Friday, March 06, 2015

aku terlalu menyayangimu

Selamat pagi sayang.. selamat pagi laling.. selamat pagi cinta.. selamat pagi semua.. amboi ramai nau ek.. bak kata fezal tahir.. assalamualaikum duniyaaa.. gitu..



Pagi2 den dah kena marah.  Den terima dengan hati terbuka.  Mmg den bersalah.  Ada masa mmg kita terleka dan mengharapkan org akan paham kita.  Ada masa org akan mendiamkan saja dan ada masa pulak yg kita akan dibasuh abis2an.. kerana dia sayangkan kita.  Aku pun sayangkan dia.. jadi aku terima dan amik pengajaran itu demi menjaga kerukunan rumahtangga..

Kenapa bila malam jumaat je badan rasa abis daya dah?  Maybe faktor umur yg hampir separuh abad ni.  keje lak asik ngadap pc dgn nomor2 yg kadang2 system buat pasai.. selalu jugak buat kepala dn fikiran jadi penat dr biasa.  Gym lak tak pegi.. kurang sex (nak jugak tuuu).. ehee.. jadi semua kecamuk jadi badan lebih letih dr biasa.  Semalam lepas makan capati dgn along n ct kat barakath tu.. balik umah kanda takde.. pi kedai dgn ameer beli barang kata amal.  Aku siap mandi masuk bilik bersiap dia balik.  Byk gak barang dibeli.  Dgn ameer mmg macam2 la dimintakk..  kanda relax je main game kat sofa.  Aku pun dok jugak sambil tgk tv.. tiba2 dia nak makan and aku siapkan.  Aku x larat makan dah kenyang capati.  kanda makan.  Aku buat apa ek?  Hmm.. tak ingat dah.. maybe pastu kemas2 utk esok and masuk bilik teruih padam lepas dengar ceramah zonkuliah kat fb.  Padam smpai kol 6.55 baru jaga.  Huhuuu.. kanda bitau dia balik kol 1.30pg lepas kuar smlm jumpa kawan masa aku dah lena.  Tak sedar apapun.  Ponek la kan?

Selagi tak clear selagi tu hati tak tenang.  Tak lalu nak sapan sampai everything is back to normal..  Now mamam karipap and kuih pau..   i really dont want to waste my time feeling unhappy.. coz i am not like that.  I really care for those very close to me.. especially the one who loves me so much..








Tuesday, March 03, 2015

let's jimbas gang

Korang tau tak apa makna jimbas?  It is a plural word for jimba.. which means going out with frens or good company to do anything that u enjoy most.  Ehh.. entry dalam inggelish lak.  Ingat karangan tingkatan 5?  No it izen ok?  Tersyasyul.  Org nak gak guna english sekali sekala kan.. kehkehkeh.. always like to think that i am a multi language thinker ehhh.. writer.. i bet u know i am a funny writer right???  Veh rah ngansss...

Pic ni last week jumaat.. masa aku and ira tggu kak ita norita kat lobi opis.  Mmg lama wehh.. kak ita byk keje.. kami maleh nak tggu kat atas takut dikaco oleh bosses.. so.. lepaklah kat lobi sambil gurau2.. selfie and cuci mato.. ehee..

Bila kak ita dah mai.. kami gerak ke kl sentral parking.  Amik amie yg dah tggu tepi keta ira and vromm kami merempuh jem di ptg jemahat yg syahdu itu menuju ke taman dagang.  Kami tuju ke wong solo mencari ayam penyetnya yg sungguh lazat kauuu.. biasa makan ayam penyet, but this one is really good u see.. tp x amik pic pun.. huhuu.. punya la sodap kannn?








Dlm keta ira pun havoc bercerita mengeratkan silaturrahim antara gang2 kundasang and oso gang2 future korea.. masing2 tak diam menceritakan kisah2 teladan kami tau... ekekekke..

Ni lak pic aku dgn kak ita dok sebelah2 kat wong solo tu.  Dah sampai kami tapi lg satu grup tak sampai lagi.  So kami tunggu laa..

Ni atas.. bila semua dah sampai Kita posed dulu seblom semua menumpukan pada makanan yg dihidangkan.  Mmg syiok orr.. dapat lak soda gumbira.. maka tambahlah kegumbiraan kami yg sedang makan dan bergumbira ria tu kannnn..

