Friday, May 23, 2014

ameer bosan

Aku balik x berapa nak awai harini.. tension gak sbb turun tangga kat platform tu ketapi dah gerakk.. huu.. redha kan diri jer laa.. x pat gak cepat.. so.. tggu je lah next train..

Siti anak buah aku sms kata dia dahpun smpai umah.  Eloklah.. kalu dia tggu aku la tadi.. harus berakar agaknya dia kat warta tu.. hehaaa.. sian lakk.. tau plak lg dia puasa.. mmg lembik laa.. sbb keje dia byk bergerak la kot.. letih kaki dia selalu komplen.. hmm.. namanya keje.. kalu x letih maknanya mm... macam x buat apa2 la kann.. well.. i myself walau duduk ngadap pc je koje temannn.. tetap jugak penat ok.. more to penat otak or penat mata.. so bila urat2 otak n mata tu bekerja.. the whole body will feel tired.. okey?
I take pride with what i do.. that is important.. cewahh..


This pics were taken when we went back together.. siti mai kl sentral sbb nak balik sama2 tumpang keta aku dr  batu caves.. ada geng best gak.. takde la ngantuk sgt.. dlm tren balik aku selalu fb jer laa.. layan komen2.. or layan jiwang2 kat grup2 dgn gang2 fb.. tau2 dah smpai batu caves.. haaa.. if i dont sleep la kann.. kalu takk.. pakat krohhhh je lerrr.. heee..

Td.. once aku smpai.. aku singgah dulu umah mak.. nak tgk apa makanan best apa ada umah mak.. upernya along n siti and mak puasa masing2.. mengganti and puasa sunatlah.. macam2.. so ada makanan best.. along pun nak hantar sikit umah aku.. hai hai hai rejekikuu.. 

Kat umah ameer sorang je ada.. sian lak tgk anak bujang aku ni main lego macam budak2 kecik.. hee.. dah 12 tu umur dia.. abg dia akmal gi main futsal rupanya.. so aku shower and all.. solat maghrib and terasa ... oh so bosannyaa.. sunyi.. sepi.. kosong.. bosann.. hmm.. apa yg dah jadi dalam hidup aku ni?  I am missing something.. kanda?  Hmm.. macam la aku x biasa.. ada or takde dia sama jer.. so.. i go on.. oh yeahh.. meh lipat kain baju.. x byk laa.. but boring right.. so akupun mulalah melipat.. smbil2 fb .. tetiba ameer dtg kat aku yg dlm bilik melipat kain di atas katil.. dia ngadu.. dia bosan.. nothing to do.. ohhhohohoh.. like i feel u ameer.. umi pun bosan sgt ni.. dia ajak aku keluar.. i told him.. i am also bosan.. but i am so so so tired.. Pastu dia suggest.. jom kita tgk movie nak mii.. i said.. apa dvd ada.. umi blum tgk lego movie.. hmmm.. nak gelakpun ada.. but come to think of it.. yeah.. if citer x best takkan buat movie.. rite?  So.. aku bitau dia..jap aku abiskan lipat kain.. so.. lego movie la aku melayan anak bujang aku si ameer.. lupa kejap kesedihan sehari dua ni.. watching patung2 dgn cerita2 yg macam2 tu.. hmmm.. that's how i bond with my son.. i love him so much.. sapa x syg anak2 wehh.. but ameer is close to me.. selalu mai peluk aku.. buat aku rasa dihargai jugak.. and if aku nak peluk dia.. dia x keberatan la jugakk.. thats how aku curah kasih syg kat anak2.. but amal, si abg.. dah segan lak nak peluk akuu.. heheee.. ntahlah.. maybe dia rasa dah jauh kottt.. well.. kami gurau2 je laa selalu.. gaduhpun selalu gakk.. well.. how else would you know what they dont like.. if they dont show you like that.. right? 



Ni pic ameer kat pantai klebang last year cuti.. 
Skrg dia lagi chubby.. heee.. ikut saperrr??  Lu pikir la sindrikk







teringat

 keheningan malam membangunkan..
kepayahan jiwa melepaskan..

tetiba terjaga tengah malam.. ya Allah aku teringat dag dig dug..
.. ya Allahhh.. kenapa?
terus mulut ni terbaca ayat kursi.. astaghfirullahhh



ya Allah, Kau peliharalah hamba2 Mu yg aku sayangiiiiiii...



