Wednesday, October 01, 2014

jauh

nak cerita pasal kejauhan hati
tapi tak tau nak mulakan belah mana
sakit perut dr subuh
ngadu kat kanda
abis nak ngadu kat sapa lagi kann?
dia diam jer, pastu..
dia lak ngadu dia sakit lutut lak, ptong stim tul kanda ni.. baru nak manja2.. huhuuu.. mintak aku punya knee guard.. usaha mencarinya, aku dah tak pakai lagi.. sian lak laki den nih.. aku dulu teruk gak menderita sakit lutut.. sekarang Alhamdulillah tak sakit lagi.. ya Allah, kau berikanlah aku, familyku dan org2 yg kami sayangi kesihatan yg baikkkk.. amiiiinnn..

nak pi keje tu dia mai lagi sakit tu, lama dah tak sakit, dah nak mati kot.. Astaghfirullah hal adzim... dosa tak kata gitu?.. tapi mmg sakit yg datang2 menarik urat2 perut ku di pusat sangat menyiksakan.. tahan je laaa.  tanak pi keje tak boleh, sbb harini closing, tentu lagi teruk kalu aku tak masuk, dorang maybe pecat aku, due to this.. adoi laa..
nak nangis nahan

bila dah lega bab keje, petang2 hari mula rasa jiwang tak tentu hala

mengapa aku merasakan
dalam sepi terbawa pedih semalam
ku perlukan teman yg selalu di sisi
menghilangkan duka lara
dan aku mula temui
siapa aku
selama ini keresahan
izinkan aku di sini mendampingimu
hanya bersamamu
jiwa ini seikhlasnya bahagia

sejauh ini kisah kita
permata di jiwa hanya kau kasih
seakan kau menerangi duniaku
aku genggam azimatmu
dan aku mula temui siapa aku
kau nyalakan kerinduan ini
memberiku kekuatan
kaulah satu2nya bagiku
percayalah

-dina-sejauhini-








Monday, September 29, 2014

hectic weekend

sabtu pagi siapkan sarapan anak2,  nasi goreng kailan with hotdog cheese.. ekekeke... nama nasi goreng tak hengat.. bukan ada apa2 pun, just sosej cheese tu buat rencah dipotong halus2.  jadilah dia makanan hebat utk anak2 aku yg nak ku tinggalkan sbb nak gi jumpa gang fb.. zie cintaqaseh namo ey.  tup2 along kata baby aimi tak datang sbb wan dia nak jaga haritu.. so alongpun bitau dia nak ikut.  maka tunggu pulak dia bersiap, jadi lewat ler pulok.. heheh

jumpa zie kat prima gombak, dia tunggu dah situ, so kami bfast dulu.  abis bfast, zie tinggalkan keta dia sana, naik kembara aku, kami gi festival city.. aku bukan tak penah pi festival city nih, selalu sangat dah pi dgn kanda and anak2.. along je yg tak penah pi lagi. cuma aku malas nak belajar dricve ke sana. ni nak taknak, zie tunjuk jalan, okey la, sampai jugak.. ehhehh.. so in future, i can just go with the kids, takyah tunggu kanda kalu nak gi movie.. buleh camtu? mano syok.. org ado laki tentulah nak laki layan.. nak laki ado samo2, yo tak?  eh, dah lalot citer pasal laki lak.. ekekeke..

kami pakat tengok citer by mamat khalid -  "amir dan loqman pegi ke laut".  best gak, suka sgt.. macam2 ada dalam tu.  fighting scenes pun best amat.. slow motion yg sgt effective.  ganas tak tentu hala.. kalu nak review, wa buleh bagi 4bintang.. ok tak abang mamat?  ok tak okay la kannn..

abis movie dah almost 2, kalut mencari surau... hehehe.. siap posing2 selfie semua.. masuk katson lak.  ingat tanak boli apo2 tetibo terboli pasu and bunga2, untuk mak.. sian mak, lama tak ikut den berjalan.. so, den bolikanlah sebagai ingatan den sayang kan mak.. huhuuu

dah tu kalut lak lapau.. masing2 tak ngaku lapau, tapi bila makanan sampai kat ayam penyet tu.. masing2 makan dengan penuh khusyuknya.. ehehehe.. sodap pulak tuuu..

apo lagi ni ha..
oh ye. pi ekonsave lak, boli quaker ot, dipesan dek ameer sblum pegi lagi tadi.

pastu balikkk

malam pas maghrib gang chat wassup smsb lak kata nak jumpa ngeteh, so pe lagiii.. terlanjur dekat, akupun zass laaa,. sonok lak tu borak2 dgn gang.. oi namo pun gang, tentulah best kalu dah jumpo kann?

ahad lak lepak pasar sampai tengahari, pastu gi pasar borong, pastu tunggu che tak mai umah bawak aku gi komuter nak gi muaz cari tudung murah.  dia nak belajar naik komuter so aku tunjukkanlah.. heheh.. kelakar but then, org tak pernah tentulah rasa janggal kannn?  aku suka je nak bawak org kannn.. sampai muaz, borong sakan dia... pastu cari toilet kat sogo, pastu minum kat kopitiam  bawah tu.. sedap giler kopi tarik dia.. huhuuiiii. .. makan lak dengan karipap besar.. che tak tak beli banyak kipap sebab dia ingat aku makan sikit.. ekehkekekehehek.. geli ati lak aku haaa.. org besar makan mana nak sama dengan org kecik comel.. tapi aku banyak jugak di nasihatkan dek che ta haritu.. huhuu.. thank you mafrennn..

nak keluar sogo jumpo la terserempak dgn UAI.. hensem suci muko dia.. ehheheh..

tamat