Friday, October 17, 2014

setara

takkan ada lagi cinta yg setara.. kau dan aku, kau dan aku - kaka & zizan

aku sayang kau
aku cinta kau
kaupun? hmm??
teramat sayang katanya..
ekekeke...





Thursday, October 16, 2014

ponek

Baca elok2 tajuk tu.. jgn silap.. heheh..
Aku baru siap solat zuhur ni.. masih kat surau.. lama lagi kol 2.. so.. amik kesempatanlah hapdet blog jap.. sapa baca?  Ontah.. ado ko yg baco?  Kalu ado baguihla.. tak ado pun tak apo do.. aku mang syiok sendiri tulih ni.. ekekke... buat ingatan diri di masa depan yo.. bilo2 boring ku tatap lah blog ku yg bersepah entry2 ntah apo bondo.. macam diary hidup den la haa..




Okeh.. merapu jer dah 1 penggan.. tadi nak citer pasal apa kan?  Ohoho.. tajuk penat.. tentulah berkisar dgn aktiviti kerja.. sementelah aku bekerja dan bukannya buat keje kat umah.. kang kata surirumah... dorang kata dorangpun penat.. kannn.. aku mmg tabiklah org yg surirumah tu semua.. keje yg sangat mulia menjaga keperluan rumah tangga dgn anak2 dibawah penyeliaan dia sepenuhnya.... aku tak taulah bila betul2 dapat buat macam tu.. last skali tanya kanda boleh ke aku nak benti dah?  dia jawab boleh.. tapi takde la nak pi bercuti2 dan berjalan2 macam yg sekarang ni.. hehee.. kau tak paham ker.. tak bagi la tuu.. keje lah sampai kiok or maybe dia akan tukar pikiran later2.. kann?  Aku plak kalu keje mmg all out.. ye lah.. bila org kasi tggjawab ko accept.. haruslah buat terbaik.. ni plak dah masuk dept tax.. GST lak lagi.. aku shibuklah shikitt.. kengkadang memaksa aku merelakan diri utk stayback siapkan keje.. penah kena sound sbb aku balik lunch lambat.. sungguh aku terkesima time tu sbb aku jarang2 gak lewat.. sekali lewat siap kena panggil boss.. nmpak beno dema amik berat kat aku kann?  Huhuii.. tu la nak ngadu.. harini tadi lepas 12.30 aku dah tak larat sgt.. ingat nak pi kl sentral makan dgn bofren.. tapi tak jadi la pulak.. maleh laa.. dia kalu janji so selalu kata yer.. bila tiba masanya sokmo "saya tak dapat la lunch sama awak.. saya ada tutt".. sabar byk2 lah aku dgn kanda.. at times mmg aku jauh hati.. jauhhhh.. tp ngenangkan dia keje dan bukan saja2.. aku pujuklah hati sendiri..

Semalam balik lewat gak.. macam lepas ni aku kena biasakan diri lewatlah.. kanda dah lama sampai.. tgk tv citer remy ishak sambil main game kat hp.. aku buat2 la manja mintak picit kepala.. kena ujan sana sini mmg senang pening.. and kanda urutla kejap pala aku.. pastu dia kata.. kalu tensen bukan urut kpala laa.. so dia urut la bahu aku.. oh ya Allah.. kau turunkan malaikat kat laki aku ni yer?  Tq yer sbb kanda mau picit bahu and tengkuk aku saat aku kepenatan semalam.. Alhamdulillahh.. huk huk.. rasanya naik balik perasaan syg kat dia about 20%.. eheheh.. yup.. increased.. i hope he can always do that to me in future.. aku malas dah nak tanya2 or buat2 macam aku caring sgt sblum ni.. wat donno jer kat dia.. maybe kanda terasa kowttt.. how?

Kat opis kalu nak peaceful buat keje selalunya lepas 5.30 baru dapat.. byk nau gangguan itu ini begitu gini.. ekekek.. but all and all.. aku suka keje aku.. aku enjoy the challenge.. byk yg aku kena belajar tp kena sambil2 lah dalam keje..

K lah.. byk gak aku tulis yek.. tu la malas hapdet guna smart fon aku ni.. jari2 ni mmg pantas ngat naip.. kalu typo tu paham2 la yekk....





Monday, October 13, 2014

sakitnyerrr

Pic atas ni tiada apa2 relevance nya dengan cerita yg nak aku smpaikan ni.. sekadar bergambar nak tgk muka sendiri katanyer.. smalam sblum kuar pi berurut..  kaki selfie yg suka buat macam2 pose utk puaskan hati sendirikann.. hehehe.. mapuhhh..

