Thursday, December 25, 2014

selamat pagi darling

Assalamualaikum.. it's now 7.39 am and i am on bed still "golek2".. dowant to bangun yet but i rather do new entry like this.  Bangun subuh tadi terus lepak2 kat sofa.. nak buat bfast tak jadi sbb aku dah janji ngan along and angah nak sapan sama2 pagi ni.. either kat pasar or kat umah mak.  So.. what's the point kann?  Lagipun bukannya laki den bangun lagi haa.. pakat tido balik dia and anak2 semua.  Akupun ngantuk agi ni tapi kang tersasar how?

Aku tanya kanda kol brapa dia balik smalam sbb aku sedar2 ayam time tu cuma x leh bangun sambut dia balik.. x larat dah.. dia kata 2am.. betullah jangkaan aku sbb kalu dah almost 10pm keluar meeting apa barang balik cepat sangat.. tentu2 4 jam tak cukup.. nak minum2 lagi campur sembang2 dgn kengkawan?  Kan?  Mmg bizi sokmo kanda skrg ni.. maklumlah dah jd ajk persatuan anak2 kola perlis aka pekola.. tentulah byk nak dijalankan.. kalu tak jangan berpersatuan kalu tiada apa2 aktiviti memajukan rakyat or i mean ahli2 nyaa.. gitu.  So aku kenalah paham.. tak apa lah kanda pergilah berjuang utk persatuanmu.  Kami sokong ajerlah dr blakang.  Asalkan bila bersama dengan kami kanda ada masa dan tak lebihkan yg lain kami dah syukur.  Selama kami masih keluargamu aku dan anak2 selalu ada jer di blakgmu.. cewahh.. bukan main panjang lebar kau tulis pasal ini yek.  Pd aku dah x penting sangat nak bersama2 bermesra3 macam org2 lain mesra2 laki bini tu.  Yg ada cuma rasa tanggungjawab je la kot antara dia dengan aku.  So.. itu yg ada aku jalankan sajalah demi kerana Allah.  Kerana bersyukur diberi suami dan diberikan nikmat keluarga olehMu ya Allah sgt besar dah nikmat2 itu. Perkara2 lain yg tak puas hati tu anggaplah sebagai satu ujian kecil menguji kesabarann.. aku baca smalam kesabaran tu bukan ada hadnya.. malah bila2pun harus terus bersabar jika kita maukan redha Allah dalam hidup kita.  Sabar, sabar dan teruslah bersabar demi keranaNya yg maha pengasih dan penyayang pada umat2Nya.



Angah dah mai malam tadi.. borak kejap je sbb aku dah nak lena masa dia mai umah mak sblom chatting dgn kawan2 grup.  Dorang pesan beli ikan pekasam dgn belacan dgn pulut susu.  Ingat tu?  Kehkehkeh.. si june wahab si caterer jiwang tu soh aku bwak balik the whole pekan rabu tuu.. baguih punya mintak tuu.. haa.. layannnn.  Gitulah kawan2.. buat aku tersenyum kadang2.. tapi tergelak selalu2.. 



Kalu tade aral melintang in sya Allah malam ni kami sekuarga dengan along and angah jugak dgn kuarga masing2 akan bertolak ke kuala perlis utk jalan2.  Maybe pi siam few places sebab along angah tingin nak shoppin di sana.. aku sendiri kalu ikutkan wang kelian tu tak tingin sgt.. tapi sbb kanda sudi nak bawak tunjukkan dorang maka akupun layankan sajerk laa.  Pastu nak pi alor star pastu nak ke penang and balik kl.  I wish langkawi ada dlm senarai sebab aku sgt suka langkawi tapi tak jadi plak sebab situ baget tinggi mengikut kata alongg.. hehee.. dorang kata dah pegi takmo pi lagii.. alasan kan.  Kalu aku.. 116 kalipun suka langkawi.. rasa nak dok tepi pantai tido baring semua kat sana.. entahlah jiwa romantis aku ni dengan laut suka amat.. ehekkk.. romantis la sangat.. eh akupun tak sedar yg aku ni sebenarnya romantis.  Bukan lorr.. aku ni brutal la.. remember that.. but aku mmg suka laut sbb melihat laut ada pahalanya seperti juga kita melihat wajah ibubapa kita dan melihat quran.  Haaa.. kann?  Correct me if i am wrong.  Sejak aku tau mende tu aku jadi lebih suka pd laut.. dan jika kita lakukan sesuatu kerana kita ada ilmu tentangnya tentulah kita lebih dekat dgn pencipta kita.. subhanallahhh..

