Thursday, March 15, 2012

abahku sayang

lama tak citer pasal abah. kalu korang dah baca dari dulu.. korang tentu tau yg abah aku sakit kanser paru2.  yg dah tau tentu nak tau perkembangan abah selepas kuar spital haritu.  mmg abah serik giler takmo dah pi spital lagi.  macam tikus makmal abah dibuatnya dia bercerita lepas doktor call checking on him.  biarlah abah mati kat umah.. kata abah.. well.. aku kesian abah aku.  aku rasa aku paham sgt perasaan kalu dah sakit dan perlukan bantuan org utk menjalani hari2 tapi bila abah kata takmo jejak lagi kat spital tu.. aku rasa aku kena hormat keputusan dia tu.  lagipun aku takmo bertekak dgn abah.. kesian je lebih sekarang ni dgn harapan nak buat abah bahagia saja.. nak turuti saja kemahuan dia.



kami pakatlah adik beradik dgn mak semua bawak abah berubat cara perubatan islam.  kami pilih pusat perubatan al-hidayah yg kat setiawangsa tu..  ustaz ashraf muslim sgt hensem.. bersih suciii jer muka dia tau.. bahasapun lemah  lembut je layan abah masa rawatan tu.  eh.. termelalut citer pasal artis plak.  hik.  inipun kawan aku nurul yg suggest once i told her about abah having cancer stage 4. her fatherpun ke situ jugak berubat and kesannya sgt memberansangkan.  mmglah kita ni selalu lupa kuasa ayat2 suci al-quran sebagai pengubat penyakit, kan?  aku pun fikir yeah.. why not.. patutnya kita mmg kena berusaha dan berikhtiar serta tawakkal.  abah bila kami explain kat dia, dia terima je.  dia bersedia utk buat apa saja as long as takyah spital.. dia ikut je cadangan kami ke situ.. he's sooo open like me.. heheh.. 

lepas like 2 weeks ni.. aku nampak perubahan dari segi selera abah yg sudah ada nak makan.  ye lah, bila mau makan, takdelah badan tu lemah sgt, ye tak?  ashraf muslim kata.."pakcik kena makan, kalu pakcik tak makan, badan pakcik lemah, sel kanser tu akan makan seluruh badan pakcik.." gitulah lebih kurang kata2 mamat hensem ituu.. abah ikut.. yess.. aku suka sgt.  ayat2 dari surah2 terpilih yg dibekalkan soh abah dibacakan padanya (since abah tak cukup napas nak baca sendiri) sudah mula menampakkan hasil.. allahuakbar.. benarlah ayat2 mu itu ya allahhh..  hanya ayat quran saja dapat melawan sel kanser itu.. insyaallah!  


ini abah gambar lama, june taun lepas. 

3hb april nanti aku akan bawa abah sekali lagi ke sana.. hopefully abah tak perlu berasa sakit dan sentiasa tenang dgn ayat2 yg dibacakan padanya setiap pagi dan juga malam itu.

akhirkata.. sayangilah keluarga anda!!


   

Tuesday, March 13, 2012

special tuition class for my PB team

how good is that?
if you want to go out into the business world, the first thing that you need is to equip yourself with knowledge. besides the classes that B32 is giving, my group leader, DDM aliah nasreen,  took the initiative to give us special tution to prepare us and support us  with all the relevant knowledge.




the food is a must!!

this is the second class i've attended and i can still say.. the more i learned, the more i need to know.. well.. aliah is one good leader, and i wish i could be like her.  so now, i will just follow what she said.


ferr and aliah


concentrating 





the critical part and the most important ones!!


  
my team consist of all youngsters from all classes of life.. mostly are professionals but we stick together

i am so blessed to be in this group

so, what are you waiting for..
let's do this business together

call / sms 014 7242 338

Monday, March 12, 2012

surat layang 2

inilah dia surat layang yg akak terima last week.  best kan.. bukan calang2 org dapat surat layang ni tauu.. kalu tak artis, tak menteri tak dapat okay.. so, akak ni dalam kategori antara dua tu lah.. ya Allahhhh.. kau tolonglah hamba2Mu yg menulis surat ini dalam menjalani hidupnya.. semoga dia mendapat apa yg dicita2kan dan aku jugak doakan semoga dia tenang dalam menjalani hidupnya... 


ya Allah sesungguhnya Engkaulah yg maha tahu isi hatiku.. Engkaulah juga yg memberikan rezeki bukan sapa2 jua .. aku sgt pasti itu.. Kau limpahkanlah aku dgn rezeki yg banyak supaya aku dapat membantu org2 seperti iniiii.. aminnnnn