Thursday, September 22, 2016

gerimis

entah kenapa bila dengar lagu slam ni sambil buat bill, (oi aku buat keje la woii).. hati tersentuh, sedih bona..
bayangkan masa tu kita asyik masyuk bercinta.. tiba2 bopren kita kena kebas dgn ppuan lain.. yg peliknya, bukan betui2 kena kebas sebab bopren kitapun melayan dan suka.. maka.. kita pun nak kata apa.. bopren kita pulak ngaku bila kita tanya... ekekeke.. kita relakan je lah.. kalu kita sayang, kita kena lepaskan dia, kerana dia sudah temui bahagia.. aduih, sedih la tuuu... sah sah menonggen, kan?  korang yg pernah frust dulu tau lah rasanya kann?


kusangkakan panas berpanjangan
rupanya gerimis rupanya gerimis
mengundang
dalam tak sedar ku kebasahan

pernah juga kau pinta perpisahan
aku sangkakan itu hanyalah
gurauan
nyata kau serius dalam senyuman

bukan sekejap denganmu
bukan mainan hasratku
engkau pun tau niatku
tulus dan suci

senang benar kau ucapkan
kau anggap itu suratan
sikit pun riak wajahmu
tiada terkilan
hanya aku separuh nyawa
menahan sebak di dada
sedangkan kau bersahaja
berlalu tanpa kata
terasa diri amat terhina kau lakukan
terasa diri amat terhina kau lakukan


Tuesday, September 20, 2016

demi cinta

sapa yg korang paling cinta sekarang?
dah tentu2 lah suami or isteri or isteri2 korang kan?
if bolom kawen, tentulah bofren or gepren korang kan?
if korang dah takde napsu nak kawen, tentulah anak2 and family members yg korang paling cinta kan?
eh, kenapa aku bawak citer ni yek?
hantam sajalah.. takde mende nak tulis.

kadang2 cinta ni dah lama.. dia jadi makin lama makin kuat
kadang2 cinta makin lamo makin takdo..
makin tak kisah
kadang2 terasa nak balik macam dulu2... macam masa anak masih kecik2
sama2 main dengan anak2.. gelak2 tengok kerenah anak2 membesar
kadang2 terasa nak balik ke zaman sebelom ada anak, pi berjalan berdua, merata2 pi berdua.. naik bas ke naik kereta ke, and even naik motosikal jer.. mmg sgt adventure masa tu.
teringin sebenarnya nak spend masa dgn dia berdua je..
sebut jugak kat dia.. adakah dia melayan? tiada lagi
macam tak berapa nak kisah.. as long as ko dah bini, takyah la ko susah2 nak mintak apa2 perhatian lagi dari aku.. dulu kan aku dah bagi segala kebahagiaan kan kan?  mcam tu la.. bila tanya lagi.. harus la kena marah.. lama2 jadi bencik
nak berpisah rasa bila org dah tak heran kat kita
hahahaha.. senang ke nak berpisah.. payah wehhh.. 
kadang2 rasa cam lari je lah.. mikir balik, nak lari mana ek.. rumah tu rumah den.. balik kang dio ado lagi.. pundek sungguh.. tapi kalu citer kat org.. berdosa kau buat gitu tau.. tak cium bau syurga... 

arggghhhh.. selama ni mmg cium syurga la ni.. 

nak keluar dari semua ni, dah tak mampu.. dah usaha.. tapi dia nak pulak cuba berubah.. bagi can laah.. tapi rasa cam .. hmmmm.. hampehhhhh

cer dengar lagu nih, demi cinta by, izat lazim.. beshhh.. 

ku sedar ku berdosa
kerna sering menyakitimu
membuatkan
kau terluka
berteman rasa kecewa

walau berdepan derita
kau selalu terus setia
dan bertahan demi cinta
yg pernah ku janji dulu

besar salah ku pada dirimu
tak terbanding kasih yg kau beri
dan tetap menggenggam erat cinta

sayang
kaulah cahaya
penyuluh jalanku utk kembali
dan pegang pd tali cinta yg pernah kulafaz dahulu

sayang
buka hatimu
biar ku rawat segala deritamu
agak kita mampu terus hidup
nikmati bahagia

walau berdepan derita
kau selalu terus setia
dan bertahan demi cinta
yg pernah ku janji dulu




Monday, September 19, 2016

bila nak saksi

wajahmu kerap ku mimpi
wajahmu sering ku puja
buatku terasa sepi
kala ku bukakan mata
kau masih belumpun ku punya
rinduku masih kau tak peka

cintamu kerap ku mimpi
cintamu sering ku damba
buat ku terasa sedih
kala ku bukakan mata
kau masih belumpun ku dakap
rinduku masih kau tak singkap

bila nak saksi kau datang terkulai
bila nak saksi kau datang membelai
bila nak saksi
cintaku sampai

dirimu kerap ku mimpi
dirimu sering ku khayal
aku angan2 kan
kau dapat bersama
nyatakan cinta yg terpendam
membina istana tersergam