Friday, November 07, 2014

brutal as ever

harini jumaat
apa telah berlaku?
tada apa2.. hari jumaat always been a good day.. hari yg berkat..
banyakkan berselawat ok?
aku jalan dr kl sentral to my office, ada satu kawan baru ni dia msg tanya buat apa tu.. aku kata aku nak pi breakfast trus masuk ofis.. aku tanya kenapa?  aku pun tak kenai dia lagi baru kenai la kan.. dia tanya aku umur berapa, dah kawin ke.. bila aku dah jawab dia bagi satu like, pastu aku kata, puas ati? dalam ati aku naper la tak baca profile and tengok2 pic aku dgn laki and anak2 aku.. nak jugak tanya.. dia macam hangin lak, dia kata "aik, lain macam jer tu"  aku kata .. takde lain macam.. mmg macam tu la aku.. aku org tanya, aku jawab jer precise.. maybe aku ni kasar kot.. ye lah.. mmg aku kasar, but gitulah aku.. aku bitau dia.. aku mmg cam ni, aku mmg brutal.. dia respon dengan kata "ok, thanks and icon larikkk.. ekekekeke.. sabar je la kan.. tak bley terima la tuuu..

i guess kawan tu expect aku ni wanita lemah lembut lemah gemalai.. oh no.. salah tebakkk.. ekekek

i am what i am.. i will never be someone else.  kasar sikit.. lagi2 dengan lelaki.. tak tahan.. mintak mahap la ye.. kalu dengan abang kekasihku itu  barulah lemah lembutt.. ngehhhhhhh.. manja cair cuekkk.. yek






Wednesday, November 05, 2014

juling mato ku

hai sayang
apa kabar harini..
tak sms pun harini, eh.. mmg takkan sms punn.. selalu saya yg sms awak kannn? tak penting takkan la awak nak sms.. lagipun kita buleh jumpa kat umah kannn?
saya nak balik ni, tapi nak tulis dulu blog kesayangan saya ni haaa..

hehehe.. nasib laa..
ustaz kazim elias soh  kita ngorat laki kita bagi lagi mesra. .hmm. i wish
laki kita sms pun takmau, nak tanya kabau pun soh tunggu jumpa kat umah jer
nak ngorat.. hehehe.. maybe some people are very lucky to have partner like that, still caring even tho dah kawen berpuluh taun.. aku ni kena terima hakikat yg laki aku jenis yg tak caring sgt.. tak kisah bini.. as long as aku ni pandai bawak diri la kot.. pandai balik umah when the time comes.. i guess if i lambat sampai dia tak sangka baru dia call and check me out.. if not.. u just do your thing la, i know u will be ok.. gitu

some men mmg prefer bini yg boleh bawak diri
tak perlu tunggu dia utk nak pi ke sana sini.. if u can go on your own, takyahlah tunggu laki
some laki are just lucky if dia nak gitu and dia dapat wife gitu
ada jugak yg nak bini berdikari tapi bini sangat2 tak berani sebab dia lebih suka bergantung pada laki
and sometimes ada laki yg annoyed with these kinds of binis, terlalu mengharapkan dia, dia lemas pulak.

well.. bini2 selalu2 nya seboleh2nya taknak nyusahkan laki, i know.. but selalunya mmg bini nak sangat laki ada the whole time.. dok ajelah sebelah dia bagi semangat kat bini.. i know.. trust me.. kalu laki ada kita buleh buat semua tu.. kita kuat.. but bila laki takde or just away, kita akan rasa lonelynyaaaaa.. walaupun dia ada dia buat donno jer selalupun kat kita.. tak apa..
i guess waktu dah tua2 menginjak tua bangka ni.. laki dah tak berapa nak kisah bini...
eh, tak jugak.. aku tengok ada tu jenis tak boleh berenggang sampai ke tua.. sampai bini dia meninggal, dia dah terpaksa berpisah.. i have seen these kind of couple.. and i want to be like this.
agaknya bila aku dah tak larat nanti, tak buleh nak berjalan lurus, laki aku nak pimpin ke tak?
ontahlah.. aku sendiri rasa macam sempat ke aku nak berbakti sampai aku dan laki jadi tua?





