Thursday, December 04, 2014

down to the core.. no can do!

Pagi blog.. aku awai pagi ni sampai opis.. pasai apa?  Pasai aku merempit dgn kanda dr bc.  Kanda setuju lak nak hantar gi opis.. aku mintak jasa baik kanda if dpt tumpang dia.. awai sikit la aku.
Another day is here.  Are u ok suriani?  Ok.. yes.. i am ok.. i have to be ok.. i depend on myself to be ok.. and kalu ada pun yg menyebabkan kita down or tak puas hati.. jgn ingat sangat.. bukan kita tak usaha.. maybe belum nak menjadi.. jadi.. sabar lah wahai hati.. terima semuanya.. bila ingat2 balik.. cuba bawak bersyukur.. dah terlalu byk yg Dia bg pada kau su.. and happiness sajalah yg harus kau tunjukkan.. dont you ever say bad things.. unproper things.. just keep to yourself.. and be silent.  No good things to say.. please dont say anything..

Terima kasih.. thank you!!



Wednesday, December 03, 2014

takde jeki

Ni nak share something..
mungkin ramai dah tau.. tapi nak share jugak..
lelaki suka pempuan yg putih melepak..
lelaki suka pempuan yg punya self confidence yg tinggi..
lelaki suka pempuan yg berusaha memperbaiki penampilan diri..
Itu sajalah pesanku mambang..

Aku ni tengah golek2 tggu time nak tido.. harini sekali lagi tak dapat gi bersenam.. keje keje keje.. sampai takleh nak balik on time.. padahal tau kelas menari akan starts at 6.20.. tensi tau tak tensi.. bila dah boleh keluar opis.. jalan terus pi gym.. masuk gym terus jalan dgn happynya.. ramainyer org kat gymm.. almaklumlah gym baru kan.. semua trainers senyum jer kat semua org.. aku pun senyum jer la smbil jalan masuk .. nmpak chris.. oh yess.. ada gang.. dia dah peluh2.. hehee.. told him i wanna book the cross training machine kat sebelah dia.. dia ok jer.. siap bitau dah dua hari tak nampak aku.. heheh.. nak nampak cemano.. den tak datang situ kann?  Bizi bizi as a bee.. hmm.. cari makan kan?  Kdg2 kita bizi tapi kita buat2 tak bizi.. tapi bilanyer keje aku tak bizi nyahh?  Kalu tak kena repot lak kangg.. jadi.. hargailah masa bizi anda bila2 saja.. barulah anda akan dihornati.. hoyehh
Siap2 salin baju.. nak pakai track pants.. tiba2 tak dijumpai dlm gym bag akuu.. mana pegi wehh?  T shirt ada smpai 3 helai.. seluar takdakkk??  Adoiyaii.. sudah lupa masuk lorrr.. dengan kesedihan dan kekecewaan.. aku melangkah pergi... salin balik baju keje.. balikkk.. huuu.. life is so testing kann?  Astaghfirullahaladzimm..

Dulu kat gym lama aku penah terbawak kasut dua2 blah kiri.. can u imagine?  Satu kiri mine... another kiri is kanda's.. ekekek.. terkenang tu boleh senyum sendiri haaa..

Tu la namanya takde jeki..
Ira and me walking to our office this mornin'

 Veh rah ngansss.. i wish i can play guitar and sing to u before u go to sleep..

Mencintaimu.. seumur hidup hanyalah padamu
waktu dengarkanlah.. selalu dekatkanlah ku dengannya
hingga ku menutup mata.. satukanlah ku dengannya



Monday, December 01, 2014

memiliki dirimu hanya untuk sesaat

tajuk best tak?
heheh.. sambil dengar lagu agnes monica nihh..

nak tulis pasal apa ntah tadi..
meh kita tulis pasal cinta nak?
apakah kau sedang bercinta su?




hehehe.. sedanglah sangat.. dengan lelaki itu.. yeah.. lelaki yg berjanggut itu.. kadang2 janggutnya panjang, kadang2 janggutnya jadi pendek.. ekekeke.. logic tak?

yeah.. aku mmg sokmo bercinta
tapi bukanlah bercinta mcm yg org pikir bercinta sampai tak ingat diri.. aku cinta cam tulah.. aku layankan rasa cinta aku sampai aku rasa aku seorang pencinta yg ntah apa2..



cinta buat kita melayang rasa kalu hepi
cinta buat kita rasa kenapa kau buat aku begini sedangkan aku benar2 cintakan kau.
cinta buat kita tahan segala rasa yg tak sedap tu kerana rasa sedap yg pernah kita rasa suatu ketika dulu..
cinta itu cinta ini...
cinta buat aku jadi seorang yg setia tak tentu hala..
cinta boleh juga turun peratusnya.. mungkin takkan naik2 dah lagi..




Sunday, November 30, 2014

apo nak tulis?

Nak cerita pasal apa ntah ni.. nampak macam aku bizi je kan.. lama x tulih.. last tulis hari khamis haritu.. ohohoho.. bukan takde mende nak tulis tapi mungkin masa tak mengizinkan.  Sejak pakai tipon pintar ni byk entry aku buat sambil baring haa.. sambil nak tido.. cari feel nak tulih.. if not.. atas tren nak pi keje.. tu antara masa2 yg aku rasa free..  ni pun kanda dah tegur tu.. "kata nak tido, tp hempon kat tangan... "  aku jawab jer.. nak tulis blog jap.. hehee.. sebenarnya.. memang nak tido dah.. dah pi kat dia.. dah cium dia kat sofa tadi.. dah ucap gunitepun..

Hari2 aku sepatutnya aku happy.. yeah mmg aku hepigolaki punya orang.. senyum sokmo.. buat lawak dgn kawan2 bila2 berkumpul.. dgn adik badikpun aku dikenal dgn sikap riangria di hariraya.. akan cuba jadi seorang yg paling happy dgn hidup aku yg dah complete in sya Allah.  Aku mmg selama ini kurang bersyukur pd Mu ya Allah... kalu pikir kekurangan.. tak dapat nak bersyukur.. tapi janganlah su.. janganlah pikirkan sesmua itu.. terlalu byk dah yg Allah kurniakan selama hidup aku ini.. ya Allah.. huk huk.. jauhkanlah aku dr sikap tak mengenang budiMu ya Allah..



Hidup ni penghujungnya mati.. jgn lah pikir susah tu kerana setiap yg susah ada sesuatu di hujungnya.  Nak ke syurga permulaannya ialah mati.. dah sedia ker suriani?  Tidakk.. aku ini tiada apa2 amalan baik yg ckup.. tapi aku tak pernah ya Allah.. sesekali tidak pernah putus harapan akan rahmatMu ya Allah.  Ampunilah aku yg selalu leka dgn dunia ya Allah.. leka dengan hidupku yg sangat poyo ini.. aku mencari keseronokan.. padahal aku tau dunia ni cuma banyak godaan yg menyesatkan ya Allah.. apa lah nak jadi aku ni ya Allahh..

Dah lah tu.. Astaghfirullah hal adzim...
jauhkan aku dari menjadi orang yang suka mengungkit akan perkara2 lama ya Allah.. sesungguhnya sakit rasanya bila dia mengungkit.. sangat sakit..  tapi kerana dia manusia yg lemah ya Allah.. aku maafkan saja dia.. ku harap Kau berilah dia hidayahMu ya Allah.. aku cuba jaga mulutku dan cuba jaga hatinya.. ku harapkan bahagia utknya yang kau balas ya Allah.. amiiinn..