Apa nak citer tadi.. oh yess.. pasal sakit.. badan aku yg sakit sebenarnya.. dua tiga hari kemarin tu badan macam x sedap jer.. lemah gemalai tiap kali bangun pagi nak subuh.. nak kata tak makan jamu.. aku makan.. nak kata aku tak mandi semalam, aku ingat lagi aku mandi.. tapi aku agaklaa.. mmg tilam tu dah keras semacam.. keanjalan menahan bodi solid aku ni dah berkurangan.. membuatkan badan aku yg berketul2 ni .. especiallu pinggang and pungkok aku sakit2.. huuhuu.. aku mmg kalu sakit pinggang aku tak boleh nak compromise lerr.. so.. semalam petang.. lepas semua dah settled nak baring2 sambil baca buku.. teringat lak nak pi berurut.. macam agak baru gak pi urut satu badan tapi pedulik apa kan.. dah sakit2.. dah macam tak leh tahan urat2 semua pun tegang sbb stress keje.. stress hidup.. stress cinta.. stress anak2.. semua joined sekali kau..

Kanda naik katil nak tido balik.. tadi dekat2 kol 3 baru bangun ni nak tido lagi.. kemain asik tido yekk.. mentang2 cuti.. aku pun ngajaklah dia menemankan aku pi slayang mall kat kedai refleksologi yg aku biasa pegi tu.  Kanda tingin gak.. soh aku blanja.. well.. okey lorr.. dia mau temanpun aku dah seribu rahmat.. selalu aku pi jer sendiri.. ni dia ada and nak teman.. why not.. so kami pi.. azmeer pun ikut jugak sbb boring.. idaklah mau membiarkan umi and ayahnya berduaan.. hmm.. nak kepit kanda pun tak senang.  So.. smpai situ aku pun dah booking kak anne.. akak yg biasa tu laa.. arrange kan kanda punya urut kaki sejam.. aku pi bantai urut 1 badan smpai 1.5 jam.. oh ya Allahh.. sedap ke sakit ker tatau lah nak kata.. ada part tu aku rasa sedapnya leganya.. ada part tu rasa.. makk.. sakitnyerrrr.. hehee..

lepas abis siap urut.. rasa cam nak pengsan lembik and it was supposed to be refreshing?  Adoi.. tahan jer laa.. kanda and ameer bley nak pi makan plak pas tu?  Aku rasa cam nak tido mati jer dah.. tapi layan jer la dorang.. pi la kuarkan duit lagi and kanda bawak kita pi makan kat aman seafood, our fev place..

Sampai umah aku trus wudhuk.. solat isyak and nak kaboom.. masya Allah shakitnyer abangggg.. vadan shayer rasa lembik and lunyai.. huhuu..  tido pun rasa x bergerak2..

Next day.. which is today.. hanyut susah nak bangun daa.. bangun jugak lah sbb dah ada tanggungjawab la kannn.. hehee.. tak smpai ati weh nak emergency or mc sbb kojo den melambak.. vadan sakitpun den bawak2 yo lah.. huhuu.. ngadu kat kanda pun tiada dipeduliknya.. nak mengadu kat blog jerlah.. i love u blog.. u are my place to put all my feelings into.. besides telling Him..

Tu je lah dulu.. semoga tulisan ini memberi ingatan yang aku sudah pi berurut membetulkan urat2 and mengeluarkan angin2 dalam badan yg sangat menyakitkan badan tua ku ini.. ya Allah.. kau lindungilah aku.. Kau jagalah kesihatanku.. kau jadikanlah aku hambaMu yg rajin beribadah kepadaMu.. selagi hayat dikandung badan.. akan ku usahakan membahagiakan mereka2 yg aku sayangi.. aminnnn


Sunday, October 12, 2014

janji

Ya.. kau pernah janji sama aku remy.. kau ingat tak janji2 mu itu pada aku dulu?  Kau akan cuba bahagiakan aku.. kau akan cuba berbuat apa yg aku suka..  hmm.. kau sekarang bagaimana remy?  Adakah susah bagimu mengotakan janjimu?  Dah ku duga.. bukannya apa2.. kau tak benar2 berusahapun utk menunaikan janji mu.. sekarang kau sudah lupa pun yg kau pernah berjanji denganku.. sekarang kau mahu membuat janji baru ya remy?  Hmm.. kau buat aku sedih kau tau tak remy.. benar2 sedih kerana aku makin rasa lebih tak dihargai dari sebelum kau membuat janji dulu.. apa2 pun tak menjadi.. hanya aku.. bak kata hyperact.. aku jadi tambah sedih.. aku jadi tambah pilu.. aku jadi tambah sayu.. aku aku aku.. itu aku.. kau mmg pandai minta aku jaga hatimu remy.. kau sendiri pun tidak menjaga hatiku.. lalu aku ingin apa lagi darimu?  tiada apa yg ku ingin darimu remy.. kerana aku tau aku tidak boleh meminta2.. tiada guna merayu kalu kau sendiri tidak mampu utk mengatakan ya.. terlalu kompleks masalah kita remy.. semua bermula dari kata2.. aku berjanji..

Dari itu remy.. kau buatlah sebaik2nya utk dirimu.. aku sentiasa doakan kita terus kekal bercinta hingga ke syurga wahai remy ku.. karna.. aku terlalu menyayangimu.. oh remyku!!