Thursday, May 22, 2014

betapa hebatnya cintamu..

pernahkah engkau hargai
cintaku yg sejati
pernahkah engkau mengerti
tentang diriku ini

betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

di sisimu aku terdiam seribu bahasa
di hatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar utk aku meluahkan
tak cinta padamu

nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
ku sayang padamu

kan ku abadikan dikau
suatu kenangan yg manis
yg tak mungkin aku lupa
utk selamanya

kan ku coretkan kenanganku
dalam sanubariku ini
bakal jadi yg terindah 
di dalam hidupku ini....




bertahanlah..

aku mengaku mmg besar, sangat besar tanggungjawab seorang suami.. takkan dapat puaskan hati semua org setiap masa.. namapun manusia.. mananyer nak puas.. but biasalah.. rumahtangga, kalu takde rasa hampa kecewa, bukanlah namanya rumahtangga.. itupun buat pasangan lama2 lebih sayang atau lebih paham dengan pasangan masing2.. sebahagian besar pasangan berpisah tu sebab tak mau lagi tanggung rasa kekurangan diri or rasa nak lepaskan saja beban yg dirasakan disebabkan oleh pasangan masing2.. well.. pada aku di situlah perasaan kasih sayang memainkan peranan, dan berbalik kepada tujuan asal kita berumahtangga.. 

sabarlah dengan kerenah pasangan anda.. 
selalunya dia nakkan perhatian anda.. bagi sikit lebih time merajuk, in sya Allah settled.. 


maybe tu la kot aku masih bertahan dgn kanda yg dah hidup dgn aku almost 19 years (ingatkan tau november nanti).. aku mmg selalu sgt makan ati dgn dia, kecewa, hampa.. tapi itulah.. bila bitau.. kdg2 sakit ati sbb dia buat donno.. lama2 aku dah jadi kebai.. loving2 caring2 mmg takde la dah.. just for the sake of rumahtangga and anak2 je la.. layankan saja.. 


semua manusia inginkan kebahagiaan.. ye tak.. tapi tak semua org dapat kebahagiaan yg sama..



dont surrender dont give up.. i will always be here!!



Wednesday, May 21, 2014

tak mampu untuk tersenyum...


kadang2 rasa macam tak mampu nak senyum, sebab kecewa, kadang2 rasa takde urat nak senyumpun..
kadang2 rasa sedih sgt.. hampa kecewa.. hmmm




why


why 
why 
why
why
why
y?



Tuesday, May 20, 2014

lemah langkah

kenapa su?  kenapa.. hehehe.. caring beno bunyiknyer.. takdelah.. takde apa2.. aku berlakon jer.. heehee.. i am as happy as i can be.. i am smiling as i shd be.. smiling is also a sadaqah, right?

bestnya dapat sahabat yg caring.
sebab aku ni jenis yg caring jugak... tentulah aku mau org pun caring la jugak ke aku kann..
kadang2 aku nak beri kasih sayang sangat kat orang2 sekeliling aku.. tapi tulah.. org kadang2 rasa kita ni menyesakkan hidup dia.. lalu aku beralihhh.. beralih ke mende2 lain yg tak perlukan perasaan sgt.. hehehe

aku suka mendengar lagu. aku suka mendengar bacaan quran.. walau membacanya aku tak berapa sedap, tapi mendengarpun dah dapat pahala kan.. adoi.. kang kata aku menunjuk2 .. no la.. u wont know i was listening to it.. sbb tinga aku je tutup dgn headfon.. apa yg aku dengar tentu korang tatau.. astaghfirullahhh.. ya Allah.. kenapalah aku ni selalu leka.. lebih banyak lagu dari ayat2 suci Mu?  

kadang2 kita ni hanyut jauhhhhh dari Allah.. aku tatau org lain tapi aku sendiri.. dahlah iman tu tak kuat, tapi bila perasaan jadi sayu kecewa kan seseorang, aku mula rasa hampa.. ni mmg perasaan tak baik.. patut kita cari kelebihan pada berlakunya sesuatu tu kan.. jgn terlalu sgt mengikut hati.. bila teringat ni.. aku istighfar byk2.. tu jelah yg aku mampu.. istighfar istighfar.. astaghfirullahhh.. dan rasakan yg Dia tu dekat dgn aku dan tarik aku balik pd Nya.. iman dah lah nipis.. cubaan macam2 yg datang.. Allah saja lah yg memelihara aku ni.. huuu...


