Friday, December 14, 2012

geram, stress nak memaki

masa harijadi kanda, dia pulak kasi aku present kereta tau.. toyota camry.  aku lagi minat CRV tp kanda dah nak bagi, aku redha je, terima dgn tangan dan dada terbuka... heheh..


ahak..  ko bengang tak aku citer macam ni.. bengang pasai apa.. bukan laki ko yg kasi akuu.. hehe.. relax la beb.. kereta jer, semua pun boleh beli katanya, ko simpanlah duit sendiri.. or buat business laa, kan.. apa2 saja janji yg halal.. ok?  tapi jangan risau, kembara aku tu ada lagi aku simpan.. aku tak trade in punn.. sayang nyahhh.. buat pi pasar or pi lawat kubur aku bawaklah.. sebab lasak, kan?



aku saja buat entry ini sebab aku hangin giler byk keje tapi gajiku ciputtt.. ada plak donkey yg ngaku gaji konon sgt lebih byk dari aku tapi dia ngangkang takde keje and paling terror bab menyakitkan hati aku je kejenya pagi ke petang..  species haram jadah!!  ni pulak opis aku katanya takmo dah ngambik staff baru, guna saja semua tenaga keje yg ada utk menampung tugas2 itu.  mmm.. projek byk, client bertambah.. keje pastilah byk.. but staff tak payah tambah sbb ada yg sgt berkaliber boleh buat keje utk 116 org.. hehehe.. stressss... ko mampu?

Thursday, December 13, 2012

3D2N Genting View Resort

kelas tak buat tajuk rupa tu?
hahaha.. sukati jerkan?  
blog akak ni ala2 jurnal aka diary akak jugaklah.. kalu tak simpan citer2 semua tu, takut memori ni akan terpadam.. cewahhh..



mula2 update pasal cuti gi genting.. genting view resort.  kat bawah, bukan kat tempat atas main2 game tu sumer, bukan.  kena naik cable car ke atas... kampung sgt rasanya sbb mmg org kampung kannnn.. hik..










tak kisahlah akak takpat pi korea lagi, dapat pi gentingpun akak dah bersyukur.  takdelah plan baikpun, just kanda punya holiday la kononnya.. dia kan ke asik keje keje keje jer.. ni dia nak cuti, dia nak belanja kami.. apalagiii.. amik cuti terus akak kauu.. jumaat je la, kan?  eh, naper tak bawah opah, i mean my mak?  dia pi bercuti umah anak2 dia kat klang, umah along and umah angah tau.. 2 minggu lagi.. ko mampu  nak bercuti 2 minggu? hehe.. tabik mak, enjoyed her stay there!!


kamal and wife, nurul .. thanks so much for having us and your kids dania & danish were soooo entertaining!!

terlanjur pi situ, jumpalah dgn anakbuah kanda, kamal namanya.  dia yg recommend kanda bilik semua.  i folo je.  yg penting dapat spend time with my loved ones.. my husband and my two sweethearts, amal and ameer.  kami amik 2 bilik yg bersambung pintu tu.. tatau nama omputehnya.. salah tulis kena komen dek pakar bahasa oh my english akak si sheila tu pulak kang.. heheh.. tapi yg tak syioknya genting tak sejuk.. akak nak sejuk, tak pek tau  sejuk.. hahaa.. sejuk sikit2 je nyah.. jadilah..

first day tak buat apa.. makan and makan and rehat je kat bilik and coffee house depa.  sementelah akak pun tak enjoy sgt sebab senggugut akak pulak tiba.. adoi laa.. hihi.. mana nak menahannya semua ciptaan Allah belaka ye tak.  sakit perut sakit lutut semua sakit manader syiok ye tak?  redha la lagi asik ke toilet je dah tua2 ni.  but all and all they all had fun.  





second day baru naik cable car gi ke atas tu nak biar anak2 enjoy all the games. amal yg paling seronok kot, sbb most of the games yg dia mau dia dapat.  amer plak kena ukur tinggi and ada kecewa jugak.  hahah.. i  had my own rides jugak tauu.. u jgn ingat i tak layan mende2 niii.. heheh.. actually bila fikir2 balik mmg rugi beli tiket all park tau.. sbb lebih enjoy kami kat outdoor games je.. masuk dalam konon2 nak try indoor semuanya utk bebudak kecik.. sungguh tak seronok sbb terbeli tiket all park.. pengajaran tuu.. hihi.. entah bila pulok la akak nak pi lagi ke situ.. mana tau ye tak?


malam kami pi makan kat goh tong jaya.. nurul isteri kamal yg tunjukkan restoren feveret dorang.  we enjoyed the food.. bila penah tak enjoy our food?.. sementara lalu kannn.. alhamdulillah diberikah nikmat makan.. heheh.  balik tu terus layan bola mesia lawan indonesia kan.. best tau.. jerit2 sbb tak sangka harimau malaya boleh menang.. alhamdulillah lagiiii.. hehe.. sedap tido malam tuu..

esoknya kami dah nak balik, but tingat bulum pi stroberi park... akak mmg suka tau taman2 ni.. lagi2 kalu ada sesayuran kauuu.. harus pegi.  heheh.. and also some souvenirs mmg syok oooo.. baruuu balik.  dalam bas balik semua pakat tido walaupun cuma 45 minutes ride .. hehe..





pasni kita pi mana pulak wehhh?