Saturday, August 30, 2014

sabtu yg pilu

mmg sedih rasanya..
Ingatkan kita ni penting kat dia..
rupanya tidaklah begitu..
Memang nangis kalu ingatkan kisah sedih aku ni.. takde mende kalu tengok luaran.. aku macam semua org lain jugak.. happy sokmo.. senyum sokmo.. ceria sokmo.. tapi aku harini rasa jongos amat.. tau tak jongos?  lebih kurang macam rasa ehh.. bukan ker sepatutnya macam ni.. bila kau harapkan macam ni.. rupa2nya kau takkan merasa macam ni.. kau cuma boleh berangan saja su..

Yeah.. u might say soba je laa..
And i would say .. yes.. thank you ingatkan yg ni semua cubaanNya saja.. this is the cruel world.. this is where kau cuma akan belajar terima sedih tu dan teruskan jer dgn hidupmu su..

So.. watcha gonna do?  Aku nak baca novel.. jap agi nak keluar gi selayang mall ker.. gi manjakan diri dengan pi urut satu badan.. i really need that.. am so so so exhausted.. penat sangat..

Kanda takde.. aku rehat dr masak.. bukan malas sgt.. tapi sapa nak makan? aku dah siap2 beli makanan utk anak2 teruna aku tu.. kek cheese pun masih separuh lagi.. akmal nanti balik berjalan tentu nak makan kek tu banyak2.. well.. masa ni lah nak merehatkan badan.. pikiran dan kesedihan kita serahkan pada Allah yg lebih sedia melayan semua luahan kita.










Friday, August 29, 2014

akukah yang tersakiti - judika

harini jumaat datang lagi... aku suka hari jumaat, boleh casual gi keje.. ntah kenapa aku jadi suka makai jeans.. kenapa kenapa aku pun tak tau.. rasa selesa, rasa nampak brutal pastu rasa seksi jugak.. heheh.. nasiblah.. aku mmg suka jeans.. now that aku dah pakai size 3puluh tuutttt.. dah senang nak cari kat kedai nak beli..   aik.. bukannya nak citer pasal jeans laa.. nak citer pasal hari jumaat yg berkat tadinya kannnn?  okeh, kita sambung.. bila jumaat aku mmg dah letih amat.. lagi2 kalu byk keje yg perlu rushing nak tunggu system tutup, macam harini tadi, kol 12, berkejar aku melayan semua request dari kemarin yg dtg dr dept aku yg jumlahnya melebihi 1 kampung penduduknya.  semua nak cepat, semua nak masuk, semua nak dia punya dulu.. hehehhehe.. oleh kerana semalam aku cuba abiskan kesemuanya, aku pun balik lewat about 9.30pm.. almost 4 hours overtime.  bukannya berbayarpun, but aku buat atas dasar rasa tanggungjawab bagi kat aku setepek..  takmo nyusahkan diri sendiri dan juga atas kesedaran, utk mencuba yg terbaik!!

dah settled, alhamdulillahhhh..
pastu ada makan2 meraikan budak2 interns yg last day dorang harini.. sedih jugak.. pasni grup2 lain pulak datang, gitulah kot.. you come and go and come and go and lastly i go... hehee

mulalah mengantuk.. ya Allah mengapa mengapa..
bila takde keje sgt, kenalah layan diri, tengoklah apa2 yg patut.. and aku tengok blog aku yg aku sayangi inilah.. di sini lahir sebuah cinta.. kahkahkah.. tu pulak konsep merdeka sekarang yek?  no lah.. tu bukan konsep aku.. konsep aku di sini dan di mana2 jugak cinta boleh lahir.. kehkehkeh.. asalkan kita bersama org yg kita sayangi.. jiwang ke apa ko ni su?   the point is, berkasih sayang tu takyah tunggu ada tema2 tertentu, lagi2 kita semua digalakkan bersifat dengan penuh kasih sayang.  itu dituntut kerana mengikut sunnah baginda Rasulullah kannn?



