Thursday, May 21, 2015

jarak

pernahkah kau merasa
jarak antara kita
setelah kau kenal dia
aku tiada percaya
teganya kau putuskan
indahnya cinta kita
yg tak ingin ku akhiri
kau pergi tinggalkanku
tak pernahkah kau sadari akulah yg kau sakiti
engkau pergi dengan janjimu yg telah kau ingkari
oh tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
akupun ingin bahagia walau tak bersama dia.......
memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
aku pegi utk dia

huk huk sedihnyer layan lagu2 sedih petang2 syahdu yg amat ni haaa..
apa bikin petang2 ni weh?
wa keleje manyiakkk.. tapi wa layan buat entry sebab wa syangat mengantuknyer punnnnn... adoi


Wednesday, May 20, 2015

keeping yourself happy

Tadi aku pi gym.  Kali ke 3 minggu ni.  Time piyed elok pi layan gym.  Kasi saraf2 semua bergerak.. senang darah keluar takde sekat2.  Sementelah aku rajin aku pi laa.. kalu dah maleh sok.. jgn ditanya kenapa ek.. ehee.. suka tau exercise.. ngekk

Bila kita boleh buat diri kita seronok.. kita buatlah sebaik2nya.  Kalu org lain yg jadi sumber keseronokan kitapun... kalu itu yg membuat kita senyum apalah salahnya kan.  Buat org bahagia tu tentu lebih seronok rasanya dr buat org derita sakit ati.. sentap.. tapi itulah.. kita ni semua manusia... byk kekurangan ye tak.. Kdg2 kita tak sedar kita dah menyinggung org lain.  Cepat2 lah sedar diri.. mintak maaf dan perbaiki diri.  Yg terluka tu pulak.. kalu boleh memaafkan.. berilah kemaafan.  Biarlah dia rasa dia masih boleh diharapkan.  Janganlah dihukum atau dera dia dengan tekanan2 yg buat dia rasa makin jauh.  Adakah menghukum tu boleh mengubah.. in sya Allah.. tapi kalu kita hukum dia dengan kata2 yg sgt mengguris hati.. membuat dia lagi sedih.. dan terus menjauhkan diri macamana?  Silap2 dia akan terus pergi dr hidup kita macamana??   hati kita tak boleh disakiti.. tapi adakah menyakiti hati dia yg bersalah itu dibenarkan?  Bukankah kita dah sama level jugak?.. org kata kita balas org yg sakiti kita dgn beri dia lebih kebahagiaan.. tapi ramai yg tak sanggup kan?

Sedih mikirkan.. huuu..





Tuesday, May 19, 2015

seharian di fraser's hill episod 2

kena sambung lak.. 
aku lama giler sbnonya tak pi FH ni.. last masa akmal 10 tahun, now he is 18, ko bayangkanlah berapa byk perubahan daa.. 
FH dulu mana ada ikan2 ni semua.. ehehe.. ke aku yg tak jumpa?
but all and all, kolam ikan Allan's ni mmg best.. haritu plak takde worang langsung, kami je bertiga, dengan kabusnya.. dengan suasana tenang.. masya Allah, subhanallahhh..

inilah antara sebab aku suka berjalan tempat2 begini.. berehat smbil menikmati keindahan alam ciptaan Allah SWT.. huhuu.. 










kat Paddock ni ada tempat archery.. memanah cakap melayunya.. tapi haritu tak bukak lak.  so, kami pi tempat kuda jer.  kat tempat kuda tu kudanya cam tak ramah.. ekekeke.. takut lak kono tendang dek kudo bila dia mendengus lalu tepi2 kami.  kat tempat kuda tu kan, byk jugak kucing2 yg sama2 lepak kat situ.  so aku buat kesimpulan.. kuda and kucing sangat berkawan rapat.. eheheheh.. semuapun makhluk Allah belaka, ye tak?  manusia dgn manusia je byknya sombong, tak pemaaf, pendendam, kurang memberi kasih sayang, cepat tersinggung dan mudah marah.  huhuu.. tulah dia sifat ketidak sempurnaaan manusia yg Allah kurniakan utk kita sama2 hakiskan.






























sebelum balik kami sempat ngopi2 dulu kat satu resort tu , apa ntah namo ey, tak ingat dah.. kami makan bread butter pudding.. sodap gak.. ntah mano pic tu pun aku tak taulah.. nanti ado aku lotak yo..

ok, adios.. lenkali in sya Allah nak mai sini dengan insan2 tersayang pulak.. kot2 la ada jeki kann.. kita plan bebaik ye linggg...






Monday, May 18, 2015

seharian di fraser's hill episod 1

opis bagi off day.  sebab apa?  sepatutnya opis buat away day amik 1 hari keje, tapi mandangkan ramai staff lebih diperlukan diopis during weekdays, maka they have decided to do the away day on saturday and sunday.  so, off day tu pulak dibagi2 antara staff2, ada yg amik friday dan ada yg amik the following monday.  aku and ira decided to amik friday.

mula2 ingat nak pi movie lagi.  week sebelumnya tu kami mmg cuti, cuti apa ntah tu, but kami dah pun pi movie layan citer fast n furious 7.  segan nak citer, but org dah tengok lama dah, aku dgn ira baru dpt tengok.  hehehe.. takpelah, bukannya boleh buat medal pun kalu tengok cepat2.. ekeheheh.. jgn berhasad dengki, tak baik su. hmm.. aku kena belajar melepaskan rasa geram, dengki, iri hati, jeles, eh.. sama kan tu?  eh.. entah.. kena bersihkan hati weh.. slowly yek.. ilangkan semua rasa yg buruk2 dlm  hati ni.   dey, mana da melalutt..  okay, nak citer bab cuti friday kami tu.  ira dgn penuh syahdunya mensuggestkan kita pegi fraser's hill sebab dia kata tempat tu cooling and refreshing.  so, kami pegilah.  aku ni rasanya pi mana2 pun seronok jer, kalu ada company yg seronok.. in this case, ira and amie.  they are the best company ever.  last week pi movie pun dengan dorang gak.  join dgn budak2 muda buat den raso mudo.. ececewahhh.. udah jgn berangan.  ekau yg patut tunjuk teladan baik2 kat budak2 mudo tu su.. eheeee.. aku sendiri pun bukan baik ngatt.. tapi tulah.. yg buleh ku nasiat, akan ku nasiat.. kadang2 nasib baik, dorang lagi byk bagi nasiat kat akuuu.. kih kih kih.. jgn ingat muda tiada ilmu.. jgn ingat tua tu banyak tauu.. awwwww

so, kami gerak la pagi tu lepas dah ira amik aku kat umah, kami pi tunggu amie pulok.  then we when coffee2 bfast baru gerak ke FH.  ira mmg dah mahir jalan ke sana sbb itulah tempat dia and family dia melepak during weekends seselalu.  papa dia punya feveret place since dia kecik2 lagi tu ira, so she can show me places like from the tip of her fingers jer kau.  haaa.. dia lah jugak yg drive us there pegi and balik.  aku offer to drive pun dia tak beri kauu. maklumlah.. dia pro! eheheh.. and i agree.

tengok pics la ekk..