Friday, March 14, 2014

my zorro..

recently dapat lagu ni.. bila dengar cam best sangat2.. rupa2nya theme song citer zorro.. terus jatuh cinta dgn zorro itu.. ngeh3.. so, i am dedicating this to my zorro.. aummm who have to accept me as his caterine zeta jones.. ahakkkk..
so, aku perasan hot kejap!!




I want to spend my lifetime loving you

Moon so bright, night so fine.. keep your heart here with me
Life's a dream. we are dreaming
Race the moon.. catch the wind
Ride the night.. to the end.. seize the day.. stand up for the light

I want to spend my lifetime loving you.. if that is all in life i ever do

Heroes rise.. heroes fall .. rise again.. win it all
in your heart.. can you feel the glory?
Through our joy.. through our pain.. we can move worlds again
take my hand.. dance with me

I want to spend my lifetime loving you.. if that is all in life i ever do
I will want nothing else to see me through.. if i could spend my lifetime loving you

Though we know we will never come again.. when there is love, life begins
over and over again

Save the night.. save the day.. save your love.. come what may
Love is worth everything we pay

I want to spend my lifetime loving you.. if that is all in life i ever do
I want to spend my lifetime loving you.. if that is all in life i ever do

lagu ni dinyanyikan oleh my marc anthony & tina arena
besttttt!!

 muka ku senyum tak nampak gigi... ok tak?



berangan kannnn...
lots of love!!!



Wednesday, March 12, 2014

wat sex itu ialah whatsapp..

nak lari sebab bosan.. heheh
bosan pasai pa?
entah.. bila takde keje, bosan laa
mapuh kalu kata takde keje..
mai la pulak boss kang..
kasi aku keje haaa
hari2 takkan sama
kdg2 melambak keje..
kdg2 takdak.. nganga saje..
kekasih hati mana tak wassup ni...


kanda
mana penah dia mewassup den..
den la wassup dia..
tu pun 3 jam baru jawab.. hee
bizi la kaedahnya
aku bukan tak biasa..
takpe.. bukannya susahpunn..
tapi hari-hari begitu
dia mmg ada bini aku sorang je tau
ko bygkan dia ada 2 bini
haruslah selepas 48jam baru reply kot wassup aku
kalu ada 3 bini.. bulan depan baru baca kot..
reply bila?  bulan depan tula.. lepas baca
heee.. melampau pikiran menerawang
kalu kanda sanggup menduakan aku
aduhai.. aku sedia ke tak.. hmm
tipon dia aku selalu jeling2 jugak
ada je icon wassup, wechat, line and ntah apa2 lg
tapi yelah dari dulu.. jeling je la.. tekan2 nampak tu
sah2 tak boleh buat apa2.. locked.. melainkan jeling saja
ada la mende2 yg dia tak mau aku tau
which he also thought me the same
tu ler kenapa aku melekat kat tipon
tipon pun dia provided
sebab dia tau aku lonely kot
aku ada kawan kat dalam tipon
kat tipon ada fb.. ada wassap.. ada we chat
ada games.. i love games also
he thot me that too..
bila aku nak dok manja2
dia tak layan, main candycrush lagi best
akupun tukar jugaklah main sama
so.. i became attached to my phone
and i cannot change that so easily
nowadays.. i dah tak kisah
semakin teruk ke hidup aku
ntahlah.. tak kot.. ye kot.
aku tak kisah
aku cuba buat yg terbaik
do my very best
if you cant do.. just do what u can
balik petang ni nak pi gym
hari rabu hari berzumba
bersenam dapat hilangkan stress


my wonderful life.. 360 or has it changed lately?

sehingga hujung masa.. berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku.. kasihku.. tuluskah cintamu.. sebuah jawaban ku damba dari bibirmu.. bibirmuu.. tidakkah kau tahu.. hidup punya waktu.. kasih tersia.. bukan itu ku mahu.. andai kau membisu.. tentu akhirnya.. perpisahan ini.. akan tetap terjadi... ohh
itulah lagu misha omar.. angin syurga.. best kan lirik dia.. lagu dia lagi la best.. jiwang la pulok mu suriani.. di pagi2 harii.. ngehhh..


