Wednesday, March 20, 2013

berdenyut

aku kuatkan ati jugak lepas seminggu cuti dari solat ni.  aku nak solat cam biasa balik starting zuhur tadi.  punyalah sakit bila duduk antara dua sujud tu ya allahhhh...  lepas solat tu, mmg berdenyut2 lah penangan sakit lututku ituuu..

semenjak dua menjak aku sakit lutut ni, aku mmg dok kat kusi je solat sbb tak tahan sakitnya kalu terlipat.. OMG.. hanya yg pernah mengalami saja yg akan paham.  nampaknya malam ni back to the kusi la kena buat. 

berdiri dua kakipun tak sama perasaan macam dulu

ntah sampai bila aku akan sakit begini.  gympun aku dah "suspended" kan dulu sebulan.  agak2 by that time dah elok ker?
kadang2 rasa cam dah baik, kadang2 sakitnya walau dok diam2 pun terasa nyut nyutnya.. sabar ye.. allah menduga aku ni.. sabar bebanyak!

baringpun sakit esp. malam nak tido


Tuesday, March 19, 2013

over tau

last week kan, akak excited sgt nak pi buat passport.  apa?  ni sebab nak pi USS singapore bulan may nanti tu sebab terpaksa buat pasport, kalu tak.. harus ke matipun akak takde kisah nak buat passport nyah.. heheh.. well.. dah office kata kena buat, akak layankan jelah.. mana la tau pas ni panjang pulak langkah akak pi overseas.. ahak.. kanda plak kata we'll do our family trip every end of the year and dia kata budget dia akan naik for holiday sbb ofice dia nak revise lagi mende tu.. awww.. akak suka sgt!! 



tak kiralah pi mana pun pasni.. yg penting dapat jenjalan with my macho hubby and the boys.. akak syukurrrr sgt.. alhamdulillahhh... eh.. belum pegi lagi, awat aku kekwatt?



kami pi pudu central sabtu pagi, before 8 dah sampai situ.  start dah beratur panjang kau.. tiba2 akak2 kat situ mai keluar dari opis dia kata sistem dia down.  akak called semalamnyapun mmg diorang kata dah down, tapi tak sangka esok hari tu pun down lagi.  kecewa.  kanda dah pi opis jpn sebelah tu, amik no. nak buat IC baru.  so, akak joined jer dia.  sedey jugak.  ntah bila la nak ok, kena called them first before u can come again.  so, akak decided esok nak mai lagi after calling.  

esoknya akak pi lagi situ sebab kanda nak amik ic dia yg dah siap, and when i called earlier, they said i shd go to UTC sentul perdana gitu.. the system was good there.. so we went.  hulamakkk berapa punya panjang line, takperlah akak join que till like 40 min, thennnnn... they told us system down jugakkkkk.. what the fruittt??  geram giler, terus akak ajak kanda balik je... lantaklah.  so, the point of the story.. to get away from yr country is not that easy, ok?



Monday, March 18, 2013

apabila tiba masanya

kalu kita pergi lepas menunaikan solat dalam masjid, bukankah baiknya.. kalu di tempat2 lain, how?

mati adalah pasti.. hidup, in syaa allah..


video