Saturday, November 22, 2014

hujan lebat nak tido jomm

Harini sabtu.. dah masuk bilik.. naik katil lepas azan asar.. bukannya nak solat sbb aku cuti.. tapi nak tido.. mato sgt ngantukk.. jujurlah kan.. perut kenyang nak tgk tv citer hindustan aku mmg tak layan sgt.  Kanda aku ajak borak macam dengar tak dengar.. bacakan joke dr fb pun layan tak layan.. sakit pulak ati ni.. nasib den laa.. dapat laki tak berapa kisah den.. nak nangis mikirkan kdg2.. ish ish ish.. tu malas mikir tu.. bangun angkat bontot gi masuk bilik.. layan fb.. hapdet blog la haa.. ada partner cuma takde suara.. boringgggg..
Ni antara lauk masak tadi.. kacang panjang tumis dgn pedal ayam and telor.. malas nak mikir lauk susah2.. lain2 sambal sotong.. ayam goreng and acar buah pali.

Salah ke aku kalu aku asik online jer?  Aku nak berborak.. aku nak cerita2 takde yg nak layan.. aku dgn anak2 je la gurau2.. hujung minggu kalu tak jalan2 mmg confirm aku bosan.  Kanda pakat tido.. aku pun nak tidolah.. since aku ni tak diperlukan lagi.  Masak dah siap.. dah bagi makan semua.. sudahlah.. u can do what ever u want.. aku rasa nak tido tamau bangun2 dah.. can?  Uih.. dosa mintak cam tu tau.. tamau lah.. tapi semenjak dua menjak ni memang terasa macam ntahlah..



Dapat tido kojap.. 30 minit.. terjago sbb mesej masuk.. golek2 layan chatting  wassup dgn kwn2 grup ex smsb.. grup tu sumer pompuan la kann.. spesel sbb nak kongsi kisah suko duko hidup la kononnya..

Suzen nanti pas maghrib ajak makan kat BBS nun.. in sya Allah aku nak pegi.. aku rasa kawan2 lagi suka dengar aku cerita.. aku berborak bukanlah pasal artis.. tapi at least sesuatu boleh kongsi dgn kawan2..  tu lah guna kengkawan.. masa susah masa senang kalu ada yg masih stick dgn kita.. peganglah dia.. aku tak ramai kawan tapi yg ada tu mmg bagus2 punya kawan.. yg lemah lembut.. yg ramah tamah.. yg kuat nasihat.. yg pandai bg tips nak nmpak muda.. macam2.. tak boleh belah kawan2 macam ni.. dorang aku gelar sahabat sejati.. harap2 silaturrahim ni akan berpanjangan sampai bila2..


Kanda ni pantang ada cuti.. kroh kroh kroh je la keje dia.. heee.. sakit lak ati aku ni .  tambah sakit sbb tak tido dgn aku haa.. kalu mau tido dlm bilik ni bley gak aku tumpang tido di bahu dia.. ini tak.. asal letak kepala jer kat sofa mmg hanyuttt.. tak kejut tak bangunnn.. tapi ye la kan.. hari cuti.. tidolah.. apa lagi nak buat.. biarkanlah dia berehattt.. akupun boleh berehat jugak.. ye ker?
aku nak tido kalu dah terkacau.. mmg hampeh laa.. bangun la jawabnya.. hmmm..




Wednesday, November 19, 2014

lumba peghu perlis



Kami balik perlis jumaat malam 14/11/14.. coz esok pagi dah muka pesta sungai kat kola perlis..

Sampai2 dah siap2 letak barang2 beg bagai trus ikut kak lina and kak zah gi cari bfast.. tu dia.. macam2 kami beli.. maklumlah ramai.. ekekek.. murah wehh..   hari ahad cam tu gak.. macam2 beli masa bekfast tp tak ramai niaga on ahad sbb that was final day pesta.. semua pakat gi nyorak la kann.. huii.. semangat dorang sgt best sgt kobar2.. akupun terikut2 sbb join dgn kak lina and kak zah yg mmg sgt bersemangat.. team kanda pekola tak berapa feveret sbb baru first time ditubuhkan.. eh entahlah..

But aku sokong 2 team lain.. tok janggut sbb tu kg sbrang tok pi punya team and satu lagi team kuda laut ikut kaklina sbb angah anak dia dalam team tu.. quite lajuu.. huiii

All and all.. tok janggut menang nomor 3.. besar gak pialanya..

Tengok pic sudah yek?




















Tuesday, November 18, 2014

semilanbelas taun yg lalu

Harini 18 november 119 taun yg lalu.. aku dinikahkan dgn kanda.. lama ke sekejap?  Ntah.. ada rasa lamo eyy.. kdg2 rasa uit.. kojap yo dah 19 taun?  Amalpun dah 17 and adik 12.. dua je permata2 hati aku hasil kongsi hidup dgn kanda.  Syukur alhamdulillah.  Tada sapa yg sempurna dalam donia ini.. tapi kita cubalah lengkap melengkapi satu sama lain.

Tak suka kalu bitau.. tapi kalu tiada apa2 dibuat utk mengubah bg membahagiakanmu.. maka redha sajalah.. kau pun bukannya org yg membahagiakan su.. hukhuk.. menyakitkan hati jer kann?