Friday, July 19, 2013

tua bangka tak sadar diri

hui tajuk tak boleh belah..
takde mende.. aku ni asik keletihan dua tiga hari ni.. semalam sampai tak terbangun sahur semua org sbb aku tak larat kau.. huuu.. mahap la kanda and anak2.. mmg umi tak larat tuu.. cuma terjaga dah kol 5.27pagi.. umi je la bangun sensorang minum air masak pastu layan tido balik.. oh so bad of me.. kalu aku kejutkan pun korang aku sure pasti yakinnya korang takkan mau bangun.. so.. redha jelah umi yg dapat bersahur sorang.. hatta segelas air masak sajapunnya adoi.. mahapkan umi sekali lagi ok?



nak citer bab dah tua2 ni byk betul mende terasa perubahan kat badan aku ni.  mula2 lutut buat hal.. ni sib baik dah ok, cuma ku tahankan saja bab sujud time solat tu kan.. but then, Alhamdulillah sgt lutut ni dah baik and aku dah boleh buat senaman2 tu semua.. cewahhhh.. katanya nak badan cantik, sporty gitu.. 6 pac ke jadah pe... aku rasa aku ni bukannya 6 pac, tapi lebih 12 pac la kot.. hehehe.. matilah ada yg kata aku perasan tak sudah haaa. oh mahapkan aku okey.. kita tak salah berangannn.. hik.



 
oi banyak sudah ku taip di kala idea tak berapa nak banyak ni. ramadan masuk 10 hari... aku baru je nak start tadarus dgn mak masuk hari ke 2.. heeheheh.. oh janganlan kau gelakkan kami.. yg penting kami berusaha menghidupkan suasana membaca quran tu okey?  sib baik mak aku suka je nak join aku baca.. tiap kali aku baca.. mata cam nak tido sesangat, but bila abis je sodaqallahhulazim.. kemain galak aku pi borak2.. heeee.. jahat betul kan.. ya Allah kalu aku berubah.. biarlah aku berubah menjadi lebih baik ye .. Kau saja yg memahami hati2 manusia ni kan?

orait... will write again soon.. adios



aku tau dah muka aku tua cam mak sok.. kalu sampai la kan.. tentu lebih kurang cam mak jer.. hee


time nak manja2 dgn mak masa ni lah.. korang ada mak pak, sila lah beri kemanjaan pada dorang.. ok?

Wednesday, July 17, 2013

selamat pagi sayang

selamat pagi sayang
apa kabar engkau di sana

ingat tak lagu noor kumalasari itu?
mmg agak rancak lagu tu.. zaman den kocik2 dulu macam suka jugak..




tiba2 hati berlagu riang.. ye lah. bila apa yg kita mau dan kita doa2 kan dikabulkan Allah.. tima kasih pd yg memberi panduan dan doa ye!!
pasti kita rasa seronok, walaupun sikit jer tu.. berkat doa di bulan ramadan juga pastinya..


Alhamdulillah syukurrr sgt!! 

dia cam tersedar sejak aku sms dia haritu tanya mana pi janji dia nak buat aku macam kekasih dia.. ke nak berpisah jer?  oh so tersentap maybe.. and just realized i am also the important part of his life i guess.. oh best la kalu itu yg menjadikan dia balik and layan aku baik sikit.. bila aku sentuh, dia sentuh balik.  bila aku nak peluk, dia layan peluk balik.  bila pi usap2 pipi dia, dia pegang tangan aku dan letak kat kepala dia soh picit2.. eh selalu plak dia ngadu sakit kepala skrg ni tauu.. hmmm..



aku suka dgn perkembangan ini.. bukannya byk sgt yg aku mintak, cuma layan aku macam kekasih, layan aku borak and manjakan aku sikit2, sudahler.. hik.. if that is too much to ask, mmg baik kita berpisah je lah kanda.. tak gitu?  nasib akulah dapat lelaki yg perangai cam dia.  tak mau meluahkan rasa sayang, cinta kasih, amik berat or whatsoever, but, maybe dia tetap sayangkan aku.. huuuuu..



adios.. later i story lagi k?

Tuesday, July 16, 2013

syukur

kamu bahagia?  ya, aku bahagia.. ada suami, ada anak2 yg sedang membesar, pendek kata ada keluarga.. some people byk tak lengkapnya dan kadang2 mencemburui aku dan yg lain2..
yelah.. nikmat berkahwinpun bukan semua mampu memilikinya, nikmat mempunyai anak2 jugak ramai yg tak lepas dugaan mendapatkannya.. nikmat hidup ni haruslah kita syukuri walau kita rasa diri kita tak cukup2 lagi.
memang manusia sentiasa tak cukup. inilah sifatnya..  akupun selalu begitu. ya Allah.. Kau tunjukkanlah aku jalan yg lurus, jalan yg sebaik2nya.. bukan jalan yg Kau Murkai






Monday, July 15, 2013

kejut










these are current pics of my lovely boys.. abis, anak aku kan, haruslah aku kata lovely.  tak kisahlah how they actually look like... heee.. anak den, pastilah no. 1 di mato den, ye tak?

Akmal is going to be 16 this october and Azmeeer will be 11 by August.  Aku dah macam tak diperlukan bab2 memanjakan dorang but, they are still my babies, so it is my job to give them tender loving care, kan?

bulan poser ni mmgla susah nak mengejutkan dorang bangun sahur.  Akmal will be home from surau very late, almost 1 or 2am sebab menolong2 berkemas di surau.  Every year pun dia akan buat keje begini.. bagus lah, at least dia buat kebajikan kan kan?  Adik kadang2 pi menolong gak, tapi tak sekerap abang.. so, dua2 pun tido lewat, so time nak bangun sahur.. adalah satu perjuangan utk aku mengejutkan dorang.  huuuhuuu.. takpe.. demi mereka nak berpuasa, akan umi buat apa saja utk mengejutkan dorang.