nak citer.. aku kan mmg suka amik pic.. i guess all of my frens dah tau.. how i like to abadikan kenangan or whatever the situation.. since dulu2.. hp 3310 lagi aku dah mula amik pic.. dulik apa.. mmg jenis tegar.. kennn..
so, few days back aku pun letaklah pic terbaru diambil masa nak pi pasar.. hui.. pi pasar musti amik pic ok.. even kanda bengang aku asik amik gambo.. i donno why nak bengang.. aku nak tunjuk kat dia.. dia takmo tengok pun.. tak hargaipun.. apa la kan.. bini sendiri pun taknak puji.. pastu nak marah2 pulak bini punya passion.. sedih tauu.. huk huk huk.. aku tau dia tak suka bergambar sudahlah.. aku tak amik pic dgn dia tu dah bagus.. aku hormat ke dia.. pasni jgn harap nak amik pic dgn aku okey.. jual mahal sgt.. aku takmo beli dah .. lantakkkkkkkk.. mencikkkkkk



pic ni pada aku biasa2 jer.. kalu cantikpun org puji tq lah.. dan aku kena kembalikan pujian tu kepada Allah swt.. Alhamdulillah.. segala puji hanya tuk Dia kan? jangan perasan cantik, jgn perasan lawa.. Masya Allahhh.. no tidakkkkk... 


bukan aku tak biasa selfie.. lagi2 dah ada 360.. mmg aku mengumpul gambar2 utk buat kenangan sendiri.. buat tengok badan aku dah turun ke tak.. to see if there is any changes of what.. yeah.. what ever la kan.. 
recently ada satu kawan ni mai kat aku tanya pasal profile pic aku yg atas tu la kot.. aku pakai bedak apa.. alamakkk.. dia nak cari kot bedak cam tu.. tokojut den.. aku bitau je ke dia.. aku takde apa2 bedak special laa.. aku pakai camera 360 jer... terkebil2 dia.. macamnyer dia tatau.. oh no.. ada lagi yg tak tau pasal 360?  hmmm... yeah.. ohh .. arghhh.. so i told her.. install dulu kat fon ko.. nanti ko cuba.. nanti akak tunjuk saya ye.. hehee.. in sya allahhh.. ko install dulu tauu... 

tak kurang jugak yg macam tak berapa nak senang aku asik selfie.. helloo.. i got my own reason ok?
and i do not need to explain.. 
people wont listen to your explanation coz they only want to hear what they want to hear.. so.. what's the point..
kalu ko nak rasa how selfie is.. try je la.. once ko suka or tak suka.. ko punya pasai.. maleh aih.. 


ni pic harini 12/3/2014 dgn possini.. 


ni pic nov/dec 2013 dgn zainun..

eh.. ni bukan aku amik .. ni aku berangannnn.. heheh.. letak jugaklah.. supaya korang dapat ilmu sikit.. ngehhh

dgn possini aku byk gak berselfie.. eh.. ini bukan selfie.. aahh.. lantakkk.. heheh

ni contoh selfie feveret.. dalam kereta.. either penumpang or driver seat.. ntah berapa puluh ratus keping aku shot


dgn siti, my anak buahpun selalu sgt... she's a good poser tauu.. heheh..


kat gym.. ntah berapa ribu keping.. konsep berangannnn

sunglasses mmg memainkan peranan beb.. lagi2 pagi.. mato tongah sepet..hehe.. juling gak sometimes.

 with my along. selalu gak .. selalu sangatttt

possini lagiii



dengan mayang.. she share the same passion.. heheh.. ado gang mmg best kannn?  dia pun suka karok.. heeee.. even better

my selfie buddy.. best ever.. ira shahira..


ira.. always sporting


hehehe... spek tak buleh belah



jerebu punya pasai la nii.. selfie tetap selfieeeeeee...



