Thursday, April 24, 2014

mencintaimu sedetik lebih..

setiap nafas yg dihembus.. setiap degupan jantung.. aku selalu memikirkanmu.. dlm sedar dibuai angan.. dalam tidur dan khayalan.. aku selalu memikirkanmu.. ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang.. barulah terasa.. ku bernyawa...

kasihku.. ku amat menyintai kamu.. kerna kau beri aku.. erti hidup.. ku kan terus mencinta.. sedetik lebih.. serta selamanya..

dikala penuh ketakutan dgn badai kehidupan... ku bersyukur adanya kamu.. biarlah kehilangan semua yg dimiliki.. asal masih adanya kamu.. ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang.. barulah terasa ku bernyawa..


jiwang lak pagi2 nih.. bilanya yg ko tak jiwang su?  cer kabor bila.. hehee
aku benornya sakit badan.. lama ngat x masuk dance class.. smlm pi join klass baru kat gym baru.. haa.. terpeleot tau...
meh la abang tolong uruttt.. bestnya kalau sakit2 gini dok lepak jer sambil diurut oleh abang.. guna minyak aroma terapi tu tau abg.. jgn minyak kelapa busyukkk.. ahak.. urut2 membawa ke mana.... 
haa.. ke situ la pulak korang.. cam biasa jer kann.. ahahaha.. mana abg aku nihh?




Wednesday, April 23, 2014

bahagia itu pilihan

this is my second entry today.. pehal su?  hmm.. takde mende nak buat obviously.. and once i feel too bored.. i might just write down the lyrics or what ever la kan.. mak tangkap boring nyahhh.. nak mati kebosanan.. nak chatting pun takde sapa yg sudi.. huk huk... ada sorang omputeh jap tadi.. aku dah removed and blocked him.. why?  ini adalah yg ke brapa ntah.. kata dia single father, who's wife died of cancer or of accident and tanya aku keje mana keje apa macam if you donno what i work as.. you will not feel comfortable.. bila aku kata semua lelaki yg overseas aku kenal gitu.. aku try nak tnegok apa jawapan dia.. dia kata aku mental.. aku kata dia tu scam.. dia tanya aku scam tu mende.. haruslah aku thanked him and say bye bye to him.. 

carilah konsep lain.. semua sama dah jelak mak nyahhhh..




meh kita tengok lirik lagu lak.. best tau lagu ni.. aku rasa sgt best dan dihargai jika ini yg berlaku pada aku.. kadang2 rasa gak.. selalunya tak.. heheheh


wanita yg kau pilih - rossa

malam selalu panjang
di waktu aku merindukanmu
kau bisa menjaga aku
hingga diriku merasa teduh

aku seperti kamu
menginginkan dan memerlukan mu
kerana kita tak mampu
untuk selalu pergi menjauh

kau jadikan aku ini wanita yg kau pilih
untuk  jadi kekasihmu
dan kau pun telah aku minta
setia sepertiku hingga waktunya tiba

aku percaya penuh
kau kan buatku bahagia
karna cinta tercipta 
datangnya dari dalam hatiku

kau jadikan aku ini wanita yg kau pilih
untuk  jadi kekasihmu
dan kau pun telah aku minta
setia sepertiku hingga waktunya tiba





dapat mimpi petunjuk.. hmmm

hai gang.. tajuk best tak?  tapi tak nak tulis pasal mimpi tu.. aku cam takde mood lah harini.. tapi hidup harus diteruskan.. kenapa nak drag mood tak elok tu bawak ke hari yg dah dianugerahkan indah kepadamu olehNya suriani?  jangan kau persiakan hari2 mu.. biarlah hatimu sedih.. agagagagagaga..  ngada2 la pulak haaa.. sapa nak melayannya? puihhh

meh kita share mende pepatah melayu yg diolah edit serba sedikit supaya menjadi lawak dan membuat kita tersenyum sikit pagi nih:


