Friday, August 11, 2017

oh my darling jom gi genting..

jom la pi genting darling..
u ingat tak apa yg berlaku kat genting haritu?
i tau u suka suasana nyaman sejuk dingin macam tu..
kat malaysia ni genting antaranya yg suasana cam tu kan ling kannn..
jom la linggg..
u taknak ye.. penat dah i mujuk.. takpelah.. u tanak i takleh paksa..
biarlah i pegi sendiri genting..
nikmati sendiri suasana sejuk itu...

babai ling..

hehehe.. bab mengarang bagi kat den..
tu kisah org ajak kekasih gi genting tapi tak dilayannnn.. booo

so minggu ni kita diajak pi genting, kita pilah.. bukan dgn darling kita tu la tapi.. kita pi dengan kengkawan opis kita je.  ira, aiza and ex kawan opis, kak ita norita.  kami nak pi tengahari ni sempena opis bagi half day coti.. flexi friday today.  diorang nak shopping,  i lak nak tengok diorang shoppingn sambil i makan angin..






Thursday, August 10, 2017

makan jom

hari2 pun makan.
sampai tatau nak makan apa.. tapi, tulah.. nak soh puasa malas sgt.  bila rasa itu dtg nak puasa, ehh.. piyed lak. ko mmg gatai kan?

ini pun ira tanya kat sametime, ST, kitanak lunch mana kak?  udah lah tatau mana.  yg kami selalu pi ialah plaza sentral.  makan kat kolong.  beli makan or tapau di plaza tetap baju kita akan berbau weh.  itulah power tak powernya kat kolong tu.  pastu kedua kita ada lombok.  actually aku suka sebut lombok sebab yg niaga masak tu ialah indons, nak sedap kami sebutlah lombok.  situ makan selalunya nasi goreng ayam kunyit.  skrg kami biasa makan ayam kunyit dgn nasi putih.  kira dah di asingkan lah.  dua2 pun sedap.  ada sambal belacan and kicap cilapi disediakan.  itulah dia.  lain2 feveret kami ialah, ayam penyet at kl sentral nu.  berjalan sikitlah, but worth it.  kdg2 kami minum air soda gumbira.  balik sunyum je gumbira.. ekekekek..  

mana lagi yek?
sesekali kami akan pi ke nu sentral.  makan dekat teh tarik place tu.  mi goreng mamak dia sedap, also nasi kerabu dia pun awesome giler kau.  puas ati.  dulu ada satu teh tarik place ni near our office, tapi sejak bangunan tu tutup nak buat hospital, takdelah lagi.  so kena jalan jauh sikitlah kalu nak makan itu.  dulu sapan kat situ pun best.. dia ada set roti canai and teh, nasilemak and teh and also mi goreng with teh.  semua pun sedap2.  diakui oleh my bff ira shahira.  skrg kami bekfast samada swiss oven at kl sentral, panetton jugak and most of the time, kat plaza sentral la jugak.  nasilemak bob dgn paru mmg feveret kami.  and oso, nasi goreng kampung with kangkung kat gerai ayam cyber, or lebih popular gerai don farok.. mmg ramah budak tu.  lain2 places shd be la cucur, pastu meal station and.. burger king.

tulah senarai tempat2 makan kami kat opis nih.
sebonar ey, den tatau nak citer mende.

harini nak pi makan lunch kat kepci.  dulu ada kepci kat brickfields ni.  now takde dah.  kena pi kl sentral la jugak ni.  aiyo, pala den poning laaaaaa.. adoiiii




Wednesday, August 09, 2017

separuh mati

kesepian hening malam
bawa semula menemani
kekosongan ini

kudengar kau bahgia
menitis air mataku
kukesedihan ohh

kau telah pergi tanpa cinta
yg sebenarnya ada bersamaku
ku simpan hanya utk dirimu

ke mana perginya setia
ke mana hilang katamu
akulah yg dinamakan kekasih
hatimu utk selamanya

ke mana saat indah
ke mana perginya semua
kala kulafazkan kata cintaku
separuh mati ku bercinta oh

tiada lagi suaramu
tiada lagi kau memelukku
hilang semua manis cinta






Tuesday, August 08, 2017

masih adakah lagi rasa itu.. ?

jika engkau minta intan permata
tak mungkin kumampu
tapi sayang
kan kucapai bintang dari langit utkmu
jika engkau minta satu dunia
akan aku coba
kuhanya mampu
jadi milikmu
pastikan kau bahagia

hati ini bukan milikku lagi
seribu tahun pun akanku nntikan kamu

sayangku
jangan kau persoalkan siapa di hatiku
terukir di bintang tak mungkin hilang
cinta kupadamu

-yuna-

betui ke cinta itu boleh membawa kita kemana2?i tara percaya la.  cinta itu harus ada pakej kasihan and ihsan, baru akan berkekalan hingga ke akhir hayat. cinta tak boleh membahagiakan jika  setiap kali kita saja yg beria2 memberikan komitment.. sedangkan satu pihak asyik menunggu utk dipuaskan kehendaknya.. ini bukan lah cinta pada aku. cinta patutnya bersama dalam susah senang.  dan berusaha membuat pasangan kita lebih baik hidupnya.  membuat dan berusaha bersungguh2 menjadikan pasangan kita org yg bahagia dalam apa juga.  berlumba2 nak membahagiakan tu kalu takde dalam hati korang, itu bukannya cinta.  itu namanya selfish.

namanya cinta harus lebih memberi dan bersedia memberi supaya pasangan rasa lebih disayangi.  sama2 usaha membuat sesuatu yg disukai, bukan sekadar ingin dipenuhi dan ingin dimanjai, tapi sgt kedekut memberikan kasih syg, berkira masa dan wang ringgit dan sgt lokek berkata2 indah, membahagiakan dia...

porah lah

bak kata ziana zain:

yg lafaz cinta hanya bibir
namun diri tak seringnya hadir
disaat engkau diperlukan
aku hampa

apa erti aku merindu
jika kau tak ingin bertemu
apa gunanya bercinta
didalam kepura2an

jomlah kita pi hanimun.. ada lagi kah rasa itu?
sapa mau layan kau su.. pigilah kau sendiri membawa diri..