sebenarnya aku tatau nak update apa .. tapi sebab aku takde keje ngat.. maka aku cuba2 la cari idea.. ada yg kata aku boleh je tulis pasal kucing ker, pasal anak2 ker.. tapi kdg2 idea tak mai, susah gak.. ada masa jiwang aku nak tulis pasal cinta jer.. heheh.. ntah lah sejak dua menjak ni sensitip tak tentu hala.. heheh.. so, kalu entry berjiwang, korang paham2 la.. tu bukannya sengaja, malah tiada disengajakannya punnn.. 

heheh.. meh citer pasal semalam nak?  kisah anak2 bujangku.. semalam aku balik keje rasa hepi jer.. thank you sesangat.. aku dah beli and bawakkan budak2 tu coklat kek yg moist2 tu.. anak2 aku rupanya sama sekepala dgn aku.. hantu kek.. lagi2 kek coklat woi.. heheheh.. sorang satu. aku belikan..  yg bentuk love tuu. ... oh so creamy tau.. dorang pun makanlahhh.. adik skrg kalu makan musti nak share2 dgn aku.. terasa dia pun dah mulai menghargai kasih sayang umi dia sikit sebanyak.. aku mmg nak anak2 mesra2 dgn aku sebab aku tau ayah bukanlah org yg macam aku.. malah he is the opposite person.. aku suka bergurau senda, dia suka stret.. maybe taknak anak2 amik mudah or tak hormat ke dia.. so, aku rasa tanggungjawab akulah membentuk anak2 aku supaya jadi anak2 yg mesra dan peramah.. cewahhh.. sekarang dua2 pun dah remaja.. aku kenalah lebih dekat supaya jadi cam kawan pd dorang...


entahlah. aku ni parenting skill mmg teruk.. i just do what is best jer lah.. termampu gitu.. rasa cam nak pegi belajar lagi how to manager your teenager, how to encourage them to study hard.. how to make them a good children.. how how how.. ilmu kena cari beb. in sya Allah kalu ada seminar aku nak cuba join.. cewahhh.. berangan nih.. 

 

okeylah.. bubye.. nak cari kijo ... kot2 ado!!

Monday, May 19, 2014

manja dan dimanja

hari cuti.. lepak2 umah.. tiba2 datang sakit tengkuk.. semua nak buat tak jadi.. panggil azmeer tolong picitkan.. azmeeer tak reti katanya.. but he still nak tolong picitkan..tq adik.. dia siap pijakkan blakang aku sekejap.. masyaAllah.. tak tahan.. berat amat dah azmeer.. aku takkan mintak kanda picit sebab dia awal2 dah bagi alasan.. "panggillah siti.. dia kan boleh urut, bayarlah kat dia.."  aku paham sgt kerenah kanda.. tangan dia kuat, tapi dia tak mau picit.. sbb dia cepat letih katanya... bukannya aku nak soh ko picit seluruh badan aku sampai 3 kali.. macam tukang urut.. just urut2.. tunjuk ko mau amik berat.. adoi.. sedihnya hati.. nak mengada2 dgn laki sendiri di hari cuti pun tak kesampaian.. aku tatau kena ujan kot tengahari tadi nak masuk kereta keje ujan kat giant tu.. huuu.. sakit tengkuk ni jarang2 aku rasa.. tapi kalu kena picit sikit2 dgn org yg aku nak tu.. legalah kot.. huhuu.. ngadu la ni... ngadu kat u la blog.. u je la tempat i mengadu.. walaupun u tak boleh buat apa2.. at least hati i lega sikit bila dah tuliskan apa yg i terbuku..  aku pegi gak dok sebelah kanda... peluk lutut dia.. aku buatlah perangai manja aku tu.. dia buat derk jer.. aduhhh.. aku usap2 kaki dia.. dia buat tatauuu jer.. dia nak tengok tv laa. kata dia.. haaaiii.. aku bitau dia.. saya bukannya nak buat apa2.. nak peluk jer.. nak manja2 jer.. layan? hmmm.. idakkkk.. kecewa ke tak?
kalu aku pi cari bofren kang baru padan muko kau.. goram bonar bini sendiri layan cam batu.. takdo pasaan ko den ni?