Tuesday, November 04, 2014

control

aku selalu mintak supaya diberikan hak aku sbg kekasih tak berapa nak gelap nih.. kekasih katanya.. ye lah.. abis panggil bini la yek.. apa hak aku tu?
hmm.. hak utk dimanja2 hak utk dikasih2 hak utk disayang2.. eeeyy ngada2 la kau, nampak cam manja jer.. ye laarrr. aku yg manja sampai terhegeh2 mintak.. dia buat donno jer.. parah kan?
well.. i deserve maa.. i bukan mintak dekat khairi jamaludin aka KJ.. aku mintak kat dia yg aku layak, iaitu kat laki aku sendiri lorr..  heheh.. ntahlah laki aku yg super duper siyes n kdg2 aku wonder apakah tujuan nak ada bini tapi taknak layan aku nak manja2.. bukannya aku mintak dia belikan gelang emas pun, bukan mintak dia bawak aku pi dinner kat mana2 restoren arab punnn.. tak.. just nak dibelai2 dimanja2.. tak merasa.. non ado.. maybe sebab aku rasa dah sgt perlu semua tu kottt.. boleh tak ko paham?  if sesuatu tu lama2 jadi beku kalu lama sgt pendam?
sekarang aku dah malas nak manja2 dah, rasa cam no point dah.. dah tua bangka dah takyah layan bini cam tu kot dia pikir.. ntahlah.. but aku nakkkkk.. sampai mati aku nak.. huk huk

sekarang aku nak lancarkan project "sila control sikit".. aku akan control diri aku dan jadi macam takde apa2 perasaan kat dia.. buat bodo jer.. if dia nak buat apa2 pun aku akan kata kat dia.. awak control la sikit ye.. saya pun tengah control diri saya ni.. nak tengok adakah dia tahan mengcontrolkan diri dia tu.. jgn main2.. hak aku ko tak bagi, hak ko mana ada?  kejam kennn.. lantakkkk



Monday, November 03, 2014

sakit urat

Halloo sayang..
pokoba blog.. raso lamo ngat tak nulih.. cepat rindu nak tulis sebab apa yer?  Aku ni mmg suka menulis kan.. so, it is normal la kann?

Well.. apo nak tulis ni?  Oh yes.. aku x keje harini.. mc.. aku x sihat.. bukannya demam panas tapi demam urat.. ya Allah semalam petang dah mula sakitnya.. nyut nyut nyut sakit kat tangan kanan ni dr siku ke atas naik ke bahu terus ke belikat.. aku rasa bra aku tu ketat sangat ke per?  Atau ia tak bley handle boobs aku yg sangat besar dan berat ini?  Ekekek.. over la kan?  Tapi mungkin jugak laa.. hee.. i shd buy a bigger bra then.. i mean a longer strap.. mungkin dah tak sesuai lagi sebab aku dah bertambah berisi?  Hehehe.. memang la punn.. malam tadi tido dgn koyok tampal dr lengan smpai dua2 belah bahu dan belikat.. nak abis sekotak koyok.. huhuuii

Risau worrr.. tak pi gym lama dah.. tak pi jogging jugak.. badminton pun dah takde buat few weeks haa.. swimming jauh sekalii.. mano la tak tambah gebuuuu?  Ya Allahh.. naper aku jadi malas sgtttt?  Mmmm..
 Aku mmg agak bizi sket recently.. keje laarr.. apa lagi.. balik lewat sokmo.. jadi penat.. stress jugak keje byk ni.. adoii.. jadi bila dah lewat badan pun letihh.. bila masa lak nak exercise ekk?

Ntahlah.. tapi aku sangat takut badan aku ni naik lagi.. sebab bila nak turun sgtlah susah.. i know la kann.. pas ni nak jaga makan.. nak puasa sunatlah.. di samping mendekatkan diri pada Allah dapat gak mengurangkan makan.. buat seminggu sekali or dua kali jadilah kan?  Aku ni bukanlah rajin ngat.. but if x sempat exercise proper baiklah puasa.. ken kenn?

Malam sabtu aku dgn siti anak buahku pi layan buang stress dgn pi massage satu badan.. terjerit2 kami berdua menahan sakit.. pd hal tukang urut tu kata dah paling relax urut tu.. i guess mmg badan aku sakit2 laa.. redha je tahan sambil geliat2 bila kak anne tukang urut tu cari point kat pungkok aku.. nangis aku tauu.. hui sakit gilerrr..


pic2 ni sebelum massage.. 
selepas massage.. cer tgk ni.. beza tak..





Terjumpa lak liza adik iparku dgn anak2 dia mika and nisha kat slyg mall..kami lepak makan mi kat mamak dulu sblum balik lepas urut.. lapauuu..
tu lah dia.. kalu janji2 nak jumpa payah sgt nak dapt jumpa.. masing2 sibuk kan.. dah terjumpa haruslah byk mende nak story morii.. rinduuu.. gitu.. dpt2 pulak siti belanja kami makan.. hmm.. sonoklaaa.. kann? Tq siti.. ateh syg kau!!