Friday, March 24, 2017

tercari2 di manakah dikau yg sedap mengurut ituuu...

haritu kaki rasa sgt sengal.  letih ke atau terlalu byak rehat tataulah.  duduk je kat opis buat keje, kecuali pi toilet, and pi amik kopi.  selain itu dodok ajer lah keje aku kan.  so, 8jam keje mostly dodok pun takbagus.  tak bagus sgt utk kesihatan.  satu malam tu kaki kejang masa tengah tido.  dia punya sakit.. sooop ke atas.. eh, tu iklan gigi .. salah2.. kaki tu bila datang krem, mmg takbuleh tahan, maka akan terjaga nak melayan kekejangan urat.  lama jugaklah menahan sakit smpai menangis aku kau.  ntah kenapa tak kejutkan laki pun.  aku ingat bila nangis menahan sakit dia akan terjaga.. lama jugak lah nangis smbil micit2 urat kaki dah rasa nak pegi dah malam tu.. tetiba laki bangun and terus gosok2 kaki aku.  ibu jari aku kabor ke dia.. tarik ibu jari tuu.. mmg kalut dah.. huhuuu..

siangnya aku pikir, elok lah pi cari tempat urut kaki and bagi kurangkan ketegangan urat itu.  ajak siti pegi lepas amik dia balik keje kat warta.dia keje smpai kol 8, so aku and along tunggu dia naik bas sampai je terus angkut gi sri gombak.  siti penah pi dgn mama dia and bofren dia nazli ngurut kat uptown srigombak tu.  so, dia ada pengalaman la.  tempat tu jugaklah dia pegi.  kedai tu tak siap lagi, so, kami pi makan2 la dulu.  makan satey ikan and fishball bakar or lokching.  kat perlis dulu penah gak dua kali kot pi makan lokching kat tepi laut dgn kak lina and anak2.  macam2 makan tepi laut.. sedap je kena angin laut.  ehh.. cerita lokcing lakkk.  nak citer pasal urut kaki tu.  so, lepas dah makan2 baru lah kedai or gerai mengurut kaki.  kami tiga org urut kaki sejam.  along kata nak stengah jam je.. eh, mana buleh, siti kata alahai mama.. urut je lah sejam bagi sama semua.  lagipun bukannya mama bayar, siti yg bayar, eh seronoklah ada anak belanja, kannn?  den lepas urut kaki yg sgt tak tahan merekot2 aku menahan sakitnya.  aku soh budak tu urut kat bahagian yg menyentak2 urat tegang malam masa krem tu.  mmg sakit giler bila di urut, rasa macam ditoreh2 dgn pisau je part tu.  huuu.. shakit banggggg.. eh, bang lakk.. abang tak ikut maso tu, panggillah yg lain ok?  siap urut kaki deme tanak urut lagi, aku teruskan urut belakang lak.  takpelah tambah, 15 minit, 10hengget, urut best giler kat bahu, tengkuk and kepala and oso atas dada diurutnya.  sedap gilerrr.  mmg tak pernah best sebelom ini.  lenkali kata ngan siti nak urut seluruh badan lah kat situ.  tapi cam segan sebab tepi jalan, buatnya ada org giler gi selak dalam k3mah tu aku tengah berkemban mengurut bukankah bahaya.  udahlah body solid molid aku ni sexy giler menjadi kegilaan laki2 semua.. ekekekekek.. berapa punya kau berangan daaa. heheh.. sesekali berangan body sexy apa salahnya.




kesimpulannya.. mmg best urut kat situ.  walaupn aku terjerit2 manja tegeliat menahan sakit.. aku in sya allah akan datang lagi dan memberi sepenuh body ku utk diurut lagii.. eheeee..




Thursday, March 23, 2017

hantu kat opis

tadi kami bercerita kisah hantu2 yg menggeletekkan hati kami.  sgt tak tahan kauu..
ada macam2 jenis
hantu pendek
hantu gigi
hantu tudung
hantu apa lagi yek. haa.. hantu durjana yg rasa dia sokmo kena sakat dgn org, padahal dialah hantu yg paling menakutkan dan buat semua hantu2 lain pun takmo dekat2 lagi dgn dia.  ekekeke..

later we should elaborate on these hantu topics. ok?




Wednesday, March 22, 2017

Ye betul.. saya mmg biziiii

Apa yg kau belajar harini labu?  Cer bitau.  Tentu ada sesuatu dr perkara2 yg berlaku yg buatkan kau dpt sesuatu utk kau kenangkan sebagai pelajaran berguna?  Hmm.. apa yek?  Harini aku rasa macam byk ngat keje.. tp aku tetap gak nak balik 5.31pm.  Apakah aku kejam?  Apakah yg membuatkan aku rasa aku boleh je balik walaupun keje2 aku masih melambak2 kat opis?  Kenapakah takde rasa bersalah atau rasa perlu stebek nyiapkan keje2 yg melambak tu dan mengurangkan stress keje byk lagi bila keje2 lain ditambah lagi pd kau utk keesokan harinya?