  1. alang2 mandi biar guna sabun
  2. bapak borek, anak rintik, maknya pasti petak2.. heee
  3. biar putih tulang, jangna kuning gigi.. kehkeh
  4. berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
  5. carik2 bulu ayam, lama2 jadi shuttlecock..
  6. cubit paha kannan, paha kiri tak rasa apa2 punnnn..
  7. dari mana hendak ke mana, kenapa kau tanya, menyibuk pulak
  8. di mana ada gula, di situlah ada gula2
  9. di mana bumi dipijak, di situlah ada kesan kena pijak.. kah3
  10. diam2 ubi berisi, diam2 orang, bisu
  11. gajah mati meninggalkan gading, harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggal dunia
  12. habis madu sepah dikitar semula
  13. sedikit2 lama2 tinggal sikit
  14. harapkan pagar, pagar memang tak boleh diharap
  15. hendak seribu aya, tak hendak tak apa.. keh3
  16. hidup segan, mati ditanam.
  17. hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik kalau hari tak hujan...
  18. jauh di mata, sakit di hati
  19. jika kail panjang sejengkal, beli le kail yg panjang sikit kalu nak ngail di laut (beli kapal tunda lagi baik)
  20. kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, nak makan esok kais esok je lah
  21. kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.. kahkahkah.. kelakau lerr
  22. ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke bawah?
  23. kecil2 cili padi kecil lagi bijik cili
  24. lembu punya susu, cap teko dapat nama..
  25. makan hati berulam jantung, dengan jeruk buah pinggang dan usus masak kicap..
  26. masuk telinga kiri, keluar telinga kanan, tersumbat kat mulut, meleleh kat hidung
  27. membujur lalu, melintang pukang
  28. orang memberi kita merasa, org tak beri kita paksa dia.. hehehe
  29. patah tumbuh, hilang report polis
  30. pemuda harapan bangsa, pemudi tiang negara, pondang tiang telefon.. hahhahaha
  31. sambil menyelam tengok kapal selam
  32. sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut...
  33. sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak makanan di dalam mulut..
  34. sehari selembar benang, lama2 benang habis
  35. sepandai2 tupai melompat, akhirnya tak dapat masuk olympik jugak
  36. sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian hilang pendapatan, yang paling sesal cukai pendapatan..
  37. tiada rotan pelempang pun berguna jugak.. heehehhe

buruknya muko buat bibir gitu... ini last ni.. pasni tak buat dah bibir gitu.. dah sexy dah bibir den katanya.. tak perlu duck face whatsoever.. hehehe


lots of love from me... smoga ceria2 selalu walau dilanda beribu masalah yek?
i love u always!!

Tuesday, April 22, 2014

terima seadanya..

pagi uols.. apa kabar korang pagi ni?  dah sarap?  sarap dgn sapa?  dgn bini? dengan laki?  sendiri? or dgn kawan2 ofis? lamanya aku tak sarap dgn laki time2 keje ni.. bilalah nak dapat ntah.. 
aku cam biasalah.. dgn ira and kak nita.. kat mana?  kat swiss oven pagi ni.. aku lindu hot dog lerrr.. kopi jugak.. coz swiss oven or SO, ada kopi terbaik yg pernah aku rasa.. mm dapp.. sejak menggemar kopi ni.. aduhaiiii..



ada masa mmg kita rasa diri ni sangat dihargai.. ada masa lak mmg macam hampeh.. ntah ada pun tak dipedulikkan.. takde lagi baik.. buat menyemak jer.. gitulah.. penah tak korang rasa dibegitukan?  aku sokmo.. dah jadi cam kebai dah, tebai pun ada.. heheh.. kdg2 terhegeh2 tak tentu hala.. 
tapi.. kita disuruh dan dinasihatkan terimalah seseorang itu apa adanya.. 
kebaikannya disyukurilah.. kekurangannya diredhailah.. begitu.. 
so.. belajarlah aku menerima apa yg diberikan kepadaku.. numpang kasih gitukannnnn.. huk huk



wahhh.. bestkan kata2 kat bawah ni. warna warni lagi.. 
terus aku tingat.. nak buat baju raya taun ni.. akakakaaka.. ke situ plakkk.. ye, aku dah tempah satu baju kurung moden tau.. kat kedai international tuu.. dah siap kot.. 2 minggu lepas aku col dia kata lain minggu col.. aku dah rasa cam baju tu dah siap.. tekejut tau.. rupanya baju lining.. lagi mahal dari baju biasa.. sebab dia kena potong dua kali and jahit dua kali katanya.. ahhhhhh.. ye ke.. ye la tuuu.. 
tu dah ada sepasang.. berapa pasang baju ko nak ada su?  eeei melampau la kalu lebih dari 2 pasang yek?  kenapa?  sebab aku tak biasa pakai baju kurung?  janganlah kejam ngattt.. kasi can la akak kau ni nak bergaya sikit.. utk hari raya je pun.. pi keje dia pakai baju biasa2 jerrrrr.. huk3.. lecey tul la korang ni.
patutnya aku ni pakai jubah hitam longgar jer... apa pun tak nampak, tulah pakaian aku yg sebaik2nya.. simpan semua yg cantik2 tu dalam jubah tu, kannn?



inilah contoh jubah yg sesuai dgn kaum muslimin semua.. takde potongan.. longgar and luruihh.. for me ini pun ok, janji dalam pakai seluar panjang dan boleh bergerak bebas.. gitu



kita tutup dengan lirik lagu feveret ok?
jika ku buka mata ini.. ku ingin selalu ada dirimu.. dalam kelemahan hati ini.. bersamamu.. 
aku tegarrr..