ni latest.. semalam. . 11/3/2014.. ira has always been with me all the time.. thanks mate.. i really appreciate you being my best fren everrrrrrr.. huk huk huk.. sedey pasai apa.. heeee

Monday, March 10, 2014

diriku lemah tanpamu..

kini ku resah.. diriku lemah tanpamu.. ohhhh.. gapai semua jemariku .. rangkul aku dalam bahagiamu.. ku ingin bersama berdua selamanya.. jika ku buka mata ini.. ku ingin selalu ada dirimu.. dalam kelemahan hati ini... bersamamuuu..

ewahhh.. best bener kok lagu rossa yg ini... empatpuluh sembilan belas ratus kali dengarpun aku suka kokkk.. huk huk.. macam kena ke aku tauu.. dah jiwang pulok pepagi nih haaa.. sebenarnya aku mmg jiwang dowh.. romantik katanya.. sensitip mmg tip top... dapat pulak pasangan yg superb (oh so i wish).. ya Allah..  Kau lah saja yg menjaga hati2 setiap makhlukMu..


apa nak citer tadi yek.. oh yeh.. lets talk about my new friday erobics class.. last week la start nih.. aduhaiii.. namanya hi & lo.. mapuh kerah non stop beb.. 40min je aku tahan.. aku berenti sendiri.. minum kejap.. lantaklah .. if aku pengsan lagi bahaya ye tak.. aku kenal diri lemah tua (eppp. jgn la sebut tua) nih.. baik aku jaga jer.. bukannya instructor tu nak marahpun.. heheh.. so it was really a blast joining that class.. selama ni friday mmg boring amek.. if i go gym pun aku pi treadmill je selalu.. ni dah best.. takyah mengadap machine tu lagi.. tu pun ikut kerajinan akak ler kannnnn.. aduhaiii




yg depan tu is lulu.. cun amat kannn?  tp ni gambo bukan jumaat .. ni gambo ntah bila.. rajin bebeno ngambik gambo.. udah tak ingat bila.. lulu ni muda remaja laaa.. awal 20an..  masih bergetah katanya.. tentulah cun.. lagi pulak belum kawin.. hee.. terasa diri ni kertu yg amat.. huk huk

okeh... jgn sesedih.. i have been living my life 40+ years.. how can i not be happy.. Alhamdulillahh.. Allah have given me the chance to live the 4series time.. agagagagaga.. but yes.. still so many things i wanted to do man.. mintak sgt ya Allah.. tunaikanlah permintaan hambaMu yg lemah sgt2 ini.. hanya Engkau yg maha Penyayang dan Pengasih.. 
tiba2 jadi sayu.. rasa nak mintak macam2 tapi aku layakkah? tak apa.. Allah tu maha Memahami.. huuu.. sedihhhh.. yg ada ni aku bersyukur ya Allahhh.. 

sabtu cuti ko bikin apa su.. hmmm.. tak ingat la pulok.. apo lagi pi bekfast kat pasar selayang dgn kanda and ameer and along and siti.. siti cuti pulok hari tu.. so, dgn baby aina yg along baby sit tu kami pi reramai kat pasar.. makan2 borak and beli2 barang, balik.. and tido.. ohohohoh.. apa di buat lagi?  oh yeah.. aku masak spagetti.. aku and kanda and amal dapat sepinggan jer.. tapi lain2 dimonopoli dek ameer anak kecikku yg entah kenapa sgt lapar tengahari tu balik dari kelas koko pengakapnya.. abish okey, abishhh.. 
sonok gak masak and anak makan sampai licin.. rasa dihargai pulok.. ngeh2.. udahlah masak weekend jer.. masak simple2 je pulok tu.. sian kanda.. nak ngulang2 makan dah abis.. len kali dah tau dahh.. sekali masak, kuarga kita mmg 2 packets of the pasta ok, 2 packetsss. .. rememberrr?


gambar ini ehsan dari jamie oliver ok..not the one i cooked.. tak amik pic punn.. kenapa ntahhhh
macam bukan den lak.. tak amik pic masakan den.. heyyyyyy