu amik bahagian lumba lari jarak dekat 100m, 200m and 400m x 4 - berganti2 la tu.. kalu long distance tu aku mmg tak berapa nak suka.. tak larat.. ntahlah.. tapi tulah.. bila sukan, abis terukpun gangsa laa.. tak menang pun selalu.. well tulah dia pertandingan.. ada menang, ada kalah.. ada belaka.  So, sejak dah kerja, aku masih kuat bersukan utk company aku.. mcam kat my first company.. permata merchant time tu.. skrg dah nama affin investment.. aku main netball, main tarik tali and few other sukan track masa bank inter games.. menang kalah tu tak ingat dah.. hehehe.. lamo gilo dah weh.. but.. the point is.. aku mmg aktif sukan.. 

tapi kalu korang tengok badan.. mungkin tak cayer kot.. heheh.. i guess bila dah beranak pinak, semua sukan pun dah tak berapa kuat sgt.. tulah dia.. but when i joined pwc in 2004, aku aktif balik.. main netball and main futsal and also tug of war.. aduhai.. awal2 masuk tula.. pi training sana sini.. but i really enjoyed.. ni dah 10 taun aku dgn pwc.. aku tengok je la dorang yg muda2 pulak main.. aku sokong dari jauh jer.. keh3.. aku dah join sukan pun sekarang utk diri aku sendiri je.. utk kesihatan diriku utk fitness and utk body yg cantik..apakahh.. mapuh muntah korang baca kann?  hehehe.. well that's the fact.. if badan sihat, ia terpancar di muka maa.. tu pun puas aku buat senaman muka tauu.. mapuhh.. keh3



sejak dua menjak 5 taun kebelakangan ni, aku dah mula jinak2 kan diri dengan sukan renang.. ala2 panda lela renong.. korang kenal ke?  ehhehe.. sapa tak kenal gi lah google.. aku mmg dah mencintai sukan berenang2 ke hulu dan dan ke hilir sejak itu.  

Mula dengan mandi2 kat kolam hotel, aku sudah terpikat.. anyway.. swimming mmg baik tuk kesihatan jugak.. seluruh body akan bergerak, tanpa menyakitkan pinggang/urat2 badan  if u buat erobik dalam air... apakah.. heheh.. aku akan pi berenang if ada kesempatan.  ajak ameer anak kecik aku tu. mmg dia suka sgt.. penah kami pi berdua je and we enjoyed ourselves. kadang2 pi dengan siti sekali.. dgn along sekali... syok lagi berenang dari pi jogging.. heheh