Wednesday, August 07, 2013

its the end


selamat hari raya semua.. maaf zahir batin juga..

aku masih keje ni.. office bagi half day pada yg menyambut raya.. so aku tunggu je lah sambil ngabiskan keje (boleh abis ke niiii?).  some more aku ada constipation session dgn boss (coaching session) harini kol 10am.. ntah apa nak discuss pun wallahu a'lam bissawab.. memalam nanti baru jawab.. hik.

ketupat rendang semua aku tak ready lagi.. along aku dah tipon subuh tadi ajak pi beli daun ketupat.. oh so raya if you want to menganyam kan?  aku tu je la kepakaran aku .. menganyam ketupat dgn daun kelapa tu la.. lain2 wa tatak leti woo.. alhamdulillah.. byk taunpun aku amik bahagian nganyam je la beb.  itu kalu kat umah aku or umah mak.. kalu kena balik kg.. harapanlah dapat ketupat cam tu kan.  oh how i wish dapat raya cam dulu2.. i wish i wish and i wish.. but i dont think my wish will be granted.

nak beraya pun ada drama weh.. malas dah. 
kenalah redha je dgn ketentuan yg kita ni ngikut saja.. but aku pun dah letak syarat aku.. heheh.. nasiblah.. nak ikut bagus.. tak nak ikutpun mak tak kisah.. mak dah redha jer..





meh kita layan lagu raya sambil2 buat keje...





anyways.. next week cuti seminggu apa ke nak dibuat.. pekata kita pi holidayyyy?  berangan jer nii.. sapa nak teman i niiii?


Tuesday, August 06, 2013

anak den pandai english



when i saw this, i remember asking my eldest son, akmal.. what is lmfao.. do you know?
he said.. i thot u know better than me.. coz u were the one who told me what LOL means.. hahahha


no, actually akmal doesnt know what lmfao means.. hahah.. and i am so glad. heheh..



2013



2011

beza byk tu in 2 years time.. akmal dah semakin tinggii..


Monday, August 05, 2013

makin lama makin sayang?


Aku pasan sgt skrg  ni.  Kami asik tak sependapat je.  Dari dulu pun sama kot, tapi dulu aku malas nak gaduh2, aku ikutkan saja kehendak dia.  Tapi sekarang makin lama makin tak tahan.  Semuapun aku kena ikut dia tak adil ye tak?  heheh.. nasib la.  satu lagi aku cukup cepat terasa.. kenapa yek.. maybe dah tua and nak attention kot.. tapi dia tak perasan ke?  yg dia tau bini dia asik merajuk je agaknya.. hmm.. aku mmg cepat merajuk kalu aku rasa dah disakiti.  kadang2 mende tu kecik je pada dia, takde mende, tapi pada aku.. masya allahhh.. takkan ko tak kenal lagi bini ko yg sesekali nak mengada2 niii? nak manja2 ni?  kalu ko tak layan bini ko ni.. sapa lagi nak layan dia.. abislah air mata berjejeh mengenangkan kenapa tak dipedulikan lagi..

ini entry bukan meminta simpati.. aku tak reti.. ini adalah luahan hati.  aku tak rasa semua lelaki sama.  ada yg semakin lama kawin semakin amik berat isteri.  ada pulak yg semakin lama semakin tak pedulik bini. bila bini dah takde or dah menyampah and buat pasal, baru ko tertanya2 kenapa bini ko jadi gitu gini.  mmg bukan semua salah ko, ada gak salah bini.. tapi sebagai ketua keluarga, kenapa nak berkeras, kenapa taknak berlembut settle kan hal rumahtangga?  asik ko je betul, asik bini je nak give in.. mmg tak kena sgtlahh.. belah



this is a gift for my raya.. from my bff.. shiera.. love u laa.. will use it this raya and will be happy with it.. hahah..