Thursday, May 23, 2013

setengah mati aku merindumu


Setengah Mati Merindu

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain

mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
terus terang
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)

aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu

aku tetap menunggumu

**** judika

Wednesday, May 22, 2013

excited kah akuu?

ya.. damn excited.... kasarnya bahasa ko su.  no lah. 
pemende yg ko excitedkan?
 
our next office trip to Spore la.  bukanlah apa sgt but the feeling of being away with frens and enjoying life.  oh so sonok u.  bukannya tak penah rasa going, but this one is quite special coz m going with the new team.  PM team katanya.  boringnya semua pompuan.. ahak.  aku suka je bergaul, kan? gatal la ko ni su.. nasib laa.. mmg true nature gitu..

ni dah rabu, jumaat sesubuh nak poei dah.  aku mikirkan aku bukannya nak menyoping ke per.. but nak berseronok kat USS tu yg tak bley belah rasanya.  macam bebudak yek?



 
pedulik hapa.. once a while u shd pamper yourself.  ini office punya, yg sendiri2 punya?  hehe.. aku pernah plan dgn ira nak pi europe.. katanya amik duit epf yg 50 tu boleh la kot kak.. hehehe.. so sudah nak save up, kan?  ni aku plan plak dgn kaklong maza nak pi paris.. ko pecaya??  last few nites back we were wassaping and she told me dia tengah dalam proses menjual tanah arwah paklang.. and if terjual.. she's going to take me to paris all sponsored... oh so i love u kaklong..  heheh..  mana nak dapat cousin yg sangat memahami.. even lakipun takkan sepaham dia ..kannn?

melalut lagi.. well.. terus terang aku blum pack apa pun.  nak pi mmg la kena pack, but aku cam malas.  wish i could just bring myself there.  nak apa2 aku beli jer, boleh..  harus org kiri kanan meroyan tengok aku bawak sling bag jer pi.. dorang plak bawak beg tarik ko.... ahak..


nak pi tinggalkan rumah 3 hari tuuu... tinggalkan kejap.. tinggalkannn



tinggalkan mak dgn pokok2 bunganya.. dgn kerenah anak2ku  yg berbagai..

Tuesday, May 21, 2013

berenang2 ke tepian

u know what?
lama giler macik tak pi berenang tau.. selalu mmg malas giler.  abis2 pi pun temankan anak2 and anak sedara pi mandi je.  this time aku sendiri sudah terasa kaki ni mmg tak boleh layan nak jogging or treadmill ke apa2 mesin kat gym tu.. maka terbayanglah air kolam yg sungguh melemaskan dan menyeronokkan.. suka mandi kolam la beb... walaupun tak reti berenang sangat.. hehe.. aku pun bangunlah dari sofa selepas melipat kain, menjemur dan menukar kain.. hahah.. nak pi kolam siantan gak.  lelagi masih pagi ni kan.. elok bebenau kita tunggu pagar tu bukak and terjun..heeee.. gilo.. akupun plan la.. ajak ameer, uih dia suko amek la.. mmg gilo air gak anak den sorang tu.. tanya amal.. hmmm.. takkan dia nak do.. dia lagi suko dok main komputer and layan pewdipie ke pebenda ntah kat internet.  like mom like son aku pikir dlm ati.  aku cuma tak dapat pc je kalu dapat..  harus aku tak buat keje rumah.. hehehe... matilah nak kena marah buatlah.. sib baik kanda tak jadi belikan laptop..  harus anak2 aku dan dia sekali tak makan sbb aku dok leka on my lappy... ahak.. so the addicted to the net.. oh so bad!!

eh, lalut jauh beb.  so.. aku pi la kejutkan kanda yg sedang comel tido seperti tiap2 weekend sementelah keje tak memanggil dia.. maka dia pun berkatalah.. awak pegilah.. saya tak suka tempat2 cam tu.. panassss.. adoi.  i guessed the answer already.. i just want to try, kan.  aku pun siap2 and pi lah... siap pesan ke dia.. if kat kolam tu nanti i bumped into a guy who liked me, and we lepak sesama, kanda jgn marah plak ye.. since u are soooo tak suka temankan yr wife.. haaa.. dia ok je.. akupun belahhh...



mandi since 9.30 kau.. till almost 12.  i enjoyed all the water.. hahaha.. pelagi if kat swimming pool, apa lah.. punya ramai yg datang belajar swimming.  ada mamat2 askar jugak ko.. ada aku kesah?  aku dgn ameer buat hal kami sendiri la.  ameer suka sgt quality time with umi, kan.  dah la aku kena mengangkat dia dalam air je sepanjang 2 jam tu.. katanya kat dlam air kan ringan.. adoi.  sayang aku takde amik gambo.. ehee.. buruk la bona den pakai baju mandi, walaupun muslimah katanya kannn.. ha ah laa.. next time must take pic la kau.  buat penanda diri time sonok mandi kannn? walaupun berdua banak je, we enjoyed ourselves.  

dah letih sakan baru kuar dari kolam.  tiba2 ada 3 miss calls kau.  kanda plak??  hmm.. aku sms balik, why, i am changing now.  nak balik dah.. he didnt answer.  tup2 bila kami nak kuar dari pagar, kanda ada di situ.. oh sudah menjadi kata2 ku kat rumah tadi.. dia haruslah sudah termasuk sikit.. bahawa if i met someone, i might cling to him to borak2... ahak.. idaklah aku ni begitu.. but since kanda dah dtg.. suka jugak sbb he's showing he cared.. at least for now.  katanya nak minum, so we went to abdullah's.  pastu dia kata ingat tak harini nak pi kenduri kawin?  aku langsung tak hingat dah u.  aku ingat balik ni nak bersilat masak pulak la mengenangkan dah enjoy berenang2 and tentulah lapau.. ahhah.. 



well ke kenduri kawin la aku dan dia haritu.  mak tak larat nak pi, so kami merempit saja.  hmm.. x lalu mkan banyak disebabkan letih i guessed.  


petang tu aku layan dream team... wow.. i really suka tengok ricky lee neely.  bukan saja hensem, malah sgt fit.. semua challenge dia je menang.. i so teruja tiap2 minggu tunggu dia and his dream team.. so dreamy kau.. ahhahahaha.. 


so i like korean artist, so what.. that's my hobby.. so find your own laa.. kannn?



dah la tu..

Monday, May 20, 2013

pengganti tempat mengadu

Lirik Lagu Jerrypah – Aizat Amdan

Sayangku, aku pasti
Kau sebahagianku
Sayangku, aku yakin
Takdir kita bertemu


Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya
Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu


Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah

Biarkan semua berlalu
All i know i always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya
Selama-lamanya
Selamanya