Friday, April 01, 2016

pok pek pok pekk pok pek pok pek pok pok pek pek

mungkin kita tak bersama akhirnya
tak mengapa
asal kau bahagia
biar aku mencintaimu
biar tiada siapa yg tahu
biar aku mencintai
dalam diam ataupun bisu
sorry but i love you
i m sorry if i miss you
even if i cant have you
you know i'll always be there for you.....

sedap je dengo lagu najwa latip ni.. sejuk ati..

benci kalu kalut2 buat keje kan?
peh tu extend lak 2jam.. ingat banyak buleh buat 2jam?
rasa macam apa je rushing.. mencik rushing, but tu lah company i ni.. nama dia syarikat rushing lastminute sdn bhd.. so, it shows.. kena la tahan.. buat jer.  i shd have just belah je masa lunch tadi.  tapi kenapalah i stayed buat gak.  deme ni kalu bg extension pun, meleret2 pulak mintaknya.. macam hampeh.  ngenangkan itu keje, buat lahhh.. sampai tak sempat kuar lunch.  i dah lah tak biasa tak makan.. i boleh murung u tau kan?  sib baik kak ida bagi i bubur nasik dia bawak utk bekai dia.  haa.. u tau i suka bubur kan.. suka sangat.. ya Allah.. alhmdulillahh laah.  syukur ada je yg kesiankan i..
ni dah lega.  buat entry sambil mendengar lagu cucuk headfon.

kisah hedfon ni sebenarnya byk sgt berjasa pada i.  u tau kan i kalu buat keje, i fokus je.  kalu org nak mintak tolong pun, i soh dia tunggu i abiskan task i dulu, baru i tolong dia.  i takut kalut menolong org, keje i jadi haywire. .udahlah keje i ni bersimpang siur nomor2 nya berbagai.. kalu terkacau haruslah i yg jugak kena nanti.  buat baik org tak kisah.. buat salah mmg org guna ke akhir time bonus you.. i dah kena byk taun.  pd hal keje xde yg sangkut pun.  nak cari salah i.. tentulah jumpa ye tak?  nak citer pasal lain dah ke lain.. nak citer pasal hamba Allah sebelah i ni, kira staff baru la jugak.  ni pun satu.  kata boss tak mo amik new staff.. guna mana ada je.. tup tup amik jugak staff, masuk dept i, pehtu kejenya bergayut ajer.  i mmg tak buleh tahan sebab dok sebelah i dekat sangat.  rasa nak lempang, tak buleh lak.. i ni sgt tak boleh nak tegur direct, sebab takut dia terasa hati.. muka i kalu bab geram mmg akan buat org takut or org bencik pulak.. so i tahankan jer.  tutup tinga dengan hedfon all the time sebab baik dengar lagu syahdu kuat2 dari dengar dia pok pek pok pek pok pek poek pek pek pok.. aduihaiiiiiiiiiiiii...

harini i tak tahan.  i dah pi buat pengaduan.
harap adalah perubahan. huhuuuu

eh, pic ni comey.. tapi wording dia cam tak kono.. tak duliklahh.. hantammmm








Thursday, March 31, 2016

berjanji karna cinta

kumenunggu getar hatiku
anganku hanya untukmu
tuk bersama selamanya
kita berdua

kau selalu mengisi hariku
dengan canda dan tawamu
ku rasakan bahagia ku
utkmu selalu

ku berjanji karna cintaku
ku berharap karna kasihmu
selamanya dan tak akan
pernah berpisah sampai kan nanti

meraihmu
menggapaimu
karna cinta
karna kasih
takkan pernah terpisah





Wednesday, March 30, 2016

Happy bday sahabat2 ku..

Haritu jumaat.. lepas keje kami berjumpa balik semua gang travel korea.  Jumpa kat kenny rogers nu sentral.  Seronok rasanya.. jumpa gang.  Walaupun baru 2 trip dgn diorang.. rasa buleh ngam.  Mmg agar susah kalu kita xkenai rapat and nak jenjalan sesama tido sesama makan and layan diri memasing kerenah macam2.  



Malam tu kami celebrate bday kak ita norita yg bulan februari and ira shahira pulak on march end.  Sekalilah buatnya.  Deme mmg style rupe ni.  Sonok tgk kak ita dapat perfume victoria secret yg sexy tuu.. and ira oso dapat back pack dr victoria secret.


Lepas makan2.. deme bg2 sambal aku and sambal bodo kak ita bawak balik.  Sonok sebab kawan2 suko sambal den tu.. terasa diriku begitu dihargai.. ngekk..

Dah makan situ ... jalan2 bisma shopping baju kat h&m.. pehtu kami sambung lepak lak kat teh tarik place tingkat blkg nu sentral tu... pehtu bergurau senda pasal crown gigi and oso citer gigi pelesu.  Kehkehkeh.. tentu korang ada byk citer2 lucu pasal gigi pelesu kannn..

Tu lah dia.. abishhh



apa hobi kau su?

apa nak buat kalu org dah takde nak entertain kita?
apo la kau.. nak kena entertain pulakk..
hehehe.. patut ko yg entertain org.. barulah kau disayang..
porah chettt

aku nak cari hobi baru
ehhh.. hobi lama pun dah bagus apa...
hobi kau apa su?  uih macam2..
aku suka gym.. tapi gym dah tak pegi, dah resigned
aku suka movie.. ni masih lagi buat
aku suka nyanyi.. ni masih lagi buat
aku suka membaca.. ni pun masih lagi buat.
aku suka travel.. hmm.. mmg dok umah pun suka gak.. kalu kat umah mmg tak kuar2 la kalu best
ok la tu.. just buat je mende2 tu je ler.. buat dengan lebih bersemangat kekdahnya..

aku nak simpan duit sikit2, nak gi mekah ker.. ye jugak
aku nak simpan duit nak beli moto besau..
cewahh.. mano nak cekau duit downpayment yek.
kurang2 nak 10K gak tu.. yg kecik2 cc sudahlah.. weekend buleh pi ride.. abih2 pun layan kona2 kat ulu yam.  takdo gang pun takpo aih.. sensorang pun laju gak bila dah syok tu.. vrooooommm.. berangan wehh.. kot dah ado moto bosa sok, takdo la raso bosan ngat dok umah takdo gang.. anak den azmeer pun tau nyampah kot lamo2 nak berkepit dgn dio.. ayah dio lagi laa.. tak mau kot dah layan aku borak duduk2 samo.. baik ride sano sini.. bagus tak?

ni nak mikir.. tanah belah mana aku nak jual ni? ehehhehee..




Monday, March 28, 2016

Apa kisahnya?

I was supposed to update citer pasai gathering of my travel gang and sekali dgn sambut bday 2 of the grup member, kak ita norita and ira shahira.  Tapi aku sudah tak ingat or maybe sakit lenguh badan tu lg tak mengizinkan aku menulis pasai tu masa cuti kemarin. Nantilah aku upload pic kendian yek?

So many things to story but so little internet to do that.. ekekekk.. alasan je kan?  Well.. i m serious about being sakit badan tu.  Aku cuma mau ditepuk2 nak tido je rasanya saat ni.  Tapi aku sedo itu tak mungkin sbb aku dah dlm tren nak ke opis haa.. next station is kuala lumpur.