Thursday, October 27, 2016

jom pi cuti

aku menggelabah bila mikir dah dekat time nak pi bercuti wehh
hahaa.. beria kan?
ater mmg ler gelabah.. tak biasa wehhh
aku bulum belajar main ski.. aku bulum biasa pijak2 snow and berlari2, apatah lagi main luncur ski kauuu.. ekekek.. lahabau... tahan ke aku nanti sejuk sgt tuuu.. dulu kat ict shah alam tu pun dah nggeletor lutut sojukkkk..  sibbaik peralatan main ski tu boleh disewa, itupun aku dengar dari sally kawan aku tu..
aku ni org kampung.. mana la nak jumpa mende2 ni semua kan?  jakun dibuatnya.  tu yg make sure masa cuti tu nanti pegi tempat yg ada snow banyak and we can play in it.  bikin snow man ka, bikin es batu campur ka.. kann.. ekekeke..

so, sekarang timing nak fly sudah tukar.  dec awal baru kami terebang.  kami pi beramai dalam 6 org gitu.  kawan2 sekolah den jer semua.  hope we all get along very well.. tepuk tampar tu penting.   harap2 semua lancar.  trip ke europe ni sometin that i've never imagine before.. tapi tulah.. kita selalu plan jer tapi jadi ke tak itu Allah yg punya keje, right?  baju sejuk dah beli 2 helai.  jeket2 yg beli kat korea marin ada lagi, buleh guna jugak nanti in sya Allah.  apa yg aku nak beli kat belah2 london ntah nya pun.  bukannya aku ni jenis yg shopping2 sgt.  setakat hembeg or kasut je la kot.. ekekekek..






Wednesday, October 26, 2016

sebab itu la kot?

ada sehari tu.. prof muhaya ada interview satu ppuan ni.. muka dia manis je.. nampak muda.. prof tanya.. dia umur berapa.. dia kabor dia 43.. laa.. mmg taknampak cam 43.  prof muhaya kata nampak cam ujung2 20an.. kauuuu..  nak tau apakah rahsianya?  semua terletak pada suami pempuan itu.

haa.. korang kalu nak muda and nampak manis.. korang pakat lah dengan suami korang pasal perkara ni.  selalunya suami akan doakan baik2 utk isterinya yg disayangi dan dicintai.  so, mintaklah dia ikhlaskan hati mendoakan supaya isterinya menjadi cantik sentiasa.. walau bila2, nampak manis, nampak menarik pd pandangan dia.. dan minta Allah bg dia tak jemu2 melihat isterinya dan sentiasa jatuh cinta setiap kali melihat... amiiiin.

in sya Allahhh

aku nak mintak cik laki botak doa camni.. mahu ke dia?



Tuesday, October 25, 2016

laporan hari ini

pagi tadi aku rempit tumpang laki ke opis.  lepas je dari kedai kak bedah.. tetiba datang angin gatai aku nak bertanya kat laki.  sebelom naik moto ada la selfie pic aku dgn helmet.. buruk tau.. sembab.. terlebih tido ke hape.. tak kot.. mmg gumuks kaedahnya.  so, akupun tanyalah dia.. bang, saya lawa lagi ke?  ye, lawa.  aku terkejut la kan dia nak jawab.  so, tanya lagi, betui ke ni.. udah dia takmo jawab.. angguk je.. ekekekek.. apa la takut sgt nak kata or puji bini sendirik lawa... rugi air liur je pun.  buat bini suka bukankah dituntut? biarkanlah.. asalkan dia dah sebut lepas aku tanya. ekekek.. sekarang jgn main2 dgn aku.. aku dah tau cara kat mahkamah, ok? ekkeek..



peh tu, kat fb.. aku balik dari lunch kol 2, trus masuk meeting.  kami discussed pasal keje lah, specifically on e-invoice.  it seemed like everything will be emailed or only transmitted tru internet to clients.  no more posting.  so, this is coming to my head, e-invoice, e-filing, e-gomen, e-book.. e macam2 lagi la.. tu pasailah this e things bermain2 di fikiran aku.  so, akupun tulis la buat posting kat facebook, "e".  mmg betui la kata si dia itu,.. aku ni post apa pun ada je kawan fb akan like. haa kau.. mmg ada yg liked, hehehe.. mmg semua tu kawan2 tegar tu.  ekekeke.. aku sayang korang semua.  kahkahkah.. senyum je lah... ehhh.. gelak tuu..


 

pic takde kena mengena dgn e-filing.. ekekkeek

Monday, October 24, 2016

mencari cinta sejati


hembusan angin meniup wajah alam
mataku tak berkedip menatap langit
terlalu luas tak bertepi pandang
bisakah aku menyentuh awan

berwaktu2 aku mengasuh rasa
mendengarkan jiwaku berkata2
tak mungkin aku abaikan kata hati
ku harus jujur pada hatiku

kau dan aku tak bisa bersama
bagai syair lagu tak berirama
selamat tinggal kenangan dengan mu
senyumku melepaskan kau pergi

engkau bukanlah sebuah kesalahan
tak pernah aku menyesal mengenalmu
tapi biarkanlah aku terbang bebas
mencari cinta sejati

-cakra khan-






benda kecik je pun

aku selalu rasa dipermainkan dek perasaan sendiri
org nak tegur aku rasa macam org tak suka jer dgn apa2 aku buat
ntahlah, memang dah rasa semacamlah kalu taknak cakap terus terang
semua pun aku buat serba tak kena
mende kecik je pun, if cakap elok2, ini tak sesuai dgn awak or pic tu tak sesuai dgn awak yg brutal tu, in sya Allah aku boleh terima.  mmg ditegor tu tanda org amik berat lagi... konon nak manja la kan su, pegi jalan laaa.. sapa nak layan kau.. huhuu

tapi itulah sifat kita sebagai manusia ni, melenting cepat sgt.. aku la tu.. 
bukannya aku ni tak biasa kena tegor, tapi sesekali dia jadi bengong jugak
sebab tak direct.. suka ke tak suka ke.. aku jadi pening, dah la aku ni lembab.. tunjuk la terang2.. hmmm.. aku lah yg bersalah, aku mmg selalu bersalah.. aku terima je lahh