Wednesday, April 22, 2015

yaadein

Baru siap melipat kain baju.  Ni dah ngantuk.  Golek2 kat katil nak titun sgt dah rasanya.  Ucap gunite to my darlin and konon nak lolap.  Belek2 tipon.. ahaii.. tulih la kojap mentara ada rasa2 nak tulih.

Aku balik lewat dr opih harini tadi.  Sebab tumpang kanda merempit , bila ujan lebat kenalah tggu reda baru kmi boleh balik   so.. sambunglah buat keje smpai 6.15 lebih kurang tadi. Letih beno rasa badan bila terkena angin masa balik tadi.  Tup2 singgah lak di pasar tani sbb kanda nak refill barang dapur.  Along msg kata dah abis barang2 utk esok dia nak masakkan kami, maka kenalah kami pi singgah beli.

Tu dia panjang berjela tulih.  Mata dah kecik2 je haa.. esok hari khamis pehtu jumaat.. lusa baru cuti tau.  Ok lah ek.. nguap dah tandanya kena pen off dulu.  M really lookin forward to the weekend.  Kot2 ada masa nak pi tengok movie the fast and furious 7.  Tunggu punya tunggu lama2 aku kena tinggai jugak dgn van diesel aku tu kan.   tengok la kalu ada jeki ada ke kanda nak ajak pi.  eheheh.. if dia tak ajak aku pi la sendiri ka.. cari gang2 korea ka kann?  Boleh layan back to back dgn avengers sekali.  Amacam?  Sometimes u got to do what u have to do.. and.. move on!




unexcited

Mula2 aku dapat jemputan dr kanda utk pi Ganu hati dah suka.. dah berbunga2.  eh dia ajak aku pi spend time dengan dia.  Tak pelah dia nak pi mencandat sotong kat laut and akan tinggalkan aku kat hotel.  Aku bley jalan2 kat town di trengganu tu.. lepak2.. makan2.. I can always consider this as a relaxing holiday even away from him.  Aku suka jer.  bini mana yg suka ditinggal suami pi berjalan2.  Bini tentu excited dpt spend time sama2 dgn suami buat apa yg suami suka.  Tapi itulah kanda nak spend masa dgn kawan2 dia mencandat aku tak kisah sebab dia kata semua kawan2 dia tu lelaki belaka.  Aku tanya2 kenapa aku selalu tak dapat join apa2 aktiviti dia lagi.. kanda kata lenkalilah dia akan organise yg lain pulak with family members.. hmm.. if he say lenkali.. i know i can just close the case lah.

Tapi kemarin dia bitau pulak.. tak jadilah bawak aku.  Dia memikirkan masalah2 yg akan dihadapi so dia dah decided that i shd not have to follow.  He will still go and join the "mencandat sotong" package and i will.. as always.. kena tinggal laaa..  sekali lagi.. sayang isteri tinggal2 kann.. hukhuk.  Mmg sedih bagi aku dah berangan2.. seperti janji2 ahli politik jer kann?

So.. what do i do?  let me check the schedule of my bofren plak.. ekekek.. if he can spend time with me i would be very2 happy lah.. oh i wish... hmmm..

Kadang2 aku rasa akulah org yg paling sedih dlm dunia.. tapi bila aku pikir lagi.. no.. this is just a small test for u su.. ok.. if u passed this.. u are ok.  U can keep the bofren.. ekekkek.. hampehhhh


Monday, April 20, 2015

mana mungkin

mana mungkin
ku terima
bila kau menyintai yg lain
mungkin engkau
sukar menentukannya
adakah diriku atau kekasihmu

mana akhirnya
cintaku ini
adakah ia bermakna
ataupun suratan takdir
mungkin inilah janji sidia
pada diri ini yg akan mengerti semua

mana mungkin
aku ingin
meneruskan memendam kecewa
usah kita
teruskan percintaan
kembalikan aku
pada ketenangan

tak usah kau mengerti
tak perlu kau sadari
kerana engkau tahu
jawapan sebenar

-black-