yg tak syiok mikirkan bila nak cuti ni ialah.. kanda takde esok, sampai ahad.. gi kenduri kawin anak kawan dia kat penang ke perak ntah..  aku tanya naper taknak bawak aku.. dia kata dia ngikut kawan2 pi ramai2.. hmmm. .. kena tinggal la lagi aku.. aku bitau dia, asik kena tinggal je saya dgn anak2 kanda.. dah berapa minggu asal cuti je kanda takde.. dia kata.. "alah, saya ada pun bukan kita ke mana2 "  hmm.. macam tulah.. kalu dgn kawan2 jauh pun sanggup pegi.  pegilah kanda.. bukan niat nak menghalang kanda bersilaturrahim.  cuma saya sunyi lah lagiii..

sekali lagi aku ungkapkan di sini... sayangkan bini tinggal2 kan.. sangat2 lah aku tak setuju.. dah rasa dia mmg tak sayang bini jer haa.. huuuuuuuuuuuuuu


Thursday, August 28, 2014

bunga cinta

m too busy to write properly..
too much work in hand..
but still want to jote sometin' for you my blog..
dont be too hard on me..
i will always write.. coz you are part of my life..

aduhaiii.. banyak giler things to do..
nak tencin pun tak shempat.. huuuu

so, layankan jap:

saat kau ingat aku..
ku ingat kau..
saat kau rindu..
aku juga rasa..
ku tau kau selalu ingin denganku
kulakukan yg terbaik yg bisa ku lakukan..
Tuhan yg tau ku cinta kau...
***bungacintalestari***
berapapunyamengantukdamataku....



Tuesday, August 26, 2014

best of planners

no matter how much we plan things, Allah swt is still the best of planners.  i kind of forgot that.


Engineer

ni la kelebihan fb and all the apps..
aku plak try belaka, just for fun..
siapa nama laman sosial anda - Rosie
siapa celebrity yg muka cam anda - Juliana Evans (aummm - if you know her la kann)

but yg ini sangat aku tak sangka.. heheh..
what career were you actually meant for?
apakah kerjaya yg sepatutnya aku ceburi.. gitulah lebih kurang.. and i took the test.. and i am an engineer.. hulamakkk.. aku mmg sanjung seorang engineer before this.. tiba2 aku pun engineer.. ya Allahh.. i wish i was really an engineer..

"you are analytical, calculated and a sheer genius at heart brain.  making something out of nothing and solving impossibly hard problems gives you the most intense thrill.  you have a real ability of achieving mastery at the things you try and the....." 



suka tak, suka tak?

heheheh.. mmg la aku suka, tapi aku dulu belajar takde sapa2 nak recommend for engineering.. heheh.. i guess, my maths pun not bad, just tak de galakan i guess.. what i remember most is akak den yg soh amik course ekzekutip kapal tu.. katanya senang dapat keje.. heheh.. well.. tentu ada hikmah semua perkara ni kannn?   and i am so thankful to Allah.. and my sister, who also helped me to choose which course to take.





Monday, August 25, 2014

do you care..

Bila org yg kamu sayang tiba2 tido awai.. tak kata apa2.. terus zzzz jer.. adakah anda akan pegi cek dia?  Pengsan ke dia.. sakit perut ke dia.. or dia buat2 tido cepat dengan harapan kamu akan paham dan cepat2 tido sesama?

I wonder how a caring person would react.

If your loved ones.. ehh.. teromputeh lak.. sekiranya org yg kamu cintai yg selalunya bercakap dengan riang penuh semangat bila kamu mula melayan dia tiba2 senyap dan tak respon walau bila kamu senyum padanya.. apa yg akan kamu lakukan?  Adakah kamu risau?  Adakah kamu akan membiarkan dgn harapan or dengan tanggapan dia mmg mahukan dibiarkan seketika sehingga moodnya datang kembali?  Bagaimana kalu itulah moodnya yg terakhir?