Meh aku bitau korang nape aku jd begitu.  Bukannya aku malas sgt or aku berkira timing keje nak ikut time balik 5.31 sharp2 kena cabut.. takkk.  Aku suka keje aku.  Harini mmg aku manyaaaaak sgt keje.  Aku akui macam tak bergerak2 list yg aku tanda kalu aku dah siap aku pangkah or aku strike off.. tapi tulah... bila kol 4 je aku dah teringatkan seseorang itu.. apa ke dibuatnya skrg ni.. dah bersiap2 ke dia nak balik keje meredah jam?  Apa ke yg dia nak beli utk dia makan nanti.. beli siap2 makan ke beli kendian malam2 je makan ke.  Mmg la aku ni asik je tingat kat dia.  Dasat lak alasan aku kan..

Tak lamo tu.. laki den abg botak called .. telling me .. baliklah senirik.  Mmg aku tak kisah balik senirik.. tp aku mikir.. aku tak bawak keta la pagi tadi.  Sbb laki tak signal soh bawak.. so aku akan sakit ati pening nak mikir naik teksi dr komuter stesen nanti.  Bila mikir2 ni aku jd tak best dah.  If la kan laki kata.. dia akan amik.. tunggu kejap by 6.30 aku rasa ok bleh gak buek kojo abihkan.. ini tak.. soh balik senirik.  Hmm... ni la sifat manja aku yg aku senirik tak buleh nak elak.  Sifat manja pd laki yg tak berapa nak kisah.. terpaksalah layan diriii.. pikir nak tengok wayang la dulu sblom balik.. pikir nak singgah kat niza la makan mi bandung ke apa.. pikir tu pikir ni.. sebenaunya susah kepala serabut mikir tanak naik teksi jer.. huhuu.. uber lagi la aku tak berkenan.  Menunggu tu yg aku takleh tahann.  Haruskah aku jalan kaki?  Oh so berpeluh tiak basah takmo.. so.. hadap lah haa.  Ni dah dalam tren pun.  Jap agi smpai la kot batu keb.. meh la remy ishakkuu.. amik i kat stesen batu keb meh.. i blanja u makan sizzling mee kat giant bt keb.. pastu i bawak u pi urut kaki kat uptown srigombak jommm..



Tuesday, March 21, 2017

Sembang peristiwa dunia

Den juin gang2 kat level 14 lunch semenjak dua menjak ni.  Makan sambil borak2.. hapdet pasal keje and boss2 sapa yg baru and latest pasal kawan2 kat fb and insta.  Yg paling best gelak menggelakkan diri memasing.. kann?

Smlm takde nasik dr rumah bekal.. bawak tomyam seafood yg masak ahad ptg tu jer.. nasik abis.. ikan gorengpun takde tinggai.. tu yg kena membeli nasik kat plaza sentral's foodcourt utk makan lunch.  I beli siap2 masa bfast tu.  So by the time.. panaskan ajer lah lauk2 and ready to eat.    Dorang kebyakannya beli time lunch so lauk2 diorang mmg sedap2 lakannn.. kita makan je la apa yg ada.. alhamdulillah masih berselera.. ye idok?  



Ni lah korum semalam.  Hp shira gak yg ok nya amik pic.  Nampak semenggah sikit kann?  Walau dah abih makan barulah teringat nak posingnya.. kannn?  Jadilah.. buat kenangan.  

Dr depan ke kanan is ira shahira.. me.. shiela the vogue momma.. yatie zahir and last but not least aiza...  kecoh jugaklah bila dah kumpul and bercerita.  Kisah sakit dada belah kiri lah.. kisah rambut pendek memudahkan mandi wajiblah.. kisah 16 jam dlm flight smpai muntah ijo lah.. kisah boss yg pikir dia je lah yg bagus and kita suggest tak perenah mau terima.  




Monday, March 20, 2017

telinga mendengar dan patuhlah, idung cemana?

hallooo everybody...

i nak hapdet uols pasal idung i yg tak mancung ni.  haritu sakit giler kan.  pi cek doktor, rupa2nya ada infections kauuu.. tu pasal la dua minggupun tak lega2.  ingatkan jerawat, tapi lama sgt tu lah kena pi kinik cek, kan?  sementelah akak kan ada kinik panel ye tak?  doctor suluh kat dalam lubang idung tu, dia kabo, udah teruk, udah bengkak dan bernanahhh.. oh my God.. ya Allahhhh, dasat la rasanya sakit tu.. siap aku kata sakit doctor.. nyut2.. doctor lak bagi mc kekdahnya.. soh aku balik.. ekekeke.. doc ni doc india pempuan.. baik beno.. suka je dgn sikap ceria aku tiap kali pi kinik, walaupun darah tinggi and kencin manih.. aku ceria sokmo katanya.. ekekeek.. coverina mmg baik katanya.  ekekekek.. Allah je yg tau bab sakit2 ni, kita berserah pd Allah lepas cek doktor ok?

so, doc bagi mc, aku takmo la kan.. kojo banyak last week.  dept aku ramai takde, so tak cukp kakitangan kepala otak bagai.  so, amik ubat je la, continue keje.  doc bg antibiotics and ubat tahan swelling, i mean tahan bengkak.  mmg bengkak idung is so seksa okehhh?  just to share the feeling je kannn.   nak share sakit mana nak buleh.  if u sayang i giler2 pun u cannot rasa sakit yg i rasa... share feeling ckuplah yek.  so, now dah baik la idung i ni.. alhamdulillahh.. walau ia still kemek tak mancung, and i am so thankful it is still functioning well.  jgn korek beria2 kata doc itu hari.  ek elehhhh.. ingat akak nak folo?