Wednesday, October 16, 2013

empangan batu, near ulu yam.. malaysia barat





last week kan.. aku boring giler.. kanda ada, tapi letih agaknya.. ajak bangun pi sarappun sangatler beratnya dia. so akupun wassupler anak buahku siti.. dia ok.. so kami pi bfast kat barakah... hmm.. suka nasik lemak barakah ok.. sedappp.. make sure ko amik yg bungkusan tu ada tulis z or N tu... yg tak bertanda tu sambal dia pedas sikit.. ahahaha.. nampak tak permainan dia.. hehehe.. so kami pun pakat pi laa.. siti pun time tu boring giler.. adalah halnya tu between dia, mak dia (my along sis) and opah (my mom).. so, dia stuju aku bawak pi barakah.. eh eh. azmeer anak kocikku pun nak ngikut upanya.. bawaklah.. lepas dia tanya.. lepas sarapan nak pi memana tak.. aku hazab tul kalu aku nak pi memana dia plak sibuk nak balik.. mmg kena luku la kan.. takpe, aku bawak je dia..

kat barakah punyalah ramai kaumm.. takde kosong u.. adalah satu meja tu kat belakang.. oh so tak meriah.. but duduklah jugakkk.. hmmm.. makan makan dan punya makan.. tiba2 datang si azrai kawan sekolah rendahku.. heheh.. dia pun join ler kami tanpa perlu diajak kau.. heheh.. kawan2 mmg brutal macam aku gak kan.. dia bawak anak kecik dia, melekattt je didukungnya.. comel. borak2 dia kata dia dah serik nak buat2 reunion since kat hilton last tu.. hehehe.. memacam katanya.. aku ingat aku je yg rasa lain macam, rupanya dia punn.. well.. ada je yg tak suka kita dan apa kita buat dalam dunia ni.. but kalu nak layan semua org.. harus kita kiokkk.. kann? last2 azrai nak belahh..dia pulak kata nak bayarkan.. hoi hoi.. apakah.. aku menolak, but he insisted.. aku terima la jugakkk.. hik, rezeki allah dah tentukan sebenarnya tuu.. heheh.. azrai belah, kami continue makan. yum yum kami terus kan makan lah.. pastu tambah tosey and nasi lemak bungkus nak tapau utk kanda and yg lain2.. balik lah kami.. pastu aku ajak siti jenjalan, sementelah tak syiok dok umah, boringgggg.. asik tido tido tido je, lemau badan temann.. so, siti setuju.. hantar ameer balik, pass tosey kat along, aku bitau siti cepat.. aku tunggu dalam kereta jer.

last2 ended up, alongpun nak ikut.. kenalah aku menunggu kejap dia bersiap. boring la jugak gamaknya along tuuu.. hehehe.. nasib koranglahh. kami tatau nak pi mana, akhirnya aku bawak je dorang pi near empangan batu, kat area ulu yam.. heheh.. nice place tuu.. lama giler tak pi situ. angin sepoi2 bahasa jepun kau.. hari sikit mendung walaupun time tu baru kol 11 lebih. along lapau since dia bangun tido terus ikut kami tak sempat srapan.. dia beli nasi lemak 2 bungkus kat gerai situ. siti plak beli rojak buah.. yummeh.. sedap kauu.. kami pun dok la kat situ.. mmg mengasyikkan.. pemandangan cantik tepi tasik buatan tu.. dulu2 aku ada ternampak org kawin amik gambar kat situ.. hee... tentu cantik gegambar nya kannn?

ujan kejap2 turun, lari la kami masuk kereta, pastu keluar balik.. heheh.. tu la keje. amik gambo tu satu kemestian.. knowing aku and siti sama2 suka posing kannn?

balik umah kanda baru je siap mandi. kenyang lagi katanya.. aku pun siap2 ler keluarkan barang2 dari peti es nak masak utk petang. hai laa.. boringnya hidup kalu asik dok umah je time cutiiii..



Monday, October 14, 2013

butang baju melayu aku mana pahh?

anak buah aku siti, kata blog aku ni sedih, sadis. ye ke?  takdo lah.. aku rasa cam biasa je, kelakau.. kangkadang je la sedih.. ye la, takkan part sedih kita buat jadi kelakau ye tak?  tak kena la.. aka tak seswai la kannn?
three stooges.. siti yg tengah2 tu..heheh

ko nak tau.. siang tadi aku takde buat apa pun selain bangun tido, cek fb, pi pasar, cek fb,  balik pasar, cek fb, layan melodi, cek fb, makan kat umah mak, balik umah, layan tivi, masak, cek fb, chatting, cek fb and on and so forth..   bosan ke per asik cek fb je.. huuu. heheh.  nasiblah, i am so attached to fb.. my life evolved between myself and my fb.. ahak.. ntahlah, belum ada yg lebih menarik skrg ni.. nak pi tgk wayang nak kena ada gang.  nak ajak kanda bizi sokmo.. hmmm.. fb, fb and fb... kawan ramai so, berbagai cerita boleh baca and bleh komen... tak suka takyah layan, suka boleh skodeng lelebih sbb nak amik tau.. elok aku dulu jadi wartawan la kan.. shiela comel selalu kata aku bizibodi.. ade ker aku ni bizi bodi?  melainkan menjaga bodi sendiri tidaklah aku ini bizibodi you.  haaa..


malaih je kan.. esok nak keje ke tak ni.. ikut sejarahnya mmg kena keje sebab tak apply cuti nyahhh..
tapi kan nak dekat raya aji... huuu... kot mak nak buat rendang ke per kan?  ececehhh.. alasannn