Apapepun semoga trip kami selamat pi balik yer.. amiiiinnn.



Dah la ek.. nak mandi ker nak kacau and kejut kanda?  Dia masih kroh2 tuu.. adoi laaa..

Doakan kami selamat ye?


Monday, December 22, 2014

nujum pak belalang dan rock melon

Tv2 is showing nujum pak belalang.. and aku sorang2 depan tv.. letih sbb balik dr gym.  Kanda takde.. aku balik rumah dah siap2 pakai baju tido nak dok sebelah dia.. dia pulak nak keluar.. jumpa kawan2 persatuan ntah kat mana katanya tadi.. tak ingat lak aku.. permata2 someting.. hmm.. dia balik rumah awai harini.. kol 3 tadi dia dah kat umah.  Bawak tan sri normah.. chairman opis dia katanya dibagi balik awal.  Tan sri normah bg calendar and bagi diary kau.. hmmm... baiknya tan sri normahh.. padahal kanda keje cover drebar dia jer tuh.. untong kann?  Hehee.. kanda aku ni ramai yg suka.. dia mmg baik orgnya.. tip top punya baik.. rajin keje lak tu.. never say no..always willing to help. tu lah dia kandakuuu.. kalu dgn kawan2 dia seorang yg sangat peramah dan suka jer nak nolong.. dgn sanak saudara apatah lagi.. dgn aku jer dia susah sikit.. eheheh.. tiada berbaloi kot buat baik dgn aku.. hey.. kdg2 makan ati bila mintak tolong dia tak dulik pun.. tapi di masa yg sama dia menolong sedara mara dia.. sakit pulak ati aku ni tau.. hmm.. sabar .. sabar .. sabar su.. kau maafkanlah saja dia.. barulah hatimu tiada kekotoran dari rasa geram dan sakit ati tuu.. aku dah luahkanpun perkara ni kat dia.. biar dia tau yg aku boleh jer survive sendiri.. in sya Allahh.. mmg lepas ni aku berazam utk cuba memberitahu dia jika ada yg aku rasa tak puas hati.. amacam?  Dia nak baiki atau tidak.. terpulang lahh..



Aku bancuh kopi.  Makan sebijik karipap.  Tadi makan honey dew 2 potong.. x sedap.. makankan saja sebab aku nak makan rock melon tak adaaa.. huhuu.. rock melon mmg aku suka amattt.. rasa manis dan lebih rangup dr honey dew.. kan kan? Korang kenal ke rock melon?  Silalah google k?   Rasa nak tido awai laa.. tapi bila nak tido terasa macam2 nak buat pulak.. ekekek.. nak tgk fb.. nak tgk insta.. nak tgk tu ini. Ehekk.. lagi2 kanda takde nak pelok .. ekekek.. ngada2 pulak ko malam ni su.. sapa mau layan?

Jom masuk bilik.  Moh kita baca2 sikit ayat2 quran and terjemahannya sblom tido mehhh.. zzzz






Sunday, December 21, 2014

apa bikin?

21.34 aku kat kedai burger tepi futsal court.  Balik dr kl festival city dgn anak2 and kanda.  Layan 2 movie kalini.. kanda kalu anak2 yg ngajak cepat jer.. akupun tumpanglah sekaki .. diajak okey jer aku.. hee.. dah memang tggu je peluang nak jln2 dgn kanda selalu kann?

Ni pic mintak tolong azmeer amikkan.  Aku suka amat jeans askar ni.. tak sangka selesa.. mula2 beli rasa cam cawat pendek.. tapi bila pakai ok lak.. poket pun dalam.. kakinya pun panjangg..