Monday, April 21, 2014

apa nak tulis..

Hati ada senang ka su?  Kawanku tanya.. aku jawab.. hati mmg selalu ada senang.. tapi selalu juga tara senang.. tapi muka kalu apa macam.. sunyummm juga laa.. jgn la kashi tau kita ada shusahh.. hehee.. nanti itu susahpun lama2 tamau datang lagi.. haa.. ada butut ka itu macam? hehee.. hantam kasi.. kita ada buat status fb sana ada sikit macam suka dia fikir kita ada gaji dapat laa.. bonus laa.. ingat woran tada berduit tida bole hepi kaa?  Ini salah punya konsep la ane.. sila butulkan laa.. sebenarnya hepi atau tida itu bule ditunjuki atau disorokinyapun oleh kita sumua yg pandainya menyorokanpunn.. haaa..


Haa.. meh pekena teh tarik jap.. opis dah abis mug laa.. kena la pakai cawan comey ni.. sopann je kann?

Hehee.. apa kita bincang tadi?  Ohh.. gumbira dan sedeyyy.. haa.. mari tengok muka kesedihan/kegembiraan..


Haa.. ini muka gembirakah atau muka sedihkah?  Tak dapat nak gambarkan.. sbb teringin nak makan mi rebuss.. tapi di bawak makan di tempat yg takde jual mi rebus.. terpaksalah makan apa2 yg ada di situ ajerr.. huuu.. ontah kenapa aku tetiba ngidam jer nakkan mi rebus.. adakah aku pegnen?  Hmmm.. aku bukanlah tuo ngat.. masih piyed what?  and aku plak sexually too active.. ayoo matilah citer kat sini.. well.. true facts pulak nya punn.. some more.. kanda aku hensem tau.. ehh.. relevant ker?  berbalik pada kisah sarapan tadi.. aku nak mi rebus x dapat nyahh.. tu jer.. 

Well.. ni dia muka org gumbira.. check her outtt!!.. my along!!


Yehaa.. ni la dia along yg hepi sokmo sekarang ni.. kenapa?  sebab den bawak dia jalan2 pi pasau and then pi situ sini.. iyo?  Hehee.. ontahh





seronok ke bersenam?

hari jumaat aku dah buat appointment nak gi gym.. hahah.. kalu pi gym pun kena buat appointment apakah maknanya tu?  maknanya takde makna.. apa lak salahnya buat date?  my new gym mate katanya.. she's from selayang, namo amrah.. cer cek dalam fb gue.. ada tuu.. ahak.. she's my third sister laa.. elder of course.. aku anak pompuan yg paling kecil.. paling kecil ku tekankan di sini.. paling manja, paling comel.. amak.. tokojut tak?  tapi tu la hakikatnya.. aku mmg paling manja.. cuma tak dilayan je.. abah dulu masa aku kekecik selalu je memanjakan aku.. sampai aku dewasapun abah tetap tau aku anak manja dia.. now dah bersuami, kandalah pulak memanjakan aku.. cewahhh.. yg ko nak elaborate sangat tu pasai apa.. dah ada laki, mmg laki la tempat ko bermanja wehhh.. hehehe..

takpelah.. ni pic aku hari tu.. hari jumaat last week.. pi dgn makyang, katanya maybe tak pi lagi dah.. since dia nak join gym kat tempat keje dia ... hmmm.. so i ll just be alone again..  hmm.. alone inside dah biasa sgt kan.. 


ya Allah sememehnya muka akuuu.. berkilatnya.. huhuuu.. tapi nak exercise jer pun,, bukannya nak pi kenduri kann.. hahhaha..
am was enjoying the exercise jugak.. she wanted to join the aerobics class but friday takde la pulak.. hmm.. so nak tak nak masuk je la buat machine and mana2 yg ada.. hehehe.. nashib la labuuu.. can you imagine after we finished we went straight home without lepaking at kedai mamakkkk?
oh so the pelik i thought.. hahahhaha.


dah la kot dulu..