Pic ni pulak aku dan moto idaman.  Bayangkan aku dgn moto ni.  Aku rasa besar ni dah ok la.. sebab tangki dia lagi besar or sama dgn montot aku.. ehee.. kena gak tangkap satu wehhh.. sblom pi korea ke apa.. huhuu.. sapa sudi dermakan sumbanagan utk bike saya ni.. saya alu2kan yer.. hmmm.. heheee..




Pas tu kan.. dorang dah lepak2 sapkokkk.... manader sapkok.. just borak2 gelak2 jer.. dorang sebulat suara nak sumbangkan suara lak kat karok.. so kami ikut lah grup satu kereta lagi tu.. pi ke prima SG utk latihan dan tempikan lantunan suara menghila g stresss.. ekeke... sonok wa dapat nyanyi lagu pelangi senja stacy.. laser macam akulah penyanyi sebernarnya kauu.. boleh bah kalok ko.. ekekke

Sampai umah almost 1am you.  But kanda dah tido la of coz.. hmmm.. tidolah wahai rajakuu.. 


pagi oh still pagi nihh

It's 8.22.  I am already in the train to work.  Sejam tadi aku dikejutkan oleh suamiku encik kanda.  Dia dah siap mandi lalu mengejutkanku dengan berkata.. "ha.. bangunnn dah 7.30 ni..".. aku terjaga dah bila dia bangun and nak gi mandi tadi.. siap cium kat pinggang aku wehh.. apa ke mimpi.. ciumlah mana2 kanda.. semuapun hakmu kennn.. Tapi bila dia kata dah 7.30 tu mmg sah2 dia nipu laa.. sbb aku boleh tgk jam jugak.. adoiii.. Badan rasa letih lembik.  Semua urat2 saraf bergabung menjadi keras rasanya.  Sibbaik aku tampal koyok kat bahu and tengkok belah kiri ni sblom tido.  Kalu x maunya nyut2 badan tak bley tahan nak tido.  Inilah dia antara sakit2 kerana tua.. ekekek.. sbnornya piyed sama.. macam apa jer bila piyed heavy badan semua jadi loose control.. nak baringgg je.. pas tu dah dapat baring.. tak leh nak bangun la pulak.. sakit pinggang nomor satu.  Ntah kerana kurang aktiviti seks.. ehh.. kurang aktiviti bersenam kot badan jadi kurang upaya nih.. tak larat sangat ling.. rasa macam nak terus tido.  Pastu nak mintak diurut dgn minyak urut banyak2.. pastu di angkat ke bilik mandi.. disiramkan mandi.. diangkat semula ke bilik lepas dikeringkan dan dilap.  Dipakaikan baju siap dibedakkan.  Dan disuapkan makan..  Mampukah kau melayan aku begitu?  Tentu kau mampu jika kau benar2 mahu lakukan demi kasihmu padaku..
tettt.. i dont know lah.  nothing is certain.. tiada yg benar2 pasti kecuali mati.. huhuu.. jadi tak payahlah pikir yg pelik2 ye su.. mende2 yg kau dah tau pun tuu..

So..ni dah kg batu station and i am still writing this entry.  Pinggang masih nyut2.  Layankan saja.  Selamat pagi dunia.. selamat pagi ofis.. selamat pagi kerje.. selamat pagi semua...



Monday, March 02, 2015

kejadahnya tak bergerak...... uhhh

aku cuma manusia yg lemah.. semua macam tak menjadik.. yg jadiknya cuma kegagalan
bila sampai ujung, tak dapat dilaksanakan.. and all goes back to square one.. sebab bukan aku yg berkuasa

apo laaaa... since morning sistem is soooooo bad
i came in the morning with the hope to create all the bills and all the rest of the things by 12.  but if Allah says someting is wrong.. who am i to be asking all the questions and make kecoh?

bila bincang tentang keje aku.. yeah not much i can do as it is the system which i am depending on.  so if it is my life, i guess same goes to it.  buat2 tak jadi.. buat lagi, tak maun gak.  tak bestnyer buat2 and harapan tinggi tiba2 tak dipedulikan langsung.  malah dipandang remeh saja.  and that is so so so menyedihkan.



Tapi tetap takleh givap.. doa dan buat baik lah saja.. i know it is not enuf.. kena banyakkan amal ibadah dan banyakkan sabarrr.. hmmm

This week will be one of the busiest week of all before GST starts on.. so suriani.. be ready to work harder k?

ada byk entry nak buat ni
persiapan awal ke korea
makan2 dgn gang kundasang n karoks haritu
majlis nikah kaklong
debaran tggu result spm amal
and...
